Cine a compus Bicyclettes de Belsize?

adrian-author
Da Adrian

Cine a compus Bicicletele din Belsize? Aceasta este întrebarea pe buzele tuturor fanilor acestui scurtmetraj muzical britanic din 1968. Filmul, regizat de Douglas Hickox și jucat de Judy Huxtable și Anthony May, a devenit celebru și pentru coloana sonoră atrăgătoare compusă de Les Reed și Barry Mason. Descoperiți mai multe despre povestea fascinantă a acestui film și despre melodiile care au cucerit inimile audienței internaționale.

Pentru cei mai grăbiți, iată 5 puncte cheie importante de reținut:

 • Les Bicyclettes de Belsize este un film scurt muzical britanic din 1968.
 • Coloana sonoră a filmului a fost un succes popular și a inclus melodia de titlu interpretată de Anthony May, dar și piese interpretate de Episode Six și Les Reed.
 • Povestea filmului urmărește aventura unui tânăr ce călătorește pe bicicletă prin Londra în căutarea iubirii adevărate.
 • Personajul principal se îndrăgostește de o fotomodel reprezentată pe un panou publicitar, iar în timpul călătoriei sale întâlnește o fată pe nume Kate.
 • Les Bicyclettes de Belsize a fost inspirat parțial de filmul francez „Les Parapluies de Cherbourg”.

„Bicicletele din Belsize” este o piesă muzicală scrisă și compusă de Les Reed și Barry Mason. Această melodie a fost folosită ca temă muzicală în filmul scurt muzical britanic omonim din 1968. Les Reed și Barry Mason au colaborat la compunerea unui număr impresionant de hituri în anii ’60 și ’70. Aceștia au creat melodii pentru artiști precum Tom Jones, Engelbert Humperdinck și Elvis Presley.

Filmul „Bicicletele din Belsize” este un scurtmetraj muzical britanic din 1968, regizat de Douglas Hickox. Este o poveste romantică cu puțin dialog vorbit, în care muzica joacă un rol foarte important. Filmul îl urmărește pe un tânăr care se îndrăgostește de o fotomodel reprezentată pe un panou publicitar. Coloana sonoră a filmului a avut mare succes și a fost interpretată de artiști precum Mireille Mathieu și Engelbert Humperdinck.

Coloana sonoră a filmului „Bicicletele din Belsize” a fost lansată pe un album al casei de discuri Polydor Records în 1969. Albumul conține două părți, fiecare ocupată de o parte a coloanei sonore a filmului. Melodia de titlu, „Bicicletele din Belsize”, scrisă de Les Reed și Barry Mason, a avut succes în interpretarea lui Mireille Mathieu și Engelbert Humperdinck. Alte piese de pe coloana sonoră includ „Gentlemen Of The Park”, interpretată de Episode Six cu Ian Gillan și Roger Glover, viitori membri ai trupei Deep Purple.

Filmul „Bicicletele din Belsize” este o parodie nominală a filmului francez „Les Parapluies de Cherbourg”. Deși cele două filme nu au legături evidente în afară de o temă muzicală, „Bicicletele din Belsize” a devenit un succes în Marea Britanie și a contribuit la popularitatea melodiilor interpretate de Mireille Mathieu și Engelbert Humperdinck.

Melodia „Bicicletele din Belsize” a fost interpretată de mai mulți artiști de-a lungul timpului. În filmul „Bicicletele din Belsize”, melodia a fost interpretată de actorul Anthony May. Însă cea mai cunoscută versiune a piesei este cea interpretată de Engelbert Humperdinck, care a devenit un mare succes în 1968. De asemenea, Mireille Mathieu a interpretat o versiune în limba franceză a melodiei, care a fost lansată pe albumul ei din 1968.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre compozitorul piesei "Bicycles of Belsize"

Cine a compus „Bicicletele din Belsize”?

Melodia „Bicicletele din Belsize” a fost compusă de Les Reed și Barry Mason. Aceasta a fost utilizată ca melodie temă în filmul muzical britanic din 1968 cu același nume. Varianta în limba engleză a melodiei a fost interpretată de Anthony May în cadrul filmului, iar varianta în limba franceză a fost interpretată de Engelbert Humperdinck.

Ce lansări notabile au fost făcute pentru melodia „Bicicletele din Belsize”?

Iată câteva lansări notabile ale melodiei „Bicicletele din Belsize”:

 • Engelbert Humperdinck „Les Bicyclettes de Belsize” / „Three Little Words (I Love You)” Decca F.12834 1968
 • Mireille Mathieu Les Bicyclettes De Belsize 1968
 • Nada „Las bicicletas de Belsize” / Sony 1969
 • Alfredo „Las bicicletas de Belsize” / Philips 1969
 • Waldo de los Rios „Les Bicyclettes de Belsize” / Instrumental
 • Nada Trio „Les Bicyclettes de Belsize” / Olis music 1998
 • Marco T „Las Bicicletas de Belsize” / Tulsan producciones 2016

Care este povestea filmului „Bicicletele din Belsize”?

Filmul „Bicicletele din Belsize” este un scurtmetraj muzical britanic din 1968, cu o durată de 30 de minute, în regia lui Douglas Hickox. În rolurile principale joacă Judy Huxtable și Anthony May.

Povestea filmului se desfășoară în zona Hampstead din Londra și urmărește un tânăr care circulă cu bicicleta pe un model Raleigh RSW16. După ce se lovește de un panou publicitar, tânărul se îndrăgostește de o fotomodelă reprezentată pe afișul cu biciclete. În ciuda faptului că zona Belsize Park nu apare în film, povestea se concentrează pe călătoria tânărului în căutarea iubirii în peisajul urban.

Filmul conține puține dialoguri, iar coloana sonoră este prezentă în mare parte. Melodia de titlu a filmului, compusă de Les Reed și Barry Mason, a avut succes în interpretarea lui Engelbert Humperdinck și Mireille Mathieu.

Care este legătura cu filmul francez „Les Parapluies de Cherbourg”?

Titlul filmului „Bicicletele din Belsize” este o parodie nominală a filmului francez „Les Parapluies de Cherbourg”. În afara unei teme muzicale similare, cele două filme nu au în comun alte elemente evidente. Deși au fost produse în același an, filmul „Bicicletele din Belsize” a fost lansat în cinematografe în 1969, iar unii au crezut că a fost inspirat de piesa cu același nume.

Cum începe filmul „Bicicletele din Belsize”?

Filmul începe cu o privire panoramică asupra acoperișurilor în timp ce diverse evenimente matinale au loc prin ferestrele caselor. Un tânăr fără nume, îmbrăcat într-un stil la modă, se pregătește pentru ziua de pe acoperișul său și pleacă cu bicicleta pe tema muzicală a filmului.

Ce se întâmplă după ce tânărul se lovește de un panou publicitar?

După ce tânărul se lovește de un panou publicitar, este fascinat de imaginea unei fotomodele, numită „Julie”. El cântă o melodie în care își exprimă iubirea pentru ea și culege flori pentru a i le oferi imaginii. În timp ce tânărul este captivat de frumusețea modelului, o fată pe nume Kate încearcă să-i atragă atenția, dar fără succes. În cele din urmă, tânărul pleacă cu bicicleta, iar Kate îl urmărește.

Cum se desfășoară întâlnirea dintre tânăr și Julie?

Tânărul ajunge la locul său de muncă, o tipografie, unde descoperă un pachet care conține un portret fotografic al lui Julie. El privește fotografia, iar camera se îndreaptă spre stradă. Întâmplător, Julie participă la o petrecere în clădirea de vizavi. Ea cântă o melodie despre nefericirea și izolarea din lumea în care trăiește și își exprimă dorința de a găsi o iubire adevărată. Julie iese din clădire, traversează strada și observă propria fotografie expusă în fereastra tipografiei. Tânărul încă o privește plin de emoție și o recunoaște. Ea zâmbește timidă la început, dar apoi cu mai multă încredere și cei doi se sărută prin geam.

Ce se întâmplă la finalul filmului „Bicicletele din Belsize”?

Înainte ca tânărul să poată ieși afară și să o întâlnească pe Julie, ea este luată cu limuzina pentru o ședință foto pe Parlament Hill și Hampstead Heath. În timp ce tânărul o caută prin parc, o găsește pe Julie și îi cântă din nou melodia de dragoste. Cei doi merg mână în mână, iar în momentul când fata îi vine în întâmpinare, un alt băiat o depășește pe bicicletă, îi arată interesul și o face să zâmbească. Împreună, cei doi pleacă cu bicicletele.

Acesta a fost un rezumat al filmului „Bicicletele din Belsize”. Îți mulțumim că ai citit această întrebare și sperăm că informațiile ți-au fost utile.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu