Cine informează despre planificarea calendaristică?

adrian-author
Da Adrian

Ministerul Educației a aprobat recent o serie de modificări la calendarul anului școlar 2023-2024, aducând în prim plan mutarea vacanței de primăvară de Paște și posibilitatea luării vacanței mobile în luna martie, dar respingând solicitările de a începe cursurile pe 18 septembrie, în timp ce programul Școala altfel și Săptămâna Verde vor avea loc între 11 septembrie 2023 și 12 aprilie 2024; în plus, Ministerul Educației din România a publicat recent modele de teste și ghiduri metodologice pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de Istorie, care conțin și sfaturi pentru profesori privind planificarea calendaristică și proiectele pe unități de învățare, documente care pot fi descărcate prin intermediul link-urilor disponibile.

Pentru cei mai grăbiți, iată lista de puncte cheie de reținut:

 • Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște.
 • Vacanța mobilă se poate lua și în martie.
 • durată cursurilor: 36 de săptămâni (începutul pe 11 septembrie 2023 și încheierea pe 21 iunie 2024).
 • Ministerul a respins solicitările de a începe cursurile pe 18 septembrie.
 • Programul „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se vor desfășura între 11 septembrie 2023 și 12 aprilie 2024.
 • O evaluare a impactului acestei forme de organizare se va face după anul școlar 2022-2023.
 • Au fost publicate modele de teste inițiale și ghiduri metodologice pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de Istorie.
 • Documentele conțin modele de planificări calendaristice și proiecte pe unități de învățare.
 • Ghidurile sunt disponibile prin intermediul link-urilor disponibile.
 • Modelul pentru clasa a XI-a a fost creat de profesori în 10 zile.
 • Documentele sunt valabile pentru elevii din clasa a X-a și din clasa a IX-a, care au intrat în liceu înainte de realizarea noilor programe școlare.
 • Dacă doriți să achiziționați cărți electronice în format digital, este recomandat să consultați Ghidul cititorului de eBook.
 • Este necesar să aveți instalat Adobe Digital Editions pe dispozitivul dvs. și un cont Adobe pentru autorizare.
 • Formatele ePUB securizat (secure ePUB) și PDF securizat (secure PDF) sunt compatibile cu dispozitivele care suportă instalarea Adobe Digital Editions.
 • Formatele ePUB sau PDF securizat cu DRM nu sunt compatibile cu dispozitivele Kindle.
 • Un eBook cumpărat nu poate fi returnat și înlocuit, deoarece cărțile în format digital sunt unice.

Ministerul Educației a aprobat modificările la calendarul anului școlar 2023-2024

Ministerul Educației a aprobat modificările la calendarul anului școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, iar vacanța mobilă se poate lua acum și în martie. Durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni, cu începerea pe 11 septembrie 2023 și încheierea pe 21 iunie 2024. Ministerul respinge solicitările de a începe cursurile pe 18 septembrie.

Programul „Școala altfel” și „Săptămâna Verde”

Programul „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” se vor desfășura între 11 septembrie 2023 și 12 aprilie 2024. O evaluare a impactului acestei forme de organizare se va face după anul școlar 2022-2023.

Ghiduri metodologice pentru istorie

Ministerul Educației din România a publicat modele de teste inițiale și ghiduri metodologice pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de Istorie. Aceste documente cu sfaturi pentru profesori conțin modele de planificări calendaristice și proiecte pe unități de învățare. Descărcarea acestor fișe este posibilă prin intermediul link-urilor disponibile.

Ghidurile pentru clasa a XI-a

Recent, au fost publicate ghidurile pentru clasa a XI-a, iar anul acesta, acestea au fost create de profesori în 10 zile. Documentele vin în completarea celor publicate în anii precedenți și sunt valabile pentru elevii din clasa a X-a și din clasa a IX-a, care au intrat în liceu înainte de realizarea noilor programe școlare.

Achiziționarea cărților electronice în format digital

Acest articol prezintă informații importante pentru cititorii care doresc să achiziționeze cărți electronice în format digital. Înainte de a face acest lucru, este recomandat să consulți Ghidul cititorului de eBook, care oferă instrucțiuni despre instalarea și accesarea cărților electronice. Este esențial să ai instalat Adobe Digital Editions pe dispozitivul pe care intenționezi să citești, precum și un cont Adobe pentru autorizare. Formatele ePUB securizat (secure ePUB) și PDF securizat (secure PDF) sunt compatibile cu dispozitivele care suportă instalarea Adobe Digital Editions, în timp ce formatele ePUB sau PDF securizat cu DRM nu sunt compatibile cu dispozitivele Kindle. Este important să reții că odată cumpărat, un eBook nu poate fi returnat și înlocuit, deoarece cărțile în format digital sunt unice.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți sursa originală.

FAQ

FAQ: cele mai frecvente întrebări despre planificarea calendaristică a proiecțiilor cinematografice

Cine avizează planificarea calendaristică?

Ministerul Educației este instituția responsabilă de avizarea planificării calendaristice pentru grupele mici, mijlocii și mari. Aceasta stabilește și aprobă modificările la calendarul anului școlar, inclusiv datele de început și de încheiere a cursurilor, precum și perioadele de vacanță și programele speciale.

Care sunt modificările recente aduse la planificarea calendaristică?

Ministerul Educației a aprobat modificările la calendarul anului școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, iar vacanța mobilă se poate lua acum și în martie. Durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni, cu începerea pe 11 septembrie 2023 și încheierea pe 21 iunie 2024. Ministerul respinge solicitările de a începe cursurile pe 18 septembrie.

Când se desfășoară programul „Școala altfel” și „Săptămâna Verde”?

Conform noii planificări calendaristice, programul „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” se vor desfășura între 11 septembrie 2023 și 12 aprilie 2024. Aceste programe reprezintă o oportunitate pentru elevi de a se implica în activități extracurriculare și de a învăța într-un mod diferit și interactiv.

Există modele și ghiduri metodologice disponibile pentru profesori?

Da, Ministerul Educației din România a publicat modele de teste inițiale și ghiduri metodologice pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de Istorie. Aceste documente conțin sfaturi pentru profesori în ceea ce privește planificarea calendaristică și proiectele pe unități de învățare. Profesorii pot descărca aceste fișe prin intermediul link-urilor disponibile.

Care sunt cerințele tehnice pentru descărcarea cărților electronice în format digital?

Pentru a descărca și citi cărți electronice în format digital, este recomandat să ai instalat Adobe Digital Editions pe dispozitivul tău. De asemenea, este necesar să ai un cont Adobe pentru autorizare. Formatele ePUB securizat (secure ePUB) și PDF securizat (secure PDF) sunt compatibile cu dispozitivele care suportă instalarea Adobe Digital Editions.

Ce trebuie să știu înainte de achiziționarea unei cărți electronice?

Înainte de a achiziționa o carte electronică în format digital, este important să știi că odată cumpărată, aceasta nu poate fi returnată și înlocuită. Este recomandat să consulți Ghidul cititorului de eBook pentru a primi instrucțiuni despre instalarea și accesarea cărților electronice. Asigură-te că dispozitivul tău suportă formatele ePUB sau PDF securizate înainte de a face achiziția.

Acestea sunt câteva informații importante referitoare la suportul metodic pentru planificarea calendaristică pentru grupele mici, mijlocii și mari. Ministerul Educației este responsabil de avizarea planificării calendaristice, iar modelele și ghidurile disponibile sunt utile pentru profesori în pregătirea și organizarea anului școlar. Pentru descărcarea și citirea cărților electronice în format digital este necesară instalarea unui software specific și respectarea cerințelor tehnice.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu