Recenzie: Afterglow (feat Bradley Scott) – Forever May Fall

Recenzie: Afterglow (feat Bradley Scott) - Forever May Fall

Noul single al formației Forever May Fall, „Afterglow”, este o piesă sinceră și unică, care povestește despre o relație romantică destrămată între doi membri ai trupei. Melodia a fost compusă în perioada în care vocalista lider, Jillyan Brennan, și chitaristul principal, Colt Crevar, erau într-o relație amoroasă. Piesa descrie lupta lor de a vedea beneficiile relației și impactul emoțional pe care l-a avut asupra lor. Ambii au ajuns să se simtă „răniți și trădați” și au ajuns să se deteste unul pe celălalt și relația lor. Totuși, ei au continuat să încerce să mențină relația muzicală profesională. Melodia s-a născut dintr-un moment de claritate după sentimentele inițiale de frustrare și furie. În timp ce Brennan cântă în perspectiva feminină, artistul invitat, Bradley Scott, cântă perspectiva masculină auzită mai târziu în piesă. În al doilea refren, vocile lor se întrepătrund în mod natural în timp ce cântă versurile sfâșietoare: „Agățându-mă de aceeași poveste veche // Întorcându-mă la necunoscut // De ce am trebuit să rămân pentru cei care m-au distrus // Privind înapoi, cred că nu voi ști niciodată”. Aceste versuri dezvăluie faptul că cei doi protagoniști au rămas în relația lor pentru că simțeau că trebuie și că le era teamă de viața de după aceasta. La acest moment, au rămas împreună doar din obișnuință și nu pentru vreun iubire pe care o puteau fi avut unul pentru celălalt. A doua parte a refrenului continuă cu versuri profunde care reflectă consecințele despărțirii. Duo-ul cântă: „Dar dacă nu m-aș fi oprit cândva să mă uit la asta altfel // Nu aș fi găsit niciodată un cămin mai bun // Dar dacă nu m-aș fi oprit cândva să mă uit la tine altfel // Nu aș fi găsit niciodată strălucirea după ce s-a terminat”. Aceste versuri recunosc că după durerea și suferința aceasta, ambii au găsit ceva mai bun pentru ei. Dacă cei doi nu ar fi făcut un pas înapoi și nu ar fi reevaluat relația lor, nu ar fi găsit niciodată fericirea pe care o au acum. „Afterglow” este o piesă plină de înțelepciune care își ia timpul să reflecte asupra unei relații anterioare și să învețe din greșelile trecutului.

„Afterglow” este o piesă contagioasă de pop-rock care utilizează o producție plină de foc pentru a amplifica versurile puternice. Piesa începe imediat cu un efect sonor de sintetizator care scoate în evidență vocile captivante ale lui Brennan și o linie de bass coborâtă pentru a reda note scăzute. Similar trupelor de rock iconice care au influențat Forever May Fall, „Afterglow” folosește acordajul gotic C pentru a se potrivi cu sunetul metalic. Producția în versuri este compusă din acorduri de chitară înalte însoțite de voci puternice de sintetizator care întăresc versurile în fundal. Apoi, în pre-refren, adăugăm o chitară electrică cu palm-muting și acorduri puternice, care amplifică vibrația metalică. În timp ce instrumentația este impresionantă, vocile puternice ale lui Brennan sunt deasupra tuturor de-a lungul întregii piese. În pre-refren, ea folosește falsetul în mijlocul fiecărei propoziții, accentuând versurile emoționale și demonstrând gama ei fenomenală. Odată ce refrenul lovește, influența metalică a piesei este și mai evidentă, cu intensitatea crescândă în producție. Acordurile puternice de chitară continuă, în timp ce acordurile înalte sunt înlocuite de o melodie de chitară în fundal. În plus, tobele sunt mai intense pentru a sublinia emoțiile intense ale piesei. Înainte de a doua strofă, există o scurtă pauză în instrumentație, în timp ce voci ușoare întăresc versurile. Apoi, această strofă aduce înapoi producția găsită în strofa anterioară, cu vocile lui Scott ghidând ascultătorul prin perspectiva bărbatului. Piesa se întoarce la refrenul cu energie ridicată, cu vocile lui Scott și Brennan armonizându-se, demonstrând că cei doi artiști erau meniți să colaboreze. În post-refren și punte, un solo de chitară intens acompaniază vocile în timp ce piesa atinge punctul culminant emoțional. La sfârșitul punții, producția devine mai calmă pentru a sublinia explozia în finalul refrenului. Chitara se armonizează cu vocile în final, înainte ca nota înaltă vocală extraordinară a lui Brennan să încheie piesa, lăsând ascultătorul cu fiori. „Afterglow” evidențiază talentul remarcabil al trupei Forever May Fall, arătând că această trupă este un aspect esențial al revigorării pop-rock-ului.

Forever May Fall este o trupă de rock din Charlotte, Carolina de Nord, înființată în 2017. Trupa este formată din patru membri: Jillyan „Fox” Brennan, Colt Crevar, Patrick „Sweez” Swesey și Adam „Crabby” Crabtree. În 2022, trupa s-a întors după o scurtă pauză cu o nouă componență și single-ul lor de succes, „Aftermath”. Piesa a câștigat premiul 2022 Carolina Music Award pentru Videoclipul Anului. După încă trei lansări în 2022, „Afterglow” marchează primul lor single al anului 2023. Muzica lor provine dintr-o varietate de influențe, precum Evanescence, Halestorm, Bad Omens, Spiritbox, Underoath și multe altele. Ei își propun să nu aibă două piese care să sune la fel și să amestece genuri pentru a-și crea propriul stil. Ei vor susține un concert în orașul lor natal, Charlotte, Carolina de Nord, pe 18 august 2023. Verificați rețelele lor sociale pentru bilete! Bradley Scott este un cântăreț-compozitor și vocal principal al trupei rock americane Emarosa. După ce s-a alăturat trupei în 2013, el și chitaristul fondator, ER White, sunt cei doi membri rămași. Albumul lor din 2019, „Peach Club”, a atras o atenție masivă și a ocupat un loc fruntaș în clasamentele Billboard din SUA. Trupa are peste 56.000 de urmăritori pe Instagram și aproape jumătate de milion de ascultători lunar pe Spotify. Emarosa este în prezent în turneul lor european, așa că verificați rețelele lor sociale pentru a vedea dacă vor avea un concert într-un oraș din apropierea ta!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți