Incendiul unui club din București aduce în stradă 20000 de persoane

adrian-author
Da Adrian

Un eveniment tragic a dus la revolte imediata a unei parti importante a populatiei romane, precum si la demisia premierului Victor Ponta. Chiar ieri, 20.000 de persoane s-au adunat in inima Bucurestiului, pe Piata (simbolic inalta) a Universitatii.

Un incendiu violent a răvășit clubul Colectiv din București, ducând la dispariția a treizeci și două de persoane, în data de 30 octombrie, și transferarea de urgență a aproape 200 de răniți (în principal adolescenți) la spitalele învecinate. Cauza a fost o explozie legată de elementele pirotehnice de la concertul trupei Goodbye to Gravity și nerespectarea măsurilor legale de siguranță: „Avem deja indicii că regulamentele legale nu au fost respectate. Sper că autoritățile vor conduce o anchetă rapidă și fermă”, declara președintele român, Klaus Iohannis.

Incidentul reprezintă o dovadă semnificativă a tulburărilor din națiune – rezultatul corupției inherentă în societatea românească, a incompetenței și abuzurilor guvernului său, în special în ceea ce privește legile. Până la punctul de a duce la revolta unei părți importante a populației și la demisia prim-ministrului, Victor Ponta. 20.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei, pe Piața Universității; o manifestație la care s-au adăugat și altele în alte orașe din România. Protestatarii solicită demisia tuturor aleșilor guvernului Iohannis. „Mânia din societate este legitimă”, afirma fostul prim-ministru, ca epilog al mandatului său.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți

Lasă un comentariu