Cine a furnizat hardware pentru platforma SIUI?

adrian-author
Da Adrian

Cine a furnizat hardware pentru platforma SIUI? Casa Națională de Asigurări de Sănătate a încheiat contracte cu Teamnet pentru serviciile de administrare, suport tehnic și mentenanță hardware pentru Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS), care include și sistemele SIUI, SIPE și CEAS. Dar vor apărea probleme în funcționarea sistemului?

Pentru cei mai grăbiți, iată 5 puncte cheie de reținut:

  • CNAS a primit contractele semnate de Teamnet pentru mentenanța hardware a sistemului informatic
  • Contractele se referă la platforma SIUI, SIPE și CEAS
  • Problemele recente ale sistemului de sănătate au fost cauzate de nereguli la hardware
  • Teamnet va deveni responsabilă de buna funcționare a sistemului hardware
  • Contractele prevăd penalități pentru timpul depășit în rezolvarea incidentelor

Cine a furnizat hardware pentru platforma SIUI?

Teamnet a fost compania responsabilă pentru furnizarea hardware-ului pentru Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS), mai exact pentru Sistemul informatic unic integrat al CNAS (SIUI).

De ce au apărut probleme în funcționarea sistemului informatic SIUI?

Problemele întâmpinate în funcționarea sistemului informatic SIUI au fost generate de neregulile la hardware. Aceste probleme au dus la disfuncționalități și dificultăți atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Teamnet va fi responsabilă de buna funcționare a hardware-ului sistemelor incluse în PIAS?

Da, după finalizarea procesului de predare a sistemelor, Teamnet va asigura buna funcționare a hardware-ului pentru toate sistemele incluse în PIAS, inclusiv SIUI, SIPE și CEAS.

Sunt prevăzute penalități în contractele semnate între CNAS și Teamnet?

Da, atât contractul pentru mentenanța hardware, cât și contractul pentru mentenanța software a Sistemului informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS) prevăd penalizări în cazul depășirii timpilor de răspuns/soluție provizorie/remediere în cazul incidentelor.

Cine este Teamnet și ce experiență are în acest domeniu?

Teamnet este o companie înființată în anul 2001 de deputatul și omul de afaceri Sebastian Ghiță, ca parte a grupului de firme Asesoft. Compania a câștigat licitația pentru mentenanța hardware și software a sistemelor de asigurări de sănătate, fiind recunoscută pentru expertiza și experiența sa în domeniul IT&C.

FAQ

Întrebări frecvente (FAQ): Cine a furnizat hardware-ul pentru platforma SIUI?

Cine a furnizat hardware pentru platforma SIUI?

Serviciile de administrare, suport tehnic și mentenanță hardware pentru Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS) au fost atribuite și furnizate de către Teamnet. Aceasta înseamnă că Teamnet este responsabilă de buna funcționare a hardware-ului pentru următoarele sisteme:

1. SIUI – Sistemul informatic unic integrat al CNAS

SIUI este un sistem informatic unic integrat dezvoltat de CNAS pentru a gestiona informațiile despre asigurații la asigurările de sănătate. Teamnet este responsabilă de mentenanța hardware a SIUI și se asigură că sistemul funcționează corect.

2. SIPE – Sistemul Informatic pentru Prescripția Electronică

SIPE este un sistem informatic destinat procesării rețetelor medicale în format electronic. În calitate de furnizor de hardware pentru PIAS, Teamnet are responsabilitatea de a asigura funcționarea corespunzătoare a hardware-ului pentru SIPE.

3. CEAS – Sistemul Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate

CEAS este un sistem informatic care gestionează informațiile referitoare la cardul electronic de asigurări de sănătate. Echipa Teamnet este responsabilă de mentenanța hardware pentru CEAS și se asigură că acest sistem funcționează în mod eficient.

Va mai exista riscul de apariție a problemelor pentru pacienți și medici legat de funcționarea defectuoasă a acestui sistem?

În urma semnării contractelor cu Teamnet pentru mentenanța hardware a PIAS, CNAS lucrează pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a acestor sisteme. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea apariției unor probleme tehnice neprevăzute, cum ar fi defectarea hardware-ului sau a altor componente ale sistemelor. În cazul în care astfel de probleme apar, Teamnet are un angajament contractual de a rezolva incidentele într-un timp rezonabil.

Când se va asigura Teamnet de buna funcționare a cardului de sănătate?

Potrivit oficialilor CNAS, Teamnet va avea 30 de zile pentru a se familiariza cu sistemul IT al cardului de sănătate și abia apoi va fi responsabilă de buna funcționare a acestuia.

Ce se întâmplă dacă timpii de răspuns/soluție provizorie/remediere pentru incidente sunt depășiți?

Conform contractului încheiat între CNAS și Teamnet, în cazul în care timpul de răspuns/soluție provizorie/remediere pentru un incident critic este depășit cu o oră, Teamnet poate fi penalizată cu 10 puncte de penalizare, iar un punct de penalizare valorează 1% din factura lunară a serviciilor prestate în baza contractului. Valoarea totală a penalităților nu poate depăși valoarea facturii.

Aceste clauze contractuale asigură Teamnet că trebuie să acorde o atenție deosebită în furnizarea serviciilor de mentenanță hardware pentru a evita întârzierile și a asigura o rezolvare promptă a problemelor.

De ce este importantă mentenanța hardware a acestor sisteme?

Mentenanța hardware a sistemelor PIAS, inclusiv a SIUI, SIPE și CEAS, este esențială pentru a asigura buna funcționare și securitatea acestor sisteme informatice. Hardware-ul trebuie să fie în stare optimă pentru a permite pacienților și medicilor accesul la informațiile și serviciile necesare într-un mod eficient și fiabil. Prin urmare, mentenanța hardware joacă un rol crucial în asigurarea unui sistem informatic robust și performant.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu