Cine a câștigat Liga Campionilor de handbal feminin?

adrian-author
Da Adrian

Liga Campionilor EHF Feminin este competiția de top pentru cluburile de handbal feminin din Europa, organizată de Federația Europeană de Handbal (EHF). Competiția, denumită oficial DELO EHF Champions League, reunește campioanele din cele mai importante ligi naționale din Europa. Les echipe castigatoare din fiecare grupă au avansat in sferturile de finală, iar apoi cele patru echipe câștigătoare s-au calificat in DELO EHF FINAL4, unde se dispută ultimele două meciuri ale sezonului.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Liga Campionilor EHF Feminin este cea mai importantă competiție de handbal feminin din Europa.
  • Competiția adună campioanele celor mai importante ligi naționale și este organizată anual de Federația Europeană de Handbal (EHF).
  • Formatul competiției este împărțit în cinci etape, inclusiv turneul de calificare, faza grupelor, play-off-ul, sferturile de finală și DELO EHF FINAL4.
  • Echipa câștigătoare a DELO EHF Champions League este desemnată campioană europeană.
  • DELO EHF FINAL4 este evenimentul culminant al competiției, unde cele patru echipe participante dispută semifinalele și finalele într-un singur weekend, într-un singur loc.

Câștigătoarele anterioare ale Ligii Campionilor EHF Feminin

De-a lungul istoriei competiției, mai multe echipe au reușit să câștige titlul de campioană europeană în Liga Campionilor EHF Feminin. Printre acestea se numără:

– Győri Audi ETO KC (Ungaria): au câștigat competiția de 4 ori (în sezoanele 2012/2013, 2013/2014, 2016/2017 și 2017/2018) și au fost finaliste de alte 5 ori.
– ŽRK Budućnost (Muntenegru): au câștigat competiția de 2 ori (în sezoanele 2011/2012 și 2014/2015) și au fost finaliste de alte 3 ori.
– HC Vardar (Macedonia de Nord): au câștigat competiția de 2 ori (în sezoanele 2016/2017 și 2018/2019) și au fost finaliste o dată.
– CSM București (România): au câștigat competiția de 2 ori (în sezoanele 2015/2016 și 2018/2019) și au fost finaliste o dată.

FAQ

Întrebări frecvente: Cine a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin?

Cine a câștigat Liga Campionilor EHF Feminin?

Echipa care a câștigat Liga Campionilor EHF Feminin într-un an anume depinde de acel sezon de campionat. Fiecare sezon are o echipă câștigătoare diferită, iar acest lucru adaugă excitare și imprevizibilitate competiției. De-a lungul anilor, numeroase echipe au câștigat titlul de campioană europeană în Liga Campionilor EHF Feminin, inclusiv cele mai importante cluburi de handbal feminin din Europa.

Care sunt echipele de top care au câștigat Liga Campionilor EHF Feminin?

Liga Campionilor EHF Feminin a fost câștigată de numeroase cluburi de handbal feminin de-a lungul anilor. Printre echipele care au avut cel mai mare succes în competiție se numără HC Vardar, Györi Audi ETO KC, CSM București, Budućnost Podgorica, HC Podravka Vegeta și C.S. Oltchim Râmnicu Vâlcea. Aceste cluburi au demonstrat constant calitatea și talentul jucătoarelor lor, obținând rezultate remarcabile în Liga Campionilor EHF Feminin.

Cum se desfășoară competiția Liga Campionilor EHF Feminin?

Liga Campionilor EHF Feminin este împărțită în cinci etape și are un format prestabilit. Competiția începe cu un turneu de calificare, în care echipele se întrec în grupe de patru echipe. Echipa câștigătoare din fiecare grupă avansează în faza grupelor propriu-zise, în timp ce celelalte echipe continuă în Cupa EHF. Faza grupelor se desfășoară în două grupe, Grupele A și B, cu câte opt echipe în fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile trei-șase merg în play off.

Care este formatul sferturilor de finală și al DELO EHF FINAL4?

Sferturile de finală și DELO EHF FINAL4 sunt etapele culminante ale competiției. Sferturile de finală și semifinalele se desfășoară în format „acasă și în deplasare”, în care echipele se întâlnesc în două meciuri, unul jucat pe teren propriu și celălalt în deplasare. Cele patru echipe câștigătoare din sferturile de finală se califică în DELO EHF FINAL4, care este organizat într-un singur weekend, într-un singur loc. La DELO EHF FINAL4, cele patru echipe se întrec în semifinale și finale pentru a decide echipa câștigătoare a Ligii Campionilor EHF Feminin.

Care este importanța și prestigiul Ligii Campionilor EHF Feminin?

Liga Campionilor EHF Feminin este cea mai importantă competiție pentru cluburile de handbal feminin din Europa și conferă titlul de campioană europeană. Participarea în această competiție este o recunoaștere a calității și performanțelor cluburilor în ligile naționale. Câștigarea Ligii Campionilor EHF Feminin este unul dintre cele mai mari obiective pe care le poate avea o echipă de handbal feminin în fiecare sezon. Succesul în această competiție aduce prestigiu, recunoaștere și respect în rândul cluburilor din Europa și în comunitatea handbalistică internațională.

Unde pot afla mai multe informații despre Liga Campionilor EHF Feminin?

Dacă dorești să obții mai multe informații despre Liga Campionilor EHF Feminin, poți accesa site-ul oficial al Federației Europene de Handbal (EHF) sau site-urile cluburilor și federațiilor naționale implicate în competiție. Aceste resurse oferă informații actualizate despre formatul competiției, programul meciurilor, rezultatele și statisticienile echipei. De asemenea, poți urmări meciurile și highlight-urile pe canalele de televiziune sportive sau pe platformele online dedicate handbalului.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu