Cum se utilizează cin getline în C++?

adrian-author
Da Adrian

Acest articol prezintă modul în care să utilizați funcția getline() în limbajul de programare C++. Funcția getline() este o modalitate încorporată de a citi intrările cu unul sau mai multe caractere de la utilizatori.

Pentru a utiliza funcția getline() în limbajul C++, trebuie să țineți cont de următoarele puncte importante:

  • getline(cin, variabila_string): Această funcție primește două parametri, obiectul cin și variabila de tip string în care doriți să stocați intărea. Ea citește o linie întreagă introdusă de utilizator, inclusiv caracterele de spațiu și terminate cu Enter.
  • getline(cin, variabila_string, delimitator): Această formă a funcției getline() vă permite să specificați un delimitator personalizat în loc de caracterul newline. Delimitatorul specificat este înlocuit cu caracterul newline în șirul de caractere.
  • Caracterul newline: Este important să înțelegeți că funcția getline() elimină caracterul newline (n) din bufferul de intrare al datelor după citirea liniei. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să citiți următorul input cu o altă funcție precum cin >> variabila, trebuie să utilizați metoda cin.ignore() pentru a elimina caracterul newline rămas în bufferul de intrare.
  • Utilizarea obiectului cin: Pentru a utiliza funcția getline(), trebuie să vă asigurați că ați inclus biblioteca și ați declarat obiectul cin. Acest obiect este un obiect standard de flux de intrare care ne permite să luăm input de la utilizator.

Cum să folosești getline() în limbajul C++

Funcția getline() este o funcție încorporată în limbajul de programare C++ care permite citirea unei linii întregi de la utilizator. În mod normal, atunci când utilizăm obiectul cin pentru a citi input de la utilizator, obținem doar primul caracter până la întâlnirea caracterului newline. Cu toate acestea, utilizând funcția getline(), putem obține toate caracterele introduse de utilizator.

Pentru a utiliza getline() în C++, trebuie să includem biblioteca iostream și să folosim namespace-ul std. Apoi, vom declara o variabilă de tip string pentru a stoca linia introdusă de utilizator.

„`cpp
#include
using namespace std;

int main() {
string linie;
cout << "Introduceti o linie de text: "; getline(cin, linie); cout << "Linia introdusa este: " << linie << endl; return 0; } ``` În exemplul de mai sus, utilizăm getline(cin, linie) pentru a citi o linie întreagă introdusă de utilizator. Parametrul cin specifică faptul că inputul trebuie citit de la tastatură, iar variabila linie va stochează linia introdusă. Apoi, utilizăm cout pentru a afișa linia introdusă de utilizator. Este important de menționat că funcția getline() va păstra și caracterul newline în string-ul rezultat. Dacă nu dorim să păstrăm caracterul newline, putem utiliza funcția erase() pentru a-l elimina din string. Sper că acest exemplu simplu de utilizare a funcției getline() în limbajul C++ a fost util. Acum puteți folosi această funcție pentru a citi linii întregi de la utilizatori în programele voastre.

FAQ

FAQ: cele mai frecvente întrebări despre utilizarea cin getline în C++

Diferența dintre cin.get() și cin.getline()

1. Ce este funcția cin.get() în C++?

Funcția cin.get() în limbajul de programare C++ este o funcție încorporată care permite citirea unui singur caracter din intrarea utilizatorului. Ea așteaptă ca utilizatorul să apese tasta Enter pentru a finaliza introducerea datelor.

2. Ce se întâmplă când utilizăm funcția cin.get()?

Atunci când utilizăm funcția cin.get(), vom obține doar primul caracter al intrării utilizatorului. Toate celelalte caractere introduse înainte de tasta Enter vor rămâne în buffer-ul de intrare până la următoarea citire cu funcția cin.get().

3. Care este funcția cin.getline() în C++ și cum funcționează?

Funcția cin.getline() este o altă funcție încorporată în limbajul de programare C++. Aceasta citeste o linie întreagă de la intrarea utilizatorului, inclusiv spațiile și alte caractere, până când întâlnește caracterul newline (tasta Enter), pe care îl elimină și nu îl adaugă la buffer-ul de intrare.

4. Cum se utilizează funcția cin.getline()?

Pentru a utiliza funcția cin.getline(), putem folosi următoarea sintaxă:

„`cpp
cin.getline(nume_variabilă, dimensiune_maximă);
„`

Unde „nume_variabilă” este variabila în care vom stoca linia introdusă de utilizator și „dimensiune_maximă” reprezintă numărul maxim de caractere pe care îl poate avea linia.

5. Care este diferența între cin.get() și cin.getline()?

Principala diferență dintre cin.get() și cin.getline() constă în faptul că cin.get() citeste doar primul caracter și lasă celelalte caractere în buffer-ul de intrare, în timp ce cin.getline() citeste întreaga linie și elimină caracterul newline.

În plus, cin.get() nu poate citi spații și alte caractere specifice liniei, în timp ce cin.getline() le poate citi.

Este recomandat să folosim cin.getline() atunci când dorim să obținem o linie întreagă de la intrarea utilizatorului, iar cin.get() poate fi util atunci când dorim să citim caractere individuale.

Acestea sunt principalele diferențe între cin.get() și cin.getline() în limbajul C++. Sperăm că aceste informații v-au fost de ajutor!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu