Cine a fost Florence Foster Jenkins?

adrian-author
Da Adrian

Cine a fost Florence Foster Jenkins? A fost o socialită și soprană amatoare americană cunoscută și ridiculizată pentru costumele sale extravagante și pentru abilitatea sa vocală notabil de slabă. Cu toate acestea, ea a devenit o figură cult a muzicii în New York City în anii 1920, 1930 și 1940. Printre fanii ei s-au numărat Cole Porter, Gian Carlo Menotti, Lily Pons, Sir Thomas Beecham și alți celebrități. Jenkins a rămas în memoria oamenilor ca fiind una dintre cele mai proaste cântărețe de operă din istorie, dar a fost admirată și pentru dedicarea și pasiunea sa pentru muzică.

Florence Foster Jenkins a fost o socialită americană și soprano amatoare cunoscută și ridiculizată pentru costumele sale extravagante și pentru abilitatea sa vocală notabil de slabă. Ea a devenit una dintre cele mai proaste cântărețe de operă din lume și a făcut senzație în lumea muzicală new-yorkeză în anii 1920, 1930 și 1940. Cu toate că abilitățile vocale ale lui Jenkins erau considerate slabe și erau subiectul râsetelor publicului, ea a fost admirată pentru pasiunea și dedicarea sa pentru muzică.

Născută ca Narcissa Florence Foster pe 19 iulie 1868 în Wilkes-Barre, Pennsylvania, Florence a avut o copilărie privilegiată, provenind dintr-o familie bogată. După ce și-a pierdut sora mai mică în 1883, la vârsta de 15 ani s-a căsătorit cu un medic britanic în vârstă de 33 de ani. Căsătoria lor a fost scurtă, deoarece soțul ei s-a infectat cu sifilis și a pus capăt relației.

După divorț, Jenkins și-a început cariera muzicală în Philadelphia, dar a decis să se mute în New York pentru a-și urma visul de a deveni cântăreață de operă. Cu toate că a primit recenzii negative și a fost batjocorită de critici, ea a continuat să-și dezvolte cariera și să organizeze recitaluri private. Jenkins a înființat chiar propriul ei club social, numit Clubul Verdi, care a devenit un reper în lumea muzicală new-yorkeză.

Abilitățile vocale slabe ale lui Jenkins erau evidente, dar ea nu s-a lăsat descurajată de critici și a continuat să cânte cu pasiune și încredere. Mulți dintre membrii de marcă ai societății new-yorkeze au devenit fani ai ei, cum ar fi Cole Porter, Gian Carlo Menotti, Lily Pons, Sir Thomas Beecham și alții. Enrico Caruso însuși a privit-o cu afecțiune și respect.

În ciuda faptului că recitalurile lui Jenkins erau considerate mai mult un act de auto-sacrificiu decât o experiență estetică, ea a reușit să impresioneze publicul prin curajul și pasiunea ei pentru muzică. Legendarul recital de la Carnegie Hall în 1944 a fost unul dintre momentele sale memorabile, dar și ultimul, deoarece cântăreața a suferit un atac de cord și a decedat câteva săptămâni mai târziu.

Florence Foster Jenkins a rămas în istorie ca una dintre cele mai proaste cântărețe de operă, dar și ca o personalitate remarcabilă și dedicată muzicii. Chiar dacă vocea ei nu era una de operă, incredibila sa pasiune și încrederea în sine au făcut-o să devină o figură iubită și respectată în lumea muzicală.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre Florence Foster Jenkins

Q: Cine a fost Florence Foster Jenkins?
R: Florence Foster Jenkins a fost o socialită americană și soprană amatoare cunoscută și ridiculizată pentru costumele sale extravagante și pentru abilitatea sa notabil de a cânta prost. Ea s-a născut pe 19 iulie 1868 în Wilkes-Barre, Pennsylvania și a murit pe 26 noiembrie 1944. Cu toate că a fost considerată una dintre cele mai proaste cântărețe de operă din lume, ea a atras atenția și adorația unor personalități precum Enrico Caruso, Cole Porter și Lily Pons.

Q: Cum a început cariera muzicală a lui Florence Foster Jenkins?
R: După ce și-a pierdut sora mai mică, Florence s-a căsătorit la vârsta de 15 ani cu medicul britanic Francis Thornton Jenkins. După descoperirea faptului că soțul ei s-a contaminat cu sifilis, ea a pus capăt relației lor. Jenkins s-a stabilit în Philadelphia și apoi s-a mutat în New York pentru a-și recupera cariera muzicală. În 1912, la vârsta de 44 de ani, ea a început să dea recitaluri vocale private și a înființat propria sa organizație socială numită Clubul Verdi.

Q: Care au fost abilitățile vocale ale lui Florence Foster Jenkins?
R: Abilitățile vocale ale lui Jenkins erau considerate slabe de către mulți critici. Ea întâmpina dificultăți în a cânta corect notele muzicale, intonația și menținerea ritmului și a frazelor. Cu toate acestea, ea a ales să interpreteze arii dificile de operă, care depășeau abilitățile și gama vocală. Chiar și așa, ea a rămas dedicată muzicii și a continuat să-și construiască o carieră în lumea muzicală.

Q: A fost Florence Foster Jenkins conștientă de abilitățile vocale slabe?
R: Există divergențe de opinii cu privire la acest aspect. Pe de o parte, Jenkins se compara cu alți artiști renumiți și părea să fie în conștiința deplină a reacțiilor comice ale publicului în timpul spectacolelor sale. Pe de altă parte, ea refuza accesul la recitalurile sale pentru publicul larg și era conștientă de batjocura pe care o primea din partea unora.

Q: Care a fost recitalul final al lui Florence Foster Jenkins?
R: Recitalul final al lui Jenkins a avut loc la Carnegie Hall în 1944, când avea 76 de ani. Cu presa și publicul cu ochii pe ea, recitalul a primit recenzii foarte critice și ridiculizări, ceea ce a devastat-o pe Jenkins. Doar câteva zile mai târziu, ea a suferit un atac de cord și a decedat câteva săptămâni mai târziu. Cu toate acestea, Jenkins a rămas în memoria oamenilor ca fiind una dintre cele mai proaste cântărețe de operă din istorie, dar a fost admirată și pentru dedicarea și pasiunea sa pentru muzică.

Q: Cine a interpretat personajul lui Florence Foster Jenkins într-un film?
R: În filmul „Florence Foster Jenkins” din 2016, regizat de Stephen Frears, rolul principal a fost interpretat de Meryl Streep. Filmul a fost apreciat de public și a primit recenzii pozitive. Pe lângă Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg și Rebecca Ferguson au făcut parte din distribuție.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu