Recenzie: Baggage – Bishop Briggs

Recenzie: Baggage - Bishop Briggs

Bishop Briggs își mărturisește curajos demonii interiori în cel mai recent single al ei, „Baggage”. Piesa conține versuri vulnerabile care detaliază luptele și suferințele personale ale sale – resturi din traumele anterioare care o fac mai puțin perfectă. În loc să încerce să-și ascundă bagajul, ea își acceptă umanitatea, inclusiv trecutul întunecat pe care oamenii adesea simt că trebuie să-l îngroape. În refren, ea proclamă mândră „That’s my baggage// This shit gets hard to manage// I’m carrying a casket// There’s no other way.” Ea recunoaște că a purta atât de mult bagaj este epuizant și că-i este frică să-l ascundă în scopul confortului unui străin. Nu-i este rușine de trecutul ei, deoarece acesta o definește în prezent. Continuă versurile cu „My heart’s so calloused// I’m broken, bruised, and damaged// Gave up on feeling balanced.” Trecutul ei este plin de durere, suferință și cicatrici. Dar nu s-a dat bătută și știe că nu va face-o niciodată. În loc să lase durerea să o consume, ea a rescris-o într-un mod care o înalță și îi pune în evidență emoțiile umane normale. Aceste versuri profunde oferă confort ascultătorilor care sunt, de asemenea, chinuiți de trecutul lor sumbru și care se tem să-și arate trauma în lumina zilei. În schimb, Briggs îi asigură că nu sunt singuri și că bagajul lor face parte din ei. Cei care le păsesc cu adevărat li se vor alătura în ciuda imperfecțiunilor și îi vor iubi prin ele. „Baggage” este o piesă puternică care evidențiază abilitatea copleșitoare a lui Briggs de a se conecta cu ascultătorii și talentul ei remarcabil de compoziție.

„Baggage” este o piesă dinamică, cu o producție unică, care evidențiază intervalul vocal fenomenal al lui Briggs și abilitățile ei de călcat genuri muzicale. Piesa începe cu un acordeon care evidențiază imediat stilul individualistic al piesei. Când începe versul, acordeonul scade și este înlocuit de un bass profund însoțit de un pian în fundal. Vocea lui Briggs are o ușoară răgușeală care îmbunătățește tonul profund al piesei. În pre-refren, notele înalte și un tamburin sunt introduse, în timp ce ea armonizează cu ea însăși, adăugând un strat suplimentar piesei. În prima jumătate a refrenului, ritmul scade și este înlocuit de un claviatură care amintește de anii ’80, accentuând versurile, înainte de a reveni pentru a doua jumătate. În plus, un tobă de bass și efecte sonore unice de sintetizator cresc subtil în timp ce conduc spre post-refren. La acest punct, aceste sunete de sintetizator se intensifică în timp ce se adaugă efecte vocale care surprind plăcut ascultătorii. Apoi, acordeonul face o apariție scurtă înainte de a se stinge din nou când începe al doilea vers. În acest vers, vocea răgușită a lui Briggs subliniază emoțiile puternice, semnificând autenticitatea versurilor. Când al doilea pre-refren ajunge, se pot auzi abia sunete synth înalte în timp ce construiește către refrenul intens. Producția puternică se întoarce pentru refren și conduce spre post-refrenul extins. În locul unui pod tradițional, Briggs optează pentru o pauză unică în piesă care schimbă producția. Ea profită de acest moment pentru a uimi publicul cu falseturile ei divine, în timp ce producția conține doar acordeonul, înainte de a reveni la producția completă pentru refrenul final. La sfârșit, tobă de snare utilizează un riff de tobe care semnifică ultimele câteva versuri înainte de final, unde Briggs își evidențiază falseturile sale remarcabile. În ansamblu, piesa complexă evidențiază intervalul vocal impresionant al ei, care poate cânta cu ușurință orice, de la muzică pop energică la R&B soulful și chiar și mai mult. Abilitatea ei de a transmite emoții intense doar prin intermediul vocii ei nu are egal și dovedește că merită să fie noua superstară a lumii.

Bishop Briggs s-a născut în Londra, din părinți scoțieni, și a crescut în Japonia și Hong Kong. După ce a absolvit liceul, s-a mutat în Los Angeles pentru a-și urma cariera muzicală. Și-a petrecut timpul să cânte în orice local posibil în oraș, înainte ca ea să fie descoperită într-un local mic de un fost reprezentant A7R, care i-a oferit lui Briggs șansa vieții ei. În 2016, a lansat piesa ei de debut, „Wild Horses”. Single-ul a ajuns să fie numărul 1 pe Spotify US Viral Chart și numărul 2 pe Spotify Global Viral 50. Următorul ei single, „River”, a atins poziția numărul 3 la radio-ul Alternative, a primit certificare RIAA de platină și are peste 680 de milioane de stream-uri globale. Ea a susținut propriul turneu și a deschis spectacole pentru artiști prolifici precum Coldplay, Bleachers, Kaleo și alt-J. Single-ul ei, „REVOLUTION”, se află pe coloana sonoră NHL 23, iar piesa ei, „Lessons of the Fire”, este piesa principală pentru seria originală Netflix, Devil In Ohio. Noul ei EP, When Everything Went Dark, urmează să fie lansat pe 23 iunie 2023. Recent, pe 17 mai 2023, ea a fost încoronată câștigătoarea sezonului 9 al spectacolului The Masked Singer, unde a interpretat ca Masca Meduza. Începând cu 8 septembrie, Briggs va pleca în turneu ca invitat special pentru turneul Don’t Look Down al lui MisterWives. Verifică rețelele sociale ale lui Briggs pentru a vedea dacă vin într-un oraș aproape de tine!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți