Cine a inventat Canva?

adrian-author
Da Adrian

Platforma online Canva, care permite utilizatorilor fără aptitudini artistice să creeze design grafic utilizând template-uri, a obținut o nouă rundă de finanțare de 60 de milioane de dolari americani, evaluând startup-ul la 6 miliarde de dolari.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Platforma Canva este o platformă online care permite utilizatorilor să creeze design grafic utilizând template-uri.
  • Canva a obținut o nouă rundă de finanțare de 60 de milioane de dolari, evaluându-se astfel la 6 miliarde de dolari.
  • Fondată în 2012 de trei antreprenori australieni, platforma Canva a primit peste 300 de milioane de dolari în investiții.
  • Pentru proiecte avansate în zona de business, Canva oferă o versiune plătită numită Canva Pro, în timp ce serviciul de bază este gratuit.
  • În 2019, Canva a achiziționat platformele online Pixabay și Pexels, care oferă fotografii de stoc gratuite și contra cost.

Cine a inventat Canva?

Canva este o platformă online care permite utilizatorilor să creeze design grafic folosind template-uri, fără a avea aptitudini artistice. Fondată în 2012 de trei antreprenori australieni – Melanie Perkins, Cliff Obrecht și Cameron Adams, Canva a devenit un startup de succes evaluat la 6 miliarde de dolari americani după obținerea finanțării de 60 de milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții.

Începuturile lui Canva

În 2007, Melanie Perkins a avut ideea de a dezvolta o platformă care să faciliteze crearea de proiecte grafice pentru colegii săi. Împreună cu Cliff Obrecht, ea a fondat Fusion Books. Fusion Books a avut un succes inițial, ceea ce a determinat-o pe Melanie să extindă platforma la alte tipuri de proiecte. Cu sprijin financiar de 3 milioane de dolari, Melanie, Cliff și Cameron au lansat apoi platforma Canva în 2013.

Dezvoltarea și creșterea Canva

Canva a devenit rapid populară datorită ușurinței de utilizare și posibilității de a crea designuri grafice profesionale fără cunoștințe artistice avansate. Platforma oferă un serviciu gratuit, dar și versiunea plătită Canva Pro pentru proiecte avansate în zona de business. Pentru a extinde funcționalitatea și să ofere și mai mult pentru utilizatori, Canva a achiziționat în 2019 două platforme online populare – Pixabay și Pexels.

Finanțările și evaluarea Canva

Canva a obținut peste 300 de milioane de dolari americani în investiții în total, în 12 runde de finanțare. Ultima rundă de investiții de 60 de milioane de dolari, care a evaluat startup-ul la 6 miliarde de dolari, a fost acordată de un grup de investitori, printre care Blackbird Ventures, Bond Capital, General Catalyst și AirTree Ventures.

Concluzie

În concluzie, platforma online Canva a fost inventată de către Melanie Perkins, Cliff Obrecht și Cameron Adams în 2012. Astăzi, Canva este recunoscută ca unul dintre cele mai populare instrumente de design grafic online, folosită de milioane de oameni din întreaga lume.

FAQ

Întrebări frecvente: Cine a inventat canvas-ul?

Cine a inventat Canva?

Canva a fost fondată în 2012 de către trei antreprenori australieni: Melanie Perkins, Cliff Obrecht și Cameron Adams. Melanie Perkins este una dintre principalii fondatori ai Canva și ideatoarea platformei. Ea a ajutat colegii săi să creeze proiecte grafice folosind programe clasice precum InDesign și Photoshop. După experiența de succes cu aceste programe, ea a decis să dezvolte o platformă mai accesibilă și ușor de utilizat pentru a permite tuturor persoanelor să creeze design grafic fără a fi nevoie de aptitudini artistice avansate.

Cum a evoluat Canva de la un proiect mic la o valoare de 6 miliarde de dolari?

Canva a obținut o creștere semnificativă de la înființarea sa în 2012. Ea a primit investiții în valoare totală de peste 300 de milioane de dolari în 12 runde de finanțare. Finanțarea de 60 de milioane de dolari obținută recent a evaluat startup-ul la 6 miliarde de dolari. Această creștere a fost susținută de un grup de investitori din industria tehnologică, printre care Blackbird Ventures, Bond Capital, General Catalyst și AirTree Ventures.

Ce oferă platforma Canva?

Canva este o platformă online de design grafic care permite utilizatorilor, indiferent de aptitudini artistice, să creeze designuri profesionale utilizând template-uri și instrumente intuitive. Utilizatorii pot crea materiale de marketing, bannere publicitare, prezentări, postări pe rețelele sociale, cărți de vizită, invitații și multe altele. Canva oferă atât un serviciu gratuit, cât și o versiune plătită numită Canva Pro, care oferă funcționalități avansate și opțiuni suplimentare pentru utilizatorii din sfera business.

De ce Canva este atât de popular?

Canva a devenit extrem de populară datorită simplității și accesibilității sale. Platforma oferă o gamă largă de template-uri personalizabile și instrumente ușor de utilizat, ce permit utilizatorilor să creeze designuri de o calitate profesională fără a avea cunoștințe avansate în design grafic. O altă caracteristică atractivă a Canva este faptul că este disponibilă atât online, cât și prin intermediul aplicațiilor mobile, ceea ce permite utilizatorilor să creeze designuri oriunde și oricând.

Cum se folosește Canva pentru proiecte business?

Canva Pro este versiunea plătită a platformei Canva, dedicată utilizatorilor din sfera business. Această versiune oferă funcționalități avansate, precum posibilitatea de a-ți încărca propriile fonturi, de a salva și de a utiliza culorile personalizate ale brandului tău și de a colabora cu alte persoane în timp real. Cu ajutorul Canva Pro, utilizatorii pot crea designuri personalizate care să reflecte identitatea și valorile brandului lor, fiind astfel mai eficienți în activitățile de marketing și promovare a afacerii lor.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu