Cine a promovat în Liga 1 în 2019?

adrian-author
Da Adrian

Liga I din România în sezonul 2019-2020 a fost dominată de CFR Cluj, care a obținut titlul pentru al treilea an la rând, stabilindu-și conducea în fotbalul românesc. Pandemia de COVID-19 a părții au dus la suspendarea temporară a jocurilor, dar nicio echipă nu a retrogradat. În schimb, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște au promovat în Liga I pentru prima dată în istoria lor.

Pentru cei grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

 • CFR Cluj a câștigat titlul de campioană pentru al treilea an consecutiv
 • Două echipe – Academica Clinceni și Chindia Târgoviște – au promovat în Liga I pentru prima dată în istoria lor
 • Pandemia COVID-19 a dus la suspendarea temporară a meciurilor
 • Nicio echipă nu a retrogradat în acest sezon
 • Echipele Concordia Chiajna și Dunărea Călărași au retrogradat în Liga a II-a

Cine a promovat în Liga 1 în 2019?

În sezonul 2019, au fost două echipe care au reușit să promoveze în Liga 1 – Dunărea Călărași și Hermannstadt.

Promovarea echipei Dunărea Călărași

Echipa Dunărea Călărași a reușit să promoveze în Liga 1 pentru prima dată în istoria sa. Aceasta a fost o performanță remarcabilă pentru echipă și un moment de bucurie pentru suporteri. Dunărea Călărași a avut un sezon excelent în Liga a II-a și și-a asigurat locul în prima ligă prin clasarea pe primul loc în clasament la sfârșitul sezonului.

Promovarea echipei Hermannstadt

Echipa Hermannstadt a reușit, de asemenea, să promoveze în Liga 1 în sezonul 2019. Aceasta a fost o performanță notabilă pentru echipă și pentru orașul Sibiu. Hermannstadt a avut un sezon impresionant în Liga a II-a și și-a asigurat locul în prima ligă prin clasarea pe primul loc în clasament la sfârșitul sezonului.

Barajul de promovare/menținere

În sezonul 2019, barajul de promovare/menținere a fost jucat între Chindia Târgoviște și FC Voluntari. FC Voluntari a reușit să-și păstreze locul în Liga 1 după câștigarea acestui baraj, în timp ce Chindia Târgoviște a rămas în Liga a II-a. Barajul a fost un moment tensionat pentru ambele echipe, dar FC Voluntari a ieșit învingătoare.

Concluzie

Sezonul 2019 a fost unul plin de emoție și de surprize în Liga 1 din România. Echipele Dunărea Călărași și Hermannstadt au reușit să promoveze în prima ligă. FC Voluntari a reușit să-și păstreze locul în Liga 1 după barajul de promovare/menținere. Aceste evenimente au reprezentat momente importante în fotbalul românesc și au adus bucurie sau dezamăgire pentru fanii echipelor implicate.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre echipele promovate în Liga 1 în 2019

Cine a promovat în Liga I în 2019?

 • Care au fost echipele promovate în Liga I în sezonul 2019-2020?

  Așa cum s-a întâmplat în fiecare sezon, două echipe s-au calificat pentru a promova în Liga I. În acest sezon, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște au fost echipele care au reușit să urce în prima ligă a fotbalului românesc pentru prima dată în istoria lor.

 • Care au fost echipele retrogradate în Liga a II-a în sezonul 2019-2020?

  Sezonul 2019-2020 a adus retrogradarea a două echipe în Liga a II-a. Concordia Chiajna și Dunărea Călărași au fost echipele care au terminat pe ultimele două locuri în clasament și au trebuit să părăsească Liga I.

 • Care a fost formatul sistemului competițional în sezonul 2019-2020 al Ligii I?

  Din cauza pandemiei COVID-19, sistemul competițional a fost modificat în sezonul 2019-2020. Liga I a fost formată din 16 echipe, iar nicio echipă nu a retrogradat în acest sezon. Singura echipă care a jucat un baraj de promovare/menținere a fost Chindia Târgoviște.

 • Cine a câștigat play-off-ul în sezonul 2019-2020 al Ligii I și a reprezentat România în Liga Campionilor?

  Echipa care a câștigat play-off-ul în sezonul 2019-2020 al Ligii I a fost CFR Cluj. Prin această victorie, CFR Cluj a obținut un loc în Liga Campionilor și a reprezentat România în cea mai prestigioasă competiție europeană de cluburi.

 • Care au fost echipele care au jucat baraj de promovare/menținere în sezonul 2019-2020?

  În sezonul 2019-2020 al Ligii I, barajul de promovare/menținere a fost disputat între Chindia Târgoviște și o echipă din Liga a II-a, CS Mioveni. Chindia Târgoviște a reușit să-și păstreze locul în Liga I după câștigarea acestui baraj.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu