Ce inseamnă cingetline c++?

adrian-author
Da Adrian

Ești nou în programare și ai câteva întrebări despre funcțiile get() și getline() în C++. Înțelegerea ta pentru cele două funcții este că getline() citește o linie întreagă, iar get() lasă caracterul newline în coada de intrare. Ai o problemă în codul tău și nu reușești să introduci al doilea șir. Ai încercat cin.ignore(), dar nu a funcționat.

  • Funcția getline() este folosită pentru a citi o linie întreagă de la intrarea utilizatorului.
  • Funcția get() este asemănătoare cu getline(), dar lasă caracterul newline în coada de intrare.
  • Problema întâmpinată de autor se datorează faptului că newline-ul este citit în locul celui de-al doilea șir.
  • Funcția cin.ignore() nu a funcționat pentru a rezolva această problemă.
  • Soluții alternative includ verificarea restului liniei de intrare și eliminarea stării de eroare/bad/eof.

Funcția `cin.getline()` în limbajul C++ este o funcție încorporată care permite citirea unui șir de caractere de la intrarea utilizatorului și stochează acest șir într-o variabilă. Această funcție este utilizată pentru a citi un șir de caractere care poate conține și caractere spațiu și care se extinde pe mai multe linii.

Diferența dintre cin.getline() și getline()

– Funcția `cin.getline()` este specifică limbajului C++ și poate fi utilizată pentru a citi un șir de caractere de la intrarea utilizatorului. Aceasta stochează șirul și include și caracterul de newline în șir.
– Funcția `getline()` face parte din biblioteca de șiruri standard din C++ (``) și este utilizată pentru a citi un șir de caractere de la intrarea utilizatorului. Aceasta stochează șirul și exclude caracterul de newline din șir.

Utilizarea funcției cin.getline()

Pentru a utiliza funcția `cin.getline()`, trebuie să specificați obiectul `cin` și numele variabilei în care doriți să stocați șirul. Sintaxa este următoarea:

„`cpp
cin.getline(nume_variabila, dimensiune_maxima);
„`

– `nume_variabila` reprezintă numele variabilei în care doriți să stocați șirul citit.
– `dimensiune_maxima` este dimensiunea maximă a șirului pe care îl puteți citi.

Exemplu de utilizare a funcției `cin.getline()`:

„`cpp
#include
using namespace std;

int main() {
char nume[20];
cout << "Introduceți numele: "; cin.getline(nume, 20); cout << "Numele introdus este: " << nume; return 0; } ``` Acest program va permite utilizatorului să introducă un nume și apoi îl va afișa.

Utilizarea funcției getline()

Pentru a utiliza funcția `getline()`, trebuie să specificați obiectul `cin` și numele variabilei în care doriți să stocați șirul. Sintaxa este următoarea:

„`cpp
getline(cin, nume_variabila);
„`

– `nume_variabila` reprezintă numele variabilei în care doriți să stocați șirul citit.

Exemplu de utilizare a funcției `getline()`:

„`cpp
#include
#include
using namespace std;

int main() {
string nume;
cout << "Introduceți numele: "; getline(cin, nume); cout << "Numele introdus este: " << nume; return 0; } ``` Acest program va permite utilizatorului să introducă un nume și apoi îl va afișa.

Rezolvarea problemei cu funcția getline()

Din descrierea problemei pe care ați întâmpinat-o în codul dvs., pare că există o problemă cu citirea mai multor șiruri de caractere folosind funcția `getline()`. Există două posibile soluții pentru a rezolva această problemă.

1. Folosiți funcția `cin.ignore()` după fiecare utilizare a funcției `cin >>` pentru a elimina caracterul newline din coada de intrare:

„`cpp
#include
#include
using namespace std;

int main() {
string str1;
string str2;

cout << "Introduceți primul șir: "; getline(cin, str1); cout << "Introduceți al doilea șir: "; cin.ignore(); getline(cin, str2); cout << str1 << endl << str2 << endl; return 0; } ``` Această soluție funcționează prin eliminarea caracterului newline din coada de intrare după ce utilizați funcția `cin >>` pentru a citi un număr întreg. Astfel, funcția `getline()` va putea citi linia următoare corect.

2. Utilizați funcția `cin.clear()` pentru a repune obiectul `cin` într-o stare validă înainte de a utiliza funcția `getline()`:

„`cpp
#include
#include
using namespace std;

int main() {
string str1;
string str2;

cout << "Introduceți primul șir: "; getline(cin, str1); cout << "Introduceți al doilea șir: "; cin.clear(); getline(cin, str2); cout << str1 << endl << str2 << endl; return 0; } ``` Această soluție funcționează prin repunerea obiectului `cin` într-o stare validă folosind funcția `cin.clear()` înainte de a utiliza funcția `getline()`. Astfel, funcția `getline()` va putea citi linia următoare corect. Acestea sunt două posibile soluții pentru problema pe care ați întâmpinat-o cu funcția `getline()`. Puteți alege soluția care vi se potrivește cel mai bine în funcție de nevoile dvs. La final, asigurați-vă că codul dvs. este corect și funcționează așa cum vă așteptați. Dacă întâmpinați alte probleme, verificați dacă aveți erori sau avertismente și consultați documentația oficială a limbajului C++.

FAQ

Întrebări frecvente: Ce înseamnă cin.getline în C++?

Ce înseamnă cin.getline în C++?

În C++, funcția cin.getline() este o funcție încorporată pe care o putem utiliza pentru a citi o linie întreagă de la intrarea utilizatorului. Această funcție primește două parametri: un pointer către un șir de caractere în care trebuie stocate datele citite și o valoare întreagă care indică numărul maxim de caractere pe care funcția poate să le citească. Înlocuim funcția cin.get() cu cin.getline() atunci când dorim să citim un șir de caractere care poate conține și spații.

Care este diferența dintre cin.get() și cin.getline()?

Diferența principală între cin.get() și cin.getline() constă în faptul că cin.get() citește un singur caracter de la intrarea utilizatorului, în timp ce cin.getline() citește o linie întreagă de text. De asemenea, cin.getline() stochează datele citite într-un șir de caractere, în timp ce cin.get() stochează caracterul citit într-o variabilă de tip char.

De ce este necesar să utilizăm funcția cin.ignore()?

Funcția cin.ignore() este utilizată înainte de a folosi funcția getline() pentru a asigura că nu există caractere rămase în fluxul de intrare care să afecteze citirea corectă a liniei. Deoarece cin.getline() poate stochează și caracterul newline în șirul citit, funcția cin.ignore() este utilizată pentru a „ignora” acest caracter și pentru a asigura că următoarea citire se face corect.

Cum utilizăm funcția cin.ignore() corect?

Pentru a utiliza funcția cin.ignore() corect, trebuie să specificăm câte caractere dorim să ignorăm din fluxul de intrare. De exemplu, dacă dorim să ignorăm 100 de caractere, putem scrie cin.ignore(100, ‘n’). Aceasta va ignora primele 100 de caractere din fluxul de intrare, până când întâlnește caracterul newline. Astfel, putem continua să citim fără a fi influențați de caracterele rămase în fluxul de intrare.

Cum rezolvăm problema în codul dat?

În codul dat, problema pare a fi legată de faptul că după utilizarea funcției getline() există încă caractere rămase în fluxul de intrare, care afectează următoarea citire. Pentru a rezolva această problemă, putem utiliza funcția cin.clear() pentru a șterge starea de eroare a fluxului de intrare și apoi să folosim funcția cin.ignore() pentru a ignora orice caractere rămase înainte de a citi următorul șir de caractere.

Aceasta arată aproximativ așa:

„`
cin.clear();
cin.ignore(numeric_limits::max(), ‘n’);
„`

Aceasta va asigura că orice caractere nedorite sunt ignorate și vom putea continua citirea corectă a următoarei linii de text.

Sper că aceste răspunsuri vor fi de ajutor în rezolvarea problemei dumneavoastră și vă vor permite să utilizați funcțiile cin.getline() și cin.ignore() în mod corect în programul dumneavoastră. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de clarificări, vă rugăm să nu ezitați să le adresați. Suntem aici pentru a vă ajuta în programarea în limbajul C++ și să vă asigurăm o înțelegere clară a acestor funcții importante.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu