Cine a defilat la paradă?

adrian-author
Da Adrian

Cine a defilat la parada militară de Ziua Victoriei din Rusia? Un singur tanc a fost prezent la parada de pe 9 mai, și anume un vechi model T-34 folosit în cel De-al Doilea Război Mondial. Astfel, eșecurile pe frontul ucrainean au forțat Rusia să recurgă chiar și la tancuri de muzeu pentru a fi reprezentată în parada militară.

Pentru cei grăbiți, iată lista cu cele mai importante puncte de reținut:

  • Un singur tanc a defilat la parada militară din Piața Roșie de Ziua Victoriei, contrastând cu anii anteriori când au defilat zeci de tancuri.
  • Acesta a fost un vechi model T-34 din Al Doilea Război Mondial.
  • Această prezență redusă a tancurilor evidențiază pierderile suferite de Rusia în timpul conflictului cu Ucraina.
  • Conform site-ului Oryx, în perioada 24 februarie 2022 – 9 mai 2023, Rusia a pierdut un număr de 1.937 de tancuri în Ucraina.
  • Dintre acestea, 1.184 au fost distruse, 103 au fost avariate, 105 au fost abandonate și 545 au fost capturate de ucraineni.

Cine a defilat la parada

Un singur tanc a fost prezent la parada militară din Piața Roșie, desfășurată marți cu prilejul aniversării zilei de 9 mai. Tancul care a defilat la paradă a fost un vechi model T-34, folosit de Armata Roșie în cel De-al Doilea Război Mondial. Pe data de 9 mai – sărbătoare națională în Rusia – rușiicelebrează Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste.

Pierderile suferite pe frontul din Ucraina

Conform site-ului Oryx, care contabilizează, în baza surselor deschise (fotografii sau clipuri video publicate pe rețelele sociale) pierderile armatei ruse în Ucraina, rușii au pierdut în intervalul 24 februarie 2022 – 9 mai 2023 un număr de 1.937 de tancuri. Dintre acestea: 1184 au fost distruse, 103 avariate, 105 abandonate iar 545 capturate de ucraineni.

Recursul la tancuri de muzeu

Pierderile suferite pe frontul din Ucraina i-au făcut pe ruși să recurgă inclusiv la tancuri de muzeu, scoase din depozitele armatei: este vorba despre tancuri T-55, un model comandat pentru prima dată de armata Uniunii Sovietice în 1948, la scurt timp după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Imagini din satelit arată că Rusia a scos zeci de tancuri din depozitul unei baze din Arseniev, în Orientul îndepărtat al Rusiei. Fotografiile disponibile public arată că unul dintre tancurile stocate la bază este T-55.

Parada militară de Ziua Națională a României

Parada militară de Ziua Națională a României, care marchează 104 ani de la Marea Unire, a avut loc în Capitală. Peste 1.500 de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP au defilat împreună cu peste 120 de mijloace tehnice, iar aproape 30 de aeronave au survolat orașul. În premieră, militari americani și ai Grupului de Luptă NATO din România au participat la paradă. Armata Română a prezentat două echipamente noi: sistemul de rachete HIMARS și sistemul defensiv Patriot.

Retragerea militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”

Manifestările de Ziua Națională a României au continuat și cu retragerea cu torțe a militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Românii sărbătoresc pe 1 decembrie 2022 împlinirea a 104 ani de la Marea Unire. În Capitală și în marile orașe din țară au avut loc parade militare și alte manifestări socio-culturale. La București, parada militară s-a încheiat cu defilarea Regimentului 74 Patriot, care gestionează Programul Sisteme de Rachete Sol-Aer cu bătaie mare.

Participarea Republicii Moldova la parade militare

Republica Moldova participe à la parade militaire de Bucarest depuis 2014. Detaşamentul moldovenesc, format din ofiţeri, sergenți și soldați ai Companiei Garda de Onoare, au defilat împreună cu militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. De asemenea, la paradă au participat şi militari din ţările aliate care au contribuţii în structurile NATO din România, precum şi 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii..

FAQ

Întrebări frecvente: Cine a defilat la parada?

Cine a defilat la parada militară de la București, de Ziua Națională a României?

La paradă militară de Ziua Națională a României, desfășurată în București, au defilat următoarele entități:

1. Garda de Onoare a Armatei Naționale – Garda de Onoare a Armatei Naţionale a reprezentat un element principal al paradei militare. Această unitate specială, compusă din membri ai Armatei Naționale, a defilat cu mare demnitate și precizie în timpul ceremoniei.

2. Peste 1.500 de militari și specialiști – Armata Română a fost reprezentată în forță la parada militară, cu peste 1.500 de militari și specialiști din diferite instituții ale statului român, cum ar fi Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.

3. Grupul de Luptă NATO din România – În premieră, militarii din Grupul de Luptă NATO din România au participat la parada militară, consolidând astfel cooperarea și prietenia dintre România și aliații săi NATO.

4. Armate străine – Paradele militare de Ziua Națională a României au beneficiat de prezența și participarea militarilor străini. Anul acesta, aproximativ 150 de militari din țări precum Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos au defilat alături de militarii români.

5. Tehnică militară și aeronave – Parada militară a inclus și o impresionantă expoziție de tehnică militară, cu peste 120 de mijloace tehnice și aproximativ 40 de aeronave, inclusiv avioane de luptă.

Care au fost principalele momente ale paradei militare de la București?

1. Defilarea militarilor și specialiștilor – Peste 1.500 de militari și specialiști din diferite instituții ale statului român au defilat într-o manieră unită și disciplinată, demonstrând profesionalism și angajamentul față de țară.

2. Participarea militarilor străini – Aproximativ 150 de militari din țări ale NATO și alte țări aliate au participat la parada militară, consolidând relațiile de colaborare și parteneriat între România și aliații săi internaționali.

3. Prezentarea de tehnică militară modernă – Paradele militare din România sunt ocazii importante pentru a expune puterea militară modernă a țării. Parada a inclus peste 120 de mijloace tehnice, inclusiv avioane de luptă, reprezentând ultimele tehnologii și capacități militare ale Armatei Române.

4. Demonstrarea echipamentelor noi – Armata Română a prezentat două echipamente noi în cadrul paradei: sistemul de rachete HIMARS și sistemul defensiv Patriot. Aceste echipamente demonstrează capacitatea și angajamentul României în cadrul apărării NATO.

Cum a fost primită parada militară de către public?

Parada militară de Ziua Națională a României din București a fost primită cu mare entuziasm și emoție de către publicul prezent în Piața Arcului de Triumf. Spectatorii au avut ocazia să vadă prestații impresionante ale militarilor români și străini, precum și tehnică militară de ultimă generație.

Participarea militarilor străini și prezentarea echipamentelor noi au adăugat un plus de importanță și atracție la paradă. Publicul a putut admira disciplina și profesionalismul militarilor, precum și puterea și modernitatea armatei române.

De asemenea, prezența militarilor din Republica Moldova, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos a fost un semn al solidarității și colaborării internaționale în domeniul apărării.

Prin organizarea unei parade militare impresionante, România și-a arătat capacitatea de apărare și angajamentul față de pace și stabilitate în regiune.

Au fost restricții de trafic în timpul paradei militare?

Da, cu ocazia paradei militare de Ziua Națională a României, au fost impuse restricții de trafic în București în zilele de 27 noiembrie și 1 decembrie. Aceste restricții au fost necesare pentru a asigura buna desfășurare a ceremoniei și pentru a facilita defilarea unităților militare și a tehnicii militare.

S-a recomandat ca șoferii să-și planifice rute alternative și să evite zonele afectate de restricții în aceste zile. Autoritățile au lucrat în strânsă colaborare pentru a asigura accesul spectatorilor și pentru a minimiza disconfortul provocat de restricțiile de trafic.

Unde poate fi vizitată tehnica militară expusă la parada militară?

Standurile expoziționale cu tehnică militară pot fi vizitate după ceremonia oficială, care a avut loc în Piața Arcului de Triumf din București. Publicul prezent la parada militară a avut ocazia să admire și să exploreze diferite modele de tehnică militară expusă în mod special pentru această ocazie.

Este important de menționat că vizitarea standurilor expoziționale cu tehnică militară poate să varieze în funcție de restricțiile și regulile impuse de organizatorii evenimentului și de autorități. Pentru informații actualizate privind vizitarea tehnicii militare expuse, este recomandabil să consultați sursele oficiale și informațiile furnizate de organizatori.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu