Recenzie: 1-800-GOT-STRESS – Devon Cole

Recenzie: 1-800-GOT-STRESS - Devon Cole

În stilul clasic Devon Cole, ultimul ei single este o melodie memorabilă alt-pop care abordează teme semnificative prin versuri inteligente și o producție contagioasă. „1-800-GOT-STRESS” detaliază lupta ei cu anxietatea și modul în care aceasta îi afectează viața de zi cu zi. Versurile pe care le putem relatează pe tot parcursul piesei descriu cu ușurință neputința și îngrijorarea implacabilă pe care anxietatea o provoacă lui Cole, în special în timpurile mai devreme înainte să găsească mecanisme pozitive de adaptare. Ea face referire la aceste mecanisme de adaptare în cântec, cum ar fi metodele de respirație și tehnici de numărare. Cu toate acestea, în cadrul piesei, ea demonstrează momentul în care aceste mecanisme eșuează și nu este nimic disponibil pentru a o ajuta prin întuneric. În refren, dezvăluie imediat cârligul cu versurile: „Există cineva la care aș putea suna?// 1-800-got stress// Operator, poți acoperi toate vocile din capul meu?// Nu mai pot suporta// Inima îmi bate în piept// Este atât de plăcut să vorbesc cu cineva în afara prietenilor mei.” Aceste versuri ilustrează o scenă care este prea familiară pentru cei care se luptă cu anxietatea. Când gândurile anxioase le copleșesc mintea, doresc doar pe cineva care să le poată ajuta să se liniștească mental – o linie telefonică pentru anxietatea lor. Știu că ar putea suna prietenii, dar nu doresc să fie o povară, chiar dacă știu în adâncul lor că prietenii lor ar face orice pentru ei. Cole transmite aceste gânduri anxioase printr-un cârlig deturnat și o producție de neuitat care este menită să fie reluată într-un cerc constant.

„1-800-GOT-STRESS” constă într-o melodie atrăgătoare care completează perfect vocile captivante ale lui Cole. Piesa începe cu o linie de bas care încheie introducerea cu o singură notă alunecată în josul gâtului pentru a introduce primul vers. Pe măsură ce Cole începe să cânte, basul continuă, în timp ce se ciupește o chitară acustică înfundată alături de bas, menținând același tempo. La sfârșitul celei de-a doua linii, beatul de tobe începe în timp ce producția crește. În timp ce basul și toba se mențin constante în refren, o tastatură înlocuiește chitara acustică. În cea de-a doua jumătate a refrenului, basul subliniază fiecare număr în timp ce Cole cântă: „Număr unu, doi, trei// Încerc să respir cu greu// Dar nu pare că mă înțelegi.” În fundal, se adaugă efecte de sunete de respirație și opăriri ușoare la ritm, simbolizând mecanismele de adaptare descrise de Cole. Ea cântă iarăși asta cu versurile „Număr unu, doi, trei// Până adorm// Pentru că nu pare că mă înțelegi.” Refrenul se încheie cu vocals de fundal care cântă „unu, doi, trei” cu un efect de reverb care reprezintă anxietatea descrisă în piesă. Adăugarea fiecărui efect unic este un detaliu ingenios care surprinde brilliant înțelesul piesei prin detalii artistice creative. A doua strofă începe doar cu vocea lui Cole, rapid întâlnită de bas și o notă unică de tastatură între fiecare linie. A doua jumătate a strofei readuce producția originală a primei strofe, cu adăugarea vocalurilor repetate în fundal și a unei chitare electrice. Instrumentația unică a refrenului revine pentru cea de-a doua oară, iar o chitară înfundată este adăugată la liniile de numărare. Apoi, în punte, rămâne doar un pian și vocile principale pentru a scoate în evidență punctul culminant inteligent, dar emoțional, al piesei. Spre sfârșitul punții, se adaugă vocals de fundal etereală și un orgă pentru a amplifica atmosfera ludică. Piesa trece la final, folosind instrumentația refrenului, dar se adaugă vocals suplimentare pe măsură ce piesa se încheie încet. „1-800-GOT-STRESS” este o piesă incredibil de dinamică care nu numai că evidențiază abilitatea de compunere inconfundabilă a lui Cole și vocile sale fenomenale, dar și înțelegerea ei a anxietății și a sănătății mentale.

Devon Cole este o cântăreață și compozitoare din Calgary, Canada. Ea și-a făcut debutul în 2020 cu single-ul „July for the Whole Year”. Anul următor, a lansat patru continuări ulterioare care au fost toate prezentate pe primul său EP, Party For One. Proiectul a adunat milioane de streaming-uri și susținere masivă din partea mai multor inițiatori de trenduri din industrie. În 2022, Cole a semnat cu Arista Records și a lansat primul ei single sub acest label, „W.I.T.C.H.”. Înainte de a lansa oficial piesa, a interpretat o scurtă porțiune a melodiei pe TikTok, unde videoclipul a obținut peste 40 de milioane de vizualizări și a devenit un sunet viral pe această platformă. Recent, Cole a primit o nominalizare la premiile Juno 2023 pentru Artist Revelație al Anului. Această artistă talentată se străduiește să creeze muzică care să ridice spiritul ascultătorilor și să le ofere confort prin versurile ei. Cu o discografie extinsă de piese relevante și reflective, Cole a atins deja acest obiectiv și continuă să lanseze melodii de neuitat.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți