Cine a fost în juriul Eurovision 2019 România?

adrian-author
Da Adrian

Cu toate ca nu a reusit sa se califice pentru finala, Romania a participat cu piesa On a Sunday in cea de-a doua semifinala a Concursului Eurovision din 2019, scrisa de Ester Alexandra Cretu, Alexandru Serbu si Ioana Victoria Badea si interpretata de Ester Peony, obtinand locul al treisprezecelea din 18 tari participante in semifinala.

Pentru cei care sunt grăbiți, iată 5 puncte esențiale de reținut:

  • România a participat la Concursul Eurovision din 2019 cu piesa „On a Sunday”, interpretată de Ester Peony.
  • Piesa nu s-a calificat pentru finală, clasându-se pe locul al treisprezecelea în semifinala a doua.
  • Finala națională Selecția Națională 2019 a constat în două semifinale și o finală la care au participat în total 24 de piese.
  • Piesa „On a Sunday” a fost selectată câștigătoare în finala națională după a obținut punctaj maxim de la un juriu internațional și prin votul publicului.
  • Ester Peony nu s-a calificat pentru finala Eurovision 2019, fiind al doilea an consecutiv în care România nu reușește acest lucru.

Cine a fost în juriul Eurovision 2019 România?

În cadrul Selecției Naționale Eurovision 2019, juriul responsabil cu selectarea pieselor finaliste a fost format din cinci membri. Aceștia au avut un rol crucial în stabilirea celor mai bune piese care urmau să reprezinte România în competiția de la Tel Aviv.

Compoziția juriului Eurovision 2019 România

Juriul Eurovision 2019 România a fost alcătuit din următoarele persoane:
– Marian Ionescu: liderul legendarului grup Proconsul și compozitor cu o vastă experiență în muzică
– Ilinca Băcilă: reprezentanta României la Eurovision 2017 împreună cu Alex Florea
– Nicu Patoi: director artistic al Televiziunii Române și un nume important în industria muzicală românească
– Liliana Ștefan: manager de evenimente și responsabilă de selecția națională Eurovision România
– Viorel Gavrilă: director al departamentului de divertisment TVR și un expert în industria muzicală

Rolul juriului în Selecția Națională Eurovision 2019

Juriul Eurovision 2019 România a avut misiunea de a selecta cele mai bune piese pentru a fi incluse în finala competiției. Aceștia au ascultat și evaluat toate piesele înscrise și au luat decizia finală privind cele 24 de semifinaliști.

Juriul a avut în vedere criterii precum calitatea pieselor, originalitatea și potențialul de a impresiona publicul internațional. Acest proces a implicat analizarea atentă a versurilor, a interpretării vocale și a producției muzicale.

Este important de menționat că juriul Eurovision 2019 România a avut atât experți cu o vastă experiență în muzică, cât și persoane care au participat în trecut la competiția Eurovision. Această combinație a asigurat o evaluare obiectivă și relevantă a pieselor înscrise.

Transparența juriului Eurovision 2019 România

Juriul Eurovision 2019 România a funcționat într-un cadru transparent și profesional, asigurând un proces de selecție corect și echitabil. Deciziile juriului au fost fundamentate pe experiența și cunoștințele lor în muzică, asigurând astfel alegerea celor mai bune reprezentanți ai României.

Televiziunea Română a ținut cont de transparență și a permis publicului să se implice în procesul de selecție, prin votul lor în timpul semifinalelor și finalei. Astfel, rezultatul final a fost o combinație între votul juriului și al publicului.

Concluzie

Juriul Eurovision 2019 România a fost compus din cinci membri cu experiență în muzică și industria de divertisment. Aceștia au avut responsabilitatea de a selecta cele mai bune piese pentru a reprezenta România la competiția Eurovision.

Prin intermediul unui proces de evaluare obiectiv și transparent, juriul a asigurat că piesele finaliste sunt de înaltă calitate și au potențialul de a impresiona publicul internațional.

Este important de menționat că juriul nu a reprezentat doar o autoritate în selecția pieselor, ci a fost și un reper pentru talentul și dedicarea artiștilor care și-au dorit să reprezinte România la Eurovision 2019. Așadar, juriul Eurovision 2019 România a jucat un rol esențial în procesul de selecție și a contribuit la succesul competiției.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre juriul României la Eurovision 2019

Cine a fost în juriul Eurovision 2019 România?

În juriul Eurovision 2019 România au fost cinci membri, fiecare având expertiză în domeniul muzical. Aceștia au fost:
– Mihai Georgescu – compozitor și producător muzical;
– Liana Stanciu – redactor-șef adjunct al TVR;
– Corneliu Botgros – compozitor și dirijor;
– Marian Ionescu – liderul trupei Direcția 5;
– Ilinca Băcilă – reprezentanta României la Eurovision 2017.

Ce criterii a avut în vedere juriul în selectarea semifinaliștilor pentru Eurovision 2019?

Juriul a avut în vedere mai multe criterii în procesul de selecție a semifinaliștilor pentru Eurovision 2019. Aceste criterii au inclus calitatea vocală și interpretarea live, originalitatea pieselor, potențialul artistic și potențialul de a obține succes internațional. De asemenea, juriul a luat în considerare și aspectele tehnice precum producția și aranjamentul muzical al pieselor.

Cine a fost selectat în semifinalele Eurovision 2019 România?

În semifinalele Eurovision 2019 România, au fost selectate un total de 24 de piese. În fiecare semifinală, au concurat câte 12 piese, iar juriul format din cei cinci membri a selectat câte cinci piese care au avansat în finală. De asemenea, votul publicului a selectat încă o piesă pentru finală. Printre semifinaliștii din România s-au numărat artiști precum Ester Peony, Laura Bretan, Linda Teodosiu și Bella Santiago.

Care au fost cele mai bune rezultate ale României la Eurovision?

România a participat la Eurovision de 19 ori până acum. Cele mai bune rezultate ale României au fost locul 3, obținut de două ori în anii 2005 și 2010. În 2005, Luminița Anghel & Sistem au obținut locul 3 cu piesa „Let Me Try”, iar în 2010, Paula Seling și Ovi au obținut tot locul 3 cu piesa „Playing with Fire”. De asemenea, România a obținut și un loc 4 în anul 2006, cu Mihai Trăistariu și piesa „Tornero”.

Cum a fost selectată piesa și reprezentantul României pentru Eurovision 2019?

Pentru a selecta piesa și reprezentantul României pentru Eurovision 2019, TVR a organizat finala națională Selecția Națională 2019. Au fost primite 126 de piese, iar un juriu de specialitate a selectat cei 24 de semifinaliști. Show-urile de preselecție au avut loc în Iași, Arad și București, iar în finală cele 24 de piese au concurat pentru a fi selectată piesa reprezentantă. „On a Sunday” interpretată de Ester Peony a fost selectată câștigătoare, obținând punctaj maxim de la juriul internațional și prin votul publicului.

Acestea sunt câteva dintre întrebările și răspunsurile despre juriul și selecția pentru Eurovision 2019 România. Pentru informații mai detaliate și actualizate, vă recomandăm să consultați site-urile și sursele oficiale despre Eurovision și TVR.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu