Recenzie: Beautiful Second – Oliver Pinder

Recenzie: Beautiful Second - Oliver Pinder

Dacă ar fi fost vreodată un caz pentru existența baladelor maximaliste, aș propune excelentul și cel mai recent single al lui Oliver Pinder ca să fie flacăra neoficială. Cu titlul potrivit „Beautiful Second,” este susținut de caracteristicile baladelor contemporane: acordurile spațioase de pian, lirica dulce-amăruie romantică și vocea puternică, toate înmuiate în reverb. Dar este ritmul și micile detalii de producție care ridică piesa deasupra tuturor. Concentrează-te și vei observa cât de bine este localizată percuția spațial, cum valurile ușoare de distorsiune sună precum un apel telefonic întrerupt sau cum colțurile portretului par să ardă și să se transforme în cenușă în timp ce vocea lui Pinder tremură de pasiune. Este ca și cum te-ai uita în ochii cuiva prea mult timp, apoi ai clipi și imaginea rămâne mereu.

„Chiar vreau să știu dacă iese ceva din asta?” Pinder întreabă în cel mai impresionant moment al melodiei. O mare parte a liricii pare inexplicabil conectată de un context comun nespus: detalii puține despre întâlniri, întrebări pline de întrebări și inimi frânte care duc la noi începuturi. Observăm asemenea că „Beautiful Second” începe de la cel mai scăzut punct emoțional. „Un haos emoțional și sunt blocat în mijlocul acestuia. Trebuia să știu cu adevărat ce vrei de la mine?” Melodia pătrunde în acest spațiu dintre speranța pe care o avem și soarta care ne așteaptă. În final, singurul confort pe care Pinder îl poate extrage din acest vârtej este frumusețea pe care o oferă în timp ce durează.

Cântărețul și compozitorul britanic, Oliver Pinder, este pregătit pentru un an mare. Înainte de aceasta, a lansat single-ul „Stressed” în octombrie. Cântărețul a lansat anterior un EP cu 4 piese, intitulat „Island Rain,” în 2015. Pinder tocmai a anunțat turneul său de debut în Marea Britanie, cu datele disponibile pe site-ul său. Toate acestea susțin lansarea viitorului său EP. Pinder povestește că a compus „Beautiful Second” acum trei ani pe un pian vechi și desacordat pe care l-a cumpărat cu 50 de lire. Viitorul său EP este în principal despre „a crește, a face față stresului, anxietății, a cădea și a renunța la iubire”.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți