Recenzie: Any Man – Essy

Recenzie: Any Man - Essy

Când sunt întrebat despre tatăl meu, majorității oamenilor le spun că a murit. Dar nu este așa. El este doar mort pentru mine – deci, din punct de vedere tehnic, nu mint în totalitate. Au existat numeroase evenimente care au contribuit la decesul relației noastre de-a lungul anilor, dar cel mai mare dintre acestea va fi întotdeauna infidelitatea și incapacitatea sa de a-și asuma responsabilitatea pentru ea. Niciodată nu a înțeles în totalitate consecințele acțiunilor sale; ele nu afectează doar el, ci și oamenii din jurul său. A fost nevoie de mult timp pentru ca victimele directe și indirecte ale aventurii sale să se vindece și să se redreseze. „Any Man” a lui Essy servește drept mărturie a acestui proces de vindecare.

Ascultați „Any Man” de Essy aici.

„Any Man” este un single Indie-Pop despre depășirea uneia dintre cele mai adânci trădări pe care o persoană le poate experimenta: infidelitatea. Cântecul înregistrat live prezintă experiența personală a lui Essy alături de instrumente muzicale reale, pentru a capta emoția sinceră care vine o dată cu acest eveniment. Cântecul începe cu o melodie delicată de pian, în timp ce artistul nostru relatează cum a cunoscut femeia cu care partenerul său avea o relație în primul vers. Această revelație șocantă este transmisă cu o delicatețe dulce. Existenta celeilalte femei explică de ce Essy nu își găsea partenerul unele nopți în al doilea vers. Începutul celui de-al treilea vers marchează introducerea lentă a chitării acustice, în timp ce cântecul se construiește spre refren. În acest vers, artistul nostru remarcă „Să mă gândesc că am iubit pe cineva / Pe cine nu am cunoscut niciodată”. Este un sentiment trist, dar profund; să nu cunoaștem cu adevărat persoana reală la care suntem atașați până când masca le este dată jos. Apoi, refrenul izbucnește, cu toate instrumentele implicate – chitara, tobele și pianul – în toată forța lor, în timp ce Essy transmite speranță și un dispreț față de fostul partener. Odată vindecată, acesta va fi un mic eveniment din trecut la care va râde în viitor, în timp ce fostul partener va fi considerat persoană insignifiantă. Dar trecerea prin această experiență a făcut-o mai puternică, în special „mai puternică decât orice bărbat”. De asemenea, i-a schimbat complet personalitatea în versul al cincilea. Dar asta nu e o problemă, întrucât ea s-a schimbat în bine datorită acestei experiențe. Acest lucru conduce la puntea puternică în care Essy se manifestă cu furie față de fostul partener. Îmi place vulnerabilitatea exprimată aici – furia Essy radiază prin chitările rapide înainte ca pianul să revină pentru a schimba atmosfera spre conștientizarea sporită. Cântecul se încheie cu corzi delicate de chitară, iar reziliența artistei noastre strălucește. „Any Man” se conturează ca o mărturisire transformatoare post-ruptură care pledează pentru iubirea de sine.

Rachel Braig, cunoscută mai bine sub numele de Essy, este o cântăreață, compozitoare și muziciană stabilită în prezent în Nashville, TN. Artista este o pianistă autodidactă, care a început să scrie muzică proprie la vârsta de 11 ani. La 15 ani, a fost acceptată în programul de vară Steinhardt al NYU pentru a-și dezvolta și îmbunătăți talentul alături de profesioniști din industrie. Cariera universitară a artistei a adus-o și în contact cu scrierea de piese pentru artiști EDM în timp ce își urmărea diploma. Absolvirea timpurie a lui Essy a dus-o la mutarea în Nashville, unde a scris alături de renumiți compozitori de muzică pop înainte de a produce propriile sale proiecte în 2019. În mai 2020, a lansat primul său EP, „Second Thoughts”, urmat de al doilea EP, „Cry For Me”, în aprilie 2021 – ambele exemplificând povestea contemplativă și ritmurile synth atrăgătoare ale artistei. Dacă v-a plăcut sunetul lui Essy la fel de mult ca și mie, arătați-i artistei puțină iubire virtuală prin ascultarea melodiilor ei, aprecieri și urmăriți.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți