Recenzie: 7 Second Superstar – Sam Casey

Recenzie: 7 Second Superstar - Sam Casey

Sam Casey face mutări îndrăznețe cu ultima ei lansare, „7 Second Superstar”. Piesa oferă o critică neapologetică (și foarte apreciată) asupra impactului TikTok asupra industriei muzicale și a creației de cântece. Cu mulți artiști care găsesc faimă rapidă pe platformă, se cultiva o cultură a hiturilor de un singur succes și a cântecelor sonore de formula. Popularitatea TikTok-ului determină, de asemenea, artiștii să participe pe aplicație, chiar dacă nu doresc asta. Explicând inspirația din spatele piesei „7 Second Superstar”, Casey declară: „Julianna, Chloe și eu am scris această piesă pe Zoom în 2021, când TikTok a atins apogeul popularității și toți eram cu adevărat obligați să participăm pe aplicație. După o conversație despre experiențele noastre din anii 2000 și sfârșitul anilor ’90 (înainte ca social media să existe), am decis să încercăm o vibrație blink-182 și, cam după 2 ore, am avut o piesă.”

„7 Second Superstar” este plină de o energie sarcastică și ironică. Piesa prezintă melodii captivante, ceva ce ai găsi într-un hit comercial tipic. Intrând în genul electropop, „7 Second Superstar” este pusă în mișcare de ritmurile pop molipsitoare și de peisajul sonor cu influențe de sintetizator. Vocalele lui Casey pe tot parcursul piesei sunt drăguțe și sclipitoare, aducând versuri pline de anxietate și lamentându-se de relele TikTok și de ceea ce face acesta industriei muzicale/procesului creativ. În timp ce versurile transmit iritare, single-ul rămâne vioi și plin de veselie, oferind oricărui fan al electropop-ului o nouă adiție perfectă la lista lui de redare.

Venind din Toronto, Canada, Sam Casey este o cântăreață-compozitoare pop plină de personalitate. Dragostea ei pentru muzică a început de la o vârstă fragedă, când a învățat să cânte la pian la vârsta de 8 ani. Casey și-a lansat cariera la impresionanta vârstă de 15 ani, înregistrând și lansând prima ei piesă. Fiind autentică și fidelă sinelui ei, Casey se dovedește a fi rezistentă și se provoacă să depășească normele de gen. Ea declară că „Ca o tânără artistă, cred că mulți oameni se așteaptă să mă conformeze unor anumite norme sociale cu care nu sunt de acord” – un sentiment care se reflectă în creativitatea ei. Casey este o forță îndrăzneață cu care trebuie să te numeri, demonstrând asta prin abordarea subiectelor dificile precum deficiențele industriilor, bolile mentale și rolurile din societate. Adesea, ea își folosește muzica pentru a se detensiona – ceva cu care toți ne putem identifica.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți