Concrete: 6 ore de techno românească și 8 ore de viniluri rare într-un maraton continuu Sâmduminecă

adrian-author
Da Adrian

Obținerea unei licențe de 24 de ore în buzunar și nimic nu îi mai oprește pe Concrete care se întoarce pentru un nou Samedimanche între 7 și 9 octombrie viitor. Pentru această ediție, programarea este micro, dar nu prea.

„Ideea a fost să avem un panel din ceea ce se numește, în mod greșit, micro,” explică Brice Coudert, directorul artistic. „Li se atribuie eticheta de micro tuturor acestor genuri muzicale, dar în final nu înseamnă mare lucru.”

Fără a intra într-o dezbatere cu privire la utilitatea etichetelor muzicale, vom regăsi totuși artiști obișnuiți cu muzica micro-house/minimal, precum duo-ul K.O.D, format din doi rezidenți ai clubului, Lowris și Cabanne, ultimul fiind oarecum nașul acestui gen în Franța cu labelul său Minibar. Li se vor alătura și Ben Vedren, de asemenea rezident al Concrete, și care a lansat două maxitururi pe Minibar.

Pe lângă tech-house-ul englez al lui Pure Science (în live), „am programat și pe Varhat, continuă Brice Coudert. Este un artist căruia i se atribuie eticheta de micro, dar este mai degrabă o house energică.”

Apoi, va fi rândul românilor Herodot și Suciu să preia comanda în main room. Le vor urma indispensabilii Rhadoo, Petre Inspirescu și Raresh, care formează trio-ul RPR Soundsystem, pe care Concrete este singurul club din Paris care îi aduce împreună. De la înființarea labelului lor [a:rpia:r] în 2007, cei trei tovarăși și-au făcut rapid un nume în lumea techno-ului, cu ritmurile lor minimale și melodii cu adevărat mentale.

Pe partea de Woodfloor, sâmbătă seara va fi condusă de tehno-minimalul lui Cez și Ashac, înainte ca uruguayanul Nicolas Lutz să preia maratonul duminică după-amiază. Fondator al labelului My Own Jupiter, exponent al scenei DJilor/diggers (eticheta asta e din nou), va cânta un set de 8 ore care se anunță impresionant. În aceste 28 de ore de petrecere, vom avea în final mai multe nuanțe. Ideea a fost și de a avea o diversitate, între muzica RPR Soundsystem de exemplu, foarte specializată și precisă, și Nicolas Lutz, care va explora un spectru mult mai larg și deschis,” concluzionează directorul artistic al bărcii.

Accesul la petrecere este gratuit până la miezul nopții sâmbăta. Intrarea costă 15 euro până luni.

Evenimentul de pe Facebook

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu