Cine a ales juriul străin la Eurovision 2019?

adrian-author
Da Adrian

Televiziunea Română a anunțat componența juriului străin care va decide, alături de public, câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2019.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Televiziunea Română a dezvăluit numele celor șase membri ai juriului care vor decide câștigătorul Eurovision România 2019.
  • Membrii juriului sunt Tali Eshkoli, Emmelie de Forest, Deban Aderemi, William Lee Adams, Șerban Cazan și Alex Calancea.
  • Decizia finală va fi luată prin votul juriului și al publicului.
  • Finala Eurovision România 2019 va avea loc duminică la Sala Polivalentă din București și va fi transmisă în direct de TVR.
  • Câștigătorul Selecției Naționale va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2019, care va avea loc la Tel Aviv în luna mai.

Cine a ales juriu strain la Eurovision 2019?

La Eurovision 2019, juriul a fost format în principal din specialiști străini. Tali Eshkoli, directorul de evenimente și conținut Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, câștigătoarea ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri cunoscuți în comunitatea Eurovision, Alex Calancea, artist din Republica Moldova, au făcut parte din juriu. Singurul reprezentant român a fost Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production. Acești membri ai juriului au acordat puncte între 0 și 8, apoi 10 și 12, pentru a decide câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2019.

Critici și nemulțumiri privind prezența juriului străin

Prezența unui juriu străin în selecția reprezentantului României la Eurovision a stârnit nemulțumiri și critici din partea fanilor și a participanților. Mulți considerau că prezența juriului străin a afectat rezultatul final, deoarece acesta avea preferințe personale diferite față de câștigătoare. Există și opinii divergente, unii făcând glume pe seama situației, iar fanii unor concurenți propunând o petiție sau un protest în fața TVR pentru a-și susține favoritul.

Dezbatere asupra modului de votare

Sistemul de votare a fost un alt subiect de dezbatere și nemulțumire în selecția reprezentantului României la Eurovision. Criticii susțin că televotul ar fi trebuit să conteze mai mult în alegerea câștigătorului, în timp ce alții consideră că juriul străin a sabotat selecția internă cu preferințele lor personale. Publicul a dorit să aibă o pondere mai mare în decizia finală și a sugerat ca sistemul de votare să fie mai asemănător cu cel de la Eurovision, acordând mai multe puncte publicului.

Reprezentanta României la Eurovision 2019

Ester Peony a fost desemnată câștigătoarea Selecției Naționale Eurovision 2019 și va reprezenta România la concursul din Tel Aviv. Piesa interpretată de Ester Peony se numește „On a Sunday”. Cu toate acestea, în finala concursului Eurovision de la Tel Aviv, Ester Peony nu s-a calificat în finală. Acest rezultat a stârnit noi critici asupra selecției și organizării Eurovision din România.

Concluzie: TVR și selecția reprezentantului României

TVR a fost criticată pentru organizarea slabă a selecției și pentru decizia de a desemna un juriu străin în această competiție națională. Nemulțumirile au plecat de la faptul că juriul a acordat puncte înfuncție de preferințele lor personale și nu s-a ținut cont de voturile telespectatorilor. Criticii acuză TVR că nu a ținut cont de preferințele publicului și că a făcut selecția într-un mod incorect. Aceste nemulțumiri au ridicat întrebări asupra competenței și eficienței TVR în organizarea concursului Eurovision din România.

FAQ

Întrebări frecvente: Cine a ales juriul străin la Eurovision 2019?

Cine a ales juriu străin la Eurovision 2019?

Ce membri ai juriului au participat la selecția națională Eurovision 2019?
Membrii juriului pentru selecția națională Eurovision 2019 au fost Tali Eshkoli, Emmelie de Forest, Deban Aderemi, William Lee Adams, Șerban Cazan și Alex Calancea.

Cum a fost decis câștigătorul Eurovision România 2019?

Câștigătorul Eurovision România 2019 a fost ales prin votul membrilor juriului și al publicului. Juriul a acordat puncte de la 0 la 8, apoi 10 și 12 puncte pentru fiecare concurent. De asemenea, publicul a avut oportunitatea de a vota și voturile acestora au fost transformate în puncte.

Cine sunt cei 12 concurenți care au luptat pentru a reprezenta România la Eurovision 2019?

Cei 12 concurenți care au luptat pentru a reprezenta România la Eurovision 2019 au fost Daina, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu și alții.

De ce a fost criticată Televiziunea Română în urma deciziei juriului internațional?

TVR, organizatorul competiției Eurovision România, a fost criticată în urma deciziei juriului internațional de a desemna câștigătoare pe Ester Peony. Criticii consideră că juriul străin a sabotat selecția internă, având preferințe personale diferite față de câștigătoare. Ei susțin că votul publicului ar fi trebuit să conteze mai mult, iar prezența juriului internațional a afectat rezultatul final.

Există opinii divergente cu privire la selecția reprezentantului României la Eurovision 2019?

Da, există opinii divergente referitoare la selecția reprezentantului României la Eurovision 2019. Unii susțin că selecția a fost influențată de preferințele juriului străin și că publicul ar fi trebuit să aibă un rol mai important în alegere. Criticii acuză TVR de incompetență managerială și de cheltuirea banilor publici pentru un rezultat dezamăgitor. În schimb, fanii Laurei Bretan și-au exprimat dezamăgirea și au făcut propuneri de petiții sau proteste în fața TVR pentru a o desemna pe aceasta câștigătoare.

Acestea sunt întrebările frecvente legate de selectia juriului strain la Eurovision 2019.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu