Recenzie: Anna – Ilan Bell

Recenzie: Anna - Ilan Bell

Oamenii sunt… complicați! Dragnea! Emoții, vise… regrete… și asta doar înăuntru! Aruncă viața în amalgam, și acum ai relații, poate o carieră, mult mai mult! Înotând pe râul vieții, adesea întâlnim alții prinși în curent; uneori călătorim împreună… iar alteori, ei bine, apa ne desparte… Există o modalitate „corectă” de a te agăța? Există o modalitate „corectă” de a renunța? Balansând drama și dorul cu o notă de nostalgie, cântărețul din New York, Ilan Bell, curtează durere și mirare în noul său single „Anna”. Ușor, senin – Bell împletește o poveste agridulce deasupra unui instrumentar ponderat… De multe ori, când emoțiile noastre cele mai puternice ne prind, tindem să apelăm la extreme catartice, să oscilăm între extremele înalte și cele joase. Dar, pe de altă parte, sunt momente în care un entuziasm confortabil pare cel mai bine, și acolo își găsește acest viitor superstar al orașului ritmul!

Ascultă „Anna” de Ilan Bell.

Instrumentale meditative… voci șoptite ce amintesc de folk, pop și chiar o umbră de grunge minimalist al lui Blind Melon… Ilan Bell face o declarație îndrăzneață cu acest cântec tandru, arătând talent precoce atât ca interpret, cât și ca compozitor. Mai lung decât o melodie pop obișnuită, „Anna” se desfășoară cu grijă pe parcursul a patru minute, spunând o poveste colorată de pierdere și dor. Începând ca un ansamblu complet după două măsuri rapide de introducere – voce, sintetizatoare polizate, coarde șoptite și secțiunea de ritm intră în același timp; fără compromisuri, riful central al cântecului este ancorat de lovituri precise de tobă și un tempo constant. Suflând vânt în pânzele acestui cântec relaxant, pulsul semicromatic servește bine cântecul, energizând vocile lui Bell cu percuție persistentă. Și sub acel puls, o cinelă precisă în figuri de șaisprezecimi adaugă și mai multă profunzime, oferind producției un sentiment „swing” care-i conferă acesteia tăietură și contur.. Alegeri precum repetiția, rima și motivul – toate contribuie la construirea acestui cântec memorabil. De-a lungul versurilor viguroase, a prerefrenurilor reflectate și a refrenurilor spațioase… Bell își repetă, adăugând expresii familiare și scufundări vocale pentru a crea o hartă onirică.

Cu siguranță un „up and comer,” propriul Ilan Bell al Orașului Mare țese tapiserii subtile ce trezesc în noi cele mai bune simțuri ale sensibilității și dorinței moderne. Îndreptându-se spre indie, munca lui Bell a adus comparații cu colegi melomanți precum Phoebe Bridgers, Rex Orange County, chiar și eroi de altădată precum Tom Petty! Deși este doar cel de-al doilea său single, ofertele impresionante precum „Anna” stabilesc scena pentru „American Love,” viitorul album de debut al acestui tânăr talent! Cu sprijinul primit atât de la fani de bază, cât și de la veterani din industrie, este clar că un viitor strălucit îi așteaptă pe acest tânăr artist. Mândrindu-se cu producția acordată de producătorul cu Grammy, Paul Falcone, „American Love” cu siguranță îl va ajuta pe Bell să urce sus în cer!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți