Recenzie: Ambience and Apple Pie – Maty Noyes

Recenzie: Ambience and Apple Pie - Maty Noyes

Încrederea este intoxicantă, iar Maty Noyes o are în abundență pe ultimul ei single, „Ambience & Applepie”. Vocea ei molcomă și delicată poartă un zâmbet jucăuș: ea impune ritmul. Melodia curge ca ceara, intensă dar subtilă. Notele de flamenco oferă sunetului amețitor o intensitate neobișnuită, completând genial vocile senzuale ale lui Noyes. Pofta ei de amestecuri multi-genuri menține piesa de latin-pop mereu în mișcare, rostogolindu-se mereu cu note distincte din marginea popului. „Da, am o poftă”, mormăie ea, luând o mușcătură monstruoasă din linia de bass. În ultimul minut al piesei, zâmbetul diabolic al lui Noyes se topește într-o baltă complexă. Ca și cum ar ști că trece printr-o coborâre dintr-o stare de euforie, cântăreața și compozitoarea stabilită în Los Angeles lasă limitele să se estompeze în anxietate, emoție și fericire.

„Nu m-am plictisit niciodată, mi se prescriu mai multe”, remarcă Noyes cu doar un oftat. Însă „Ambience & Applepie” este despre a face limonadă din lămâie sau cel puțin despre a face lucrurile mai puțin plictisitoare. „Îmi schimb drogurile pentru un iPhone nou-nouț”. Artista născută în Mississippi se deține pe sine prin ambiție, dar rămâne tentant de eluzivă. „Sunt o actriță când e nevoie, dar nimeni nu vede cu adevărat prin mine.” Artiștii des remarcă fațade precum constrângeri, care îi împiedică să arate sinele lor real, dar Noyes le încearcă pe ele ca pe costume. Este clar că știe ce-și dorește și ce este necesar pentru a obține. Senzația de a forma acea noapte perfectă este în sine o furtună, până când flacăra ajunge la capătul fitilului. „Urăsc când ne întoarcem la realitate”. Chiar dacă pare relaxată, „Ambience & Applepie” sună ca și cum ar fi cea mai fericită când deține controlul.

Născută în Mississippi, Maty Noyes s-a mutat pentru prima dată la Nashville la vârsta de 16 ani pentru a-și lansa cariera muzicală. După ce a semnat cu Lava Records, Noyes a devenit rapid o artistă recunoscută internațional. Colaborarea cu The Weeknd pe piesa „Angel” în 2015 și cu Kygo pe piesa „Stay” în 2016 au contribuit la această ascensiune. În 2021, a lansat albumul de debut „The Feeling’s Mutual” cu casa de discuri MITS. „Ambience & Applepie” este al doilea single care pregătește terenul viitorului său proiect, „Rainbow Syndrome”. Albumul cu șase piese include și single-ul principal, „Lightning Thief”, lansat împreună cu un videoclip. Înregistrarea acoperă o gamă largă și dinamică, dar este unită de poveștile autentice și perspectiva lui Noyes. „Fiecare cântec pe care l-am scris pentru acest ultim proiect se bazează pe o poveste reală”, declară ea.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți