Recenzie: About a Boy – Hunter Hayes

Recenzie: About a Boy - Hunter Hayes

Cea mai recentă piesă a lui Hunter Hayes este un cântec înfiorător despre recunoașterea greșelilor din trecut și acceptarea regretului sever. „About a Boy” privește în urmă la o relație anterioară în care Hayes a cauzat o cantitate irevocabilă de rău partenerului său și la sentimentele imense de tristețe și regret cu care se confruntă acum. Cu perspectiva din spate, ar fi tratat-o mai bine și acum folosește această experiență pentru a învăța din greșelile sale. Hayes începe piesa cu două strofe, fiecare pictând scena fostului lui partener singur în lume. El îi încurajează să trăiască viața la maxim și să întâlnească pe cineva care să îi facă să râdă. Ambele strofe se încheie cu el cântând variante alternative ale refrenului: dorindu-și să nu fie „trist (tristă) din cauza unui băiat”. După cele două strofe inițiale, restul piesei conține versuri de scuze care dezvăluie remușcările sale profunde pentru acțiunile sale. Recunoaște că nu merită iertare, dar speră că cel pe care l-a rănit va putea merge mai departe și să găsească fericirea pe care o merită. În refren, el transmite asta cântând: „Există un bărbat acolo care îți va arăta că îi pasă // Nu îi este frică să recunoască când greșește // El va face tot ce ar fi trebuit să fac // Ceea ce mi-aș fi dorit să fac // Ceea ce ai meritat dintotdeauna”. Aceste versuri demonstrează că Hayes își asumă întreaga responsabilitate pentru sfârșitul relației lor și își asigură fostul partener că nu a fost nimic ce au făcut ei. Recunoaște că a făcut totul greșit și că nu au meritat niciodată durerea prin care i-a făcut să treacă. Apoi, încheie refrenul cu refrenul semnificativ, descriind această persoană ipotetică nouă ca pe „cineva în care să ai încredere // Și care să nu îți dea niciun motiv să fi trist (tristă) din cauza unui băiat”. Hayes are doar un singur dor, și anume ca persoana pe care a rănit-o să găsească fericirea pe care le-o luase. Sentimentul că nu vor mai fi întristați (ă) din cauza unui băiat (trist sau întristată), și modul în care Hayes o cântă, înclină să aducă lacrimi în ochii ascultătorilor. Evocă sentimente de tristețe și empatie, pentru ambele părți. „About a Boy” este o scuză față de cel pe care l-a iubit odată, și speră ca aceste cuvinte să-l găsească și să-l consoleze.

Hunter Hayes îmbină fără efort mai multe genuri muzicale în „About a Boy”, prin preluarea poveștilor emoționale ale muzicii country și producția plină de viață a genului pop, pentru a crea o piesă indie-pop perfect realizată, care captează instantaneu atenția ascultătorilor. Piesa începe cu o chitară și un claviatură muțate, împreună cu un bas ușor care urmărește chitara în fundal. Producția adaugă sunete de sintetizator care conferă piesei un element aerisit. În loc să treacă la refren, Hayes continuă cu a doua strofă în care producția intensifică ritmul tobelor. După primele două strofe, începe refrenul, susținut de acordurile de pe claviatură. În plus, se aud acorduri de chitară care sunt cântate împreună cu tobele care mențin ritmul. Când începe a treia strofă, piesa se întoarce la producția găsită anterior, în a doua strofă. Spre sfârșitul acestei strofe, producția se estompează doar la tobe, accentuând trecerea înapoi la refrenul plin de viață. După refren, puntea menține melodia condusă de vocea lui Hayes, iar producția devine mai slabă pentru a pune accent pe versuri. În final, se adaugă o banjou subtilă în final, oferind o ultimă adăugare unică piesei. Înainte de încheierea piesei, Hayes adaugă un solo de chitară, pe măsură ce producția trece doar la vocile armonizate și notele sintetizatorului în aer. Ultimul lucru pe care îl aud ascultătorii sunt vocile puternice ale lui Hayes cântând „nu te întrista (întristezi) din cauza unui băiat” înainte ca piesa să se stingă. „About a Boy” evidențiază extraordinara abilitate a lui Hayes de a lua instrumente simple și de a le combina pentru a crea o producție complexă care uimește ascultătorii.

Hunter Hayes este un cântăreț, compozitor, producător și multi-instrumentist american. Muzica sa a traversat mai multe genuri, iar el are competență în peste 30 de instrumente. În 2011, a lansat albumul său de debut autointitulat care a devenit un succes masiv. Albumul a ajuns pe locul 7 în topul Billboard 200 și pe locul 1 în clasamentul Top Country Albums. Albumul este certificat cu platină și include cel mai de succes single al său, „Wanted”. El este cel mai tânăr artist masculin care a ajuns în vârful Billboard Hot Country Songs. De asemenea, a fost nominalizat la cinci premii Grammy, inclusiv la categoria de Cel mai bun artist nou și a câștigat Premiul CMA 2012 pentru Artistul nou al anului. El a susținut opt concerte solo și a fost în turneu ca artist secundar pentru artiști prolifici precum Taylor Swift, Carrie Underwood și Lady A. Albumul său următor, Red Sky, este programat pentru lansare pe 21 aprilie 2023 și va începe turneul Red Sky pe 3 mai 2023. Verifică-ți rețelele sociale pentru a vedea dacă vine într-un oraș apropiat de tine!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți