Recenzie: Bitch – Felicia Lu

Recenzie: Bitch - Felicia Lu

Felicia Lu redefinește ceea ce înseamnă să fii o „curvă” în noul său single puternic. În societatea noastră, femeile sunt adesea criticate și ridiculizate pentru lucruri pentru care bărbații sunt în mare parte lăudați. Un bărbat poate să doarmă cu mai multe femei și să fie numit un erou sau un zeu. Dacă o femeie face asta, ea este numită curvă, prostituată sau o curvă. Lu recunoaște că această mentalitate este învechită și sexistă, așa că în răspuns, ea a decis să facă ceea ce știe mai bine – să scrie o melodie ingenioasă despre asta. În „Bitch”, ea transformă cuvântul ofensator într-un termen pozitiv pe care îl deține cu mândrie și încurajează alte femei să facă la fel. Primul vers ne introduce ascultătorului această mentalitate inversată, misogină, care a inspirat-o pe Lu să scrie piesa, înainte de a trece la versuri care își arată frustrarea și epuizarea. În pre-refren, ea cântă: „Pentru că sunt o mâncătoare de bărbați, sunt o curvă // Arunc un blestem, ca și cum aș fi o vrăjitoare // Ei o schimbă până se potrivește // Pentru că sunt o mâncătoare de bărbați, asta spun ei // O femeie pur și simplu nu poate fi așa // Noi ar trebui doar să stăm și să tăcem”. Melodia explodează apoi într-un refren puternic în care Lu își recâștigă cu mândrie povestea în versurile: „Dacă asta e felul în care insistă // Atunci cu plăcere voi fi o curvă // Pentru a trăi viața pe care mi-am ales-o // Atunci cu plăcere voi fi // Niciodată ceea ce au vrut de la mine // Spune-o tare, sunt mândră să fiu acea curvă”. Cu aceste versuri, Lu acceptă titlul pe care i se dă, dacă asta înseamnă să fii fericit cu cine ești și să faci ceea ce îți place. Ea nu se mai ofensează de cuvânt și prețuiește conotațiile cu care vine. Înseamnă că luptă pentru ceea ce își dorește și nu lasă pe nimeni să-i dicteze ce să facă. Ea încurajează femeile să facă la fel și să lupte împotriva sistemului patriarhal care ne spune să stăm jos și să fim liniștite. Lu nu numai că redefinește „curvă”, dar ea și explică exact ce înseamnă pentru ea în podul melodiei. Ea cântă „Babe, sunt mulțumită, numește-mă onestă // Dar voi tolera calmul, armonios.” Asemănător cu o poezie acrostih, Lu a luat fiecare literă a cuvântului „curvă” și l-a transformat într-un mesaj care împărtășește definiția ei a cuvântului. Detaliul acesta inteligent face podul melodiei partea mea preferată a piesei. Lu nu se dezamăgește niciodată în a scrie melodii pop antrenante și de neuitat, făcând din „Bitch” o altă melodie a cântăreței care se află în topul playlist-ului meu personal.

„Bitch” este un imn pop de mare energie care captează producția distinctivă dark-pop a lui Lu și versurile amuzante, făcându-l un favorit instantaneu al fanilor. Piesa începe cu o introducere subtilă de sintetizator și acorduri de pian jazzy. După câteva măsurători, vocea captivantă a lui Lu semnifică începutul versului în timp ce un bass smooth intră în fundal. Îndată, acest peisaj sonor captivant atrage atenția ascultătorului cu versurile controversate și atitudinea aprinsă a lui Lu. În a doua jumătate a versului, ritmul se intensifică în mod scurt, înainte de a scădea în pre-refren. Aceasta pune accent pe versurile puternice, permițând ascultătorului să se concentreze pe mesaj. Apoi, ritmul revine în fundal, pregătind melodia pentru refrenul electrizant. Producția completă constă în introducerea originală de sintetizator, ritm, bass și efecte adiționale de sunet sintetizat. Vocea lui Lu are un efect de straturi, oferind o dinamică suplimentară atmosferei jucăușe. De fiecare dată când cântă cuvântul-titlu, „curvă”, se aud voci de fundal care repetă lead vocals. Aceasta creează un efect unic asupra ascultătorului, dând senzația că un cor de femei cântă alături de Lu în timp ce își recâștigă această narativă. Podul melodiei mult așteptat constă într-o producție unică și efecte vocale satisfăcătoare. Prima jumătate a podului are o producție scăzută pentru a se potrivi cu vocile reduse, asigurându-se că ascultătorul prinde fiecare vers amuzant. A doua oară, ritmul moale din pre-refren revine, conducând spre refrenul final plin de energie. Producția rămâne aceeași, cu excepția faptului că vocile de fundal când Lu spune „curvă” sunt mai evidente. Aceasta amplifică și mai mult efectul că un armata de femei puternice susțin cântăreața în timpul acestei povești critice. „Bitch” este o piesă scrisă cu o abilitate strălucită, care demonstrează încă o dată că Lu se află într-o clasă superioară și merită să fie următoarea regină a muzicii pop.

Felicia Lu este o cântăreață indie-pop, compozitoare, multi-instrumentistă și producătoare din Germania, actualmente stabilită în Viena, Austria. În 2014, a ajuns în finala emisiunii „Rising Star”, difuzată de RTL. Apoi, în 2017, a fost concurentă la Concursul Muzical Eurovision. S-a întors la faimosul concurs în 2022 cu piesa „Anxiety” și a ocupat locul patru pentru Germania. Atât „Anxiety”, cât și cel mai mare single următor, „Pay”, cele două piese însumând peste 3 milioane de stream-uri pe Spotify. Mai mult, Lu are un total de peste 14 milioane de stream-uri pentru întreaga sa discografie pe platformă. Ea are 2 albume EP și mai multe single-uri. Albumul său de debut cu durată întreagă urmează să fie lansat pe data de 29 septembrie 2023. Vizionați videoclipul piesei „Bitch” pentru a căuta un easter egg care dezvăluie titlul albumului. Și pentru cei localnici din Viena, ea va organiza o petrecere de lansare a albumului pe 30 septembrie, deci verificați rețelele sociale pentru mai multe detalii și bilete!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți