București: DJ-ii francezi și români vor investi un sediu al underground-ului local

adrian-author
Da Adrian

Pe 14 iulie viitor, va fi organizată o serie întreagă de evenimente la București, încheind astfel Sezonul Franța-România, organizat de Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe Român. Pe program: ateliere, food truck-uri, concerte, dar mai ales DJ set-uri, prezentate de figuri ale scenei underground românești la clubul Expirat.

De peste zece ani, valul underground românesc lovește festivaluri și cluburi europene, cunoscut pentru micro house-ul său sofisticat și petrecerile de calitate. Prin urmare, muzica electronică a fost alegerea logică pentru a încheia Sezonul Franța-România la 14 iulie.

Organizat de Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe român, acest parteneriat extins și-a propus încă din noiembrie 2018 să consolideze relațiile economice și culturale între cele două țări. Și pentru ultima sa zi, care va avea loc la București, o serie de evenimente vor fi organizate de centrul cultural Expo Arte în inima capitalei. Spectacolele de stradă, activitățile pentru copii și camioanele de mâncare care promovează bucătăria locală vor anima Parcul Carol, în timp ce un concert va avea loc după ora 18. Ocazia pentru vizitatori să se bucure de muzica pop rock electronică a trupei franceze Hyphen Hyphen, cu o energie puternică și optimistă.

Dar mai ales, o petrecere nebună va transforma clubul Expirat într-o atmosferă franco-română de prietenie. Pentru a anima ringul de dans, doi DJ locali și un artist francez se vor succeda la platane. Duo-ul Nipples Delight, care a contribuit la apariția scenelor underground românești la începutul anilor 2000, va susține un set house cu influențe afrobeat, disco și breakbeat. Va urma apoi întunecatul Romansoff, semnat pe labelul Crème Organization, cu o tehno nostalgică turnată în acid. Zaltan, promotorul francez al unei viziuni festive și percusive a muzicii, va încheia această seară nebună cu house cu sonorități tribale. Un eveniment care promite să fie exploziv, mai ales că va fi sublimat de arabescurile digitale create de francezul Miguel Chevalier.

De la 27 noiembrie 2018 până la 14 aprilie, prima parte a evenimentelor din Sezonul Franța-România a avut loc în Hexagon. Un Club Trax a fost organizat cu această ocazie în 15 februarie, aducându-i împreună pe Liar, Eddie Lanzat și Marius Georgescu.

Informațiile pot fi găsite pe pagina de Facebook a Sezonului Franța-România.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu