Cine a cântat în filmul Bohemian Rhapsody?

adrian-author
Da Adrian

Bohemian Rhapsody, unul dintre favoritele la premiile Oscar 2019, a stârnit curiozitatea fanilor cu privire la cine a cântat în film. Rami Malek a impresionat în rolul lui Freddie Mercury, dar pentru scenele de cântat s-a apelat la vocea geamănă a lui Mercury, Marc Martel. Află totul despre acest artist muzical remarcabil și colaborarea sa cu producătorii filmului.

Pentru cei care sunt presați, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Marc Martel este „vocea geamănă” a lui Freddie Mercury și a contribuit la interpretarea muzicală înregistrată din filmul „Bohemian Rhapsody”.
  • Producătorii au folosit înregistrări audio din arhivă pentru scenele vocale în care Rami Malek a interpretat rolul lui Freddie Mercury. Totuși, pentru a recrea cântecul într-un mod autentic, s-a apelat și la Marc Martel.
  • Marc Martel s-a născut în Montreal și a ascultat muzica lui George Michael și muzică creștină în copilărie și adolescență. A devenit conștient de asemănarea vocii sale cu cea a lui Freddie Mercury prin observația basistului trupei sale din liceu.
  • Marc Martel a intrat în atenția producătorilor de la „Bohemian Rhapsody” prin participarea la o audiție pentru o trupă tribut Queen. De atunci, a avut o carieră de succes și a devenit un mare fan al trupei Queen.
  • Inginerii audio au combinat fragmente ale vocii lui Marc Martel cu interpretarea actorului Rami Malek pentru a sincroniza scenele de pe scenă din film.

Cine a cântat în filmul Bohemian Rhapsody?

În filmul Bohemian Rhapsody, actorul Rami Malek a interpretat rolul legendarului Freddie Mercury. Cu toate acestea, în unele scene care implicau cântatul, s-au folosit înregistrări de arhivă și vocea lui Marc Martel, considerată „sosia” muzicală a lui Mercury.

Marc Martel – „vocea geamănă” a lui Freddie Mercury

Marc Martel s-a născut în Montreal și a fost crescut ascultând muzica lui George Michael și muzică creștină. El a devenit conștient de asemănarea vocii sale cu cea a lui Freddie Mercury în liceu, când basistul trupei în care cânta a remarcat similaritatea. Deși inițial Martel nu era încântat de absența unui timbru original, el a început să asculte albumele trupei Queen și să înțeleagă magia vocii lui Mercury.

Marc Martel a avut ocazia să-și demonstreze abilitățile în muzica trupei Queen în anul 2001, când a participat la o audiție organizată de Roger Taylor, toboșarul formației. Asta a fost începutul unei cariere de succes și a unei mari iubiri pentru muzica Queen.

Colaborarea lui Marc Martel cu producătorii filmului

Colaborarea lui Marc Martel cu producătorii filmului „Bohemian Rhapsody” a fost bazată pe clauze contractuale stricte, care nu-i permit să divulge în ce scene a fost folosită vocea sa. Martel a acceptat aceste restricții în viața personală și a stabilit limite proprii, precum să nu poarte celebrele sacouri galbene ale lui Mercury, să nu folosească suportul de microfon al lui Mercury și să nu-și crească mustață.

Talentul lui Rami Malek și recrearea scenelor muzicale

Performanța actorului Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury a fost extrem de apreciată, deși nu a cântat în mod efectiv în film. Pentru a recrea perfect energia și personalitatea lui Mercury, Malek a lucrat intens și a folosit o varietate de tehnici precum purtarea de dinți falși și lecții de canto, coregrafie și dialect. El a studiat în detaliu mișcările cu microfonul distinctive ale lui Mercury și a folosit același tip de microfon Shure Unisphere I Model 565 utilizat de solistul trupei Queen.

Pentru a sincroniza scenele de pe scenă cu vocea lui Freddie Mercury, inginerii audio au folosit fragmente mici din vocea lui Rami Malek în mixaj. Acest lucru a contribuit la redarea autentică a interpretării muzicale a lui Mercury.

Premii și succesul filmului

Filmul „Bohemian Rhapsody” a avut un mare succes comercial și a primit recenzii mixte din partea criticilor. Cu toate acestea, interpretarea lui Rami Malek și recrearea scenelor muzicale ale trupei Queen au fost apreciate în mod deosebit. Filmul a câștigat mai multe premii, inclusiv patru premii Oscar, ceea ce a confirmat impactul și calitatea sa.

Posibilitatea unui sequel al filmului

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a dezvăluit că există posibilitatea realizării unui sequel al filmului „Bohemian Rhapsody”. Cu toate acestea, membrii trupei doresc să găsească un scenariu adecvat și să păstreze aceeași distribuție, inclusiv actorii care i-au interpretat pe membrii trupei în primul film. Este important pentru ei să mențină captivant și emoționant nivelul primului film. De asemenea, actorul Rami Malek ar avea provocări de interpretare într-un eventual sequel, deoarece ar trebui să redea deteriorarea și suferința lui Freddie Mercury în perioada ulterioară evenimentelor prezentate în primul film.

În concluzie, filmul „Bohemian Rhapsody” a adus în prim plan viața și formația Queen și a oferit oportunitatea de a aprecia din nou geniul lui Freddie Mercury. Interpretările actorilor și recrearea scenelor muzicale au fost impresionante și au adus mulțumire fanilor trupei Queen.

FAQ

FAQ: Cine a cântat în filmul Bohemian Rhapsody?

Cine a cântat în filmul „Bohemian Rhapsody”?

Marc Martel a fost „vocea geamănă” a lui Freddie Mercury în filmul „Bohemian Rhapsody”. În timpul scenele muzicale, producătorii au folosit înregistrări de arhivă ale lui Mercury și vocea lui Marc Martel pentru a recrea sunetul unic al trupei Queen.

Cum a fost descoperit Marc Martel?

Marc Martel a fost descoperit de basistul trupei sale în liceu, care a observat asemănarea vocii lui cu cea a lui Freddie Mercury. Marc nu a fost încântat la început de această asemănare, dar a început să asculte muzica trupei Queen și să se familiarizeze cu stilul lui Mercury.

Ce alte limite a stabilit Marc Martel în interpretarea sa ca „voce geamănă” a lui Freddie Mercury?

În viața personală și pe scenă, Marc Martel a stabilit anumite limite. El nu va purta niciodată legendarul sacou galben al lui Freddie, nu își va crește mustața și nu va folosi suportul pentru microfon care a devenit marca înregistrată a lui Mercury. Marc a dorit să aibă propria sa identitate și să nu fie perceput doar ca o copie a lui Freddie Mercury.

Cum a fost primit filmul „Bohemian Rhapsody”?

Filmul „Bohemian Rhapsody” a primit recenzii mixte din partea criticilor, dar performanța lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury și recrearea scenelor muzicale ale trupei Queen au fost foarte apreciate. Filmul a câștigat mai multe premii, inclusiv patru premii Oscar, și a avut un mare succes comercial. Mulți consideră că este unul dintre cele mai bune filme biografice din 2018.

Sunt planuri pentru un sequel al filmului „Bohemian Rhapsody”?

Există posibilitatea unui sequel al filmului „Bohemian Rhapsody”, conform declarațiilor chitaristului trupei Queen, Brian May. Cu toate acestea, producția unui sequel depinde de găsirea unui scenariu adecvat și a păstrării distribuției originale. Actorul Rami Malek ar avea dificultăți în a interpreta deteriorarea și agonizarea lui Freddie Mercury într-un nou film. Deși un sequel este considerat improbabil de către bateristul trupei, Roger Taylor, succesul filmului original a fost o surpriză plăcută pentru toți membrii trupei.

Această etichetă „voce geamănă” a lui Freddie Mercury, subliniază abilitățile vocale ale lui Marc Martel și remarcarea sa ca fiind persoana care a cântat în filmul „Bohemian Rhapsody”.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu