Recenzie: Black Gold – MISSY

Recenzie: Black Gold - MISSY

Lăsați-mă să vă prezint situația: este vară, arde – căldura nu a fost niciodată mai rea decât acum. Stați în camera dvs. cu fereastra larg deschisă și un ventilator care vă suflă aer cald în față în timp ce vă măcinați în tăcere în legătură cu lăcomia umană și efectul acesteia asupra pământului, rezultând în aceste veri devastatoare. Nu există o melodie care să surprindă mai bine consecințele ecologiste ale atracției desfrânate a materialismului decât „Black Gold” a lui MISSY, în care ea preia rolul unui bărbat al petrolului care vrea doar tot ce poate da pământul. Baroc și gotic, „Black Gold” este încarnarea lăcomiei – acea foame omniprezentă pentru putere din partea celor deja puternici. A fi valoros în miliarde de dolari și a exploata lumea aparent nu este suficient pentru ei: ei vor doar – nu, au nevoie de mai mult. Și mai mult. Și mai mult.

MISSY are o modalitate reală cu cuvintele; versurile piesei „Black Gold” creează imagini, sunt vii și pline de întuneric. În ciuda acestor cuvinte închise în umbra, vocea lui MISSY este ușoară și catifelată; punându-se deasupra instrumentației melodiei, creează o dicotomie interesantă între cuvintele reale și peisajul sonor general al melodiei. Având în vedere acest lucru, „Black Gold” are un peisaj sonor complicat și complex; de la zumzetele lui MISSY până la corzi și sintetizatorul profund, toate se îmbină pentru a forma un sunet foarte, foarte captivant. Pe măsură ce ascultați piesa, veți observa că fiecare bătaie pare să se tragă, dând efectul de un noroi gros, asemănător uleiului, în mijlocul vocilor aerisite a lui MISSY. În timp ce cântă, „dar nu e al meu de luat/și nu e al tău de dat”, această temă asetează lăcomia irezistibilă în prim-plan, fiecare vers fiind și mai vehement despre ce vrea: „diamante în păr/…bani pretutindeni.”

MISSY (căreia îi este numele real Abigail Knudson) este o amestecătură întunecată de alt-pop, gotic și baroc. Această persoană, MISSY, este descrisă de Knudson drept un „monstru Frankenstein”; ea este un proiect de artă, spart și recimentat în aur – mai bună după ce a fost distrusă, precum arta porțelanului Kintsugi. Primul ei single, „Missy”, a fost lansat în 2018; în urma sa au urmat single-uri după single-uri, până în 2019, când a fost lansat primul album al său, „Strange”. Nu există cu adevărat o altă voce ca a lui MISSY, ale cărei stiluri eclectice te transportă în lumea ei. Fascinantă, hipnotizantă și unică, ea a fost descrisă ca și cum „Kate Bush și Brian Eno ar fi avut un copil”, cu care sunt în totalitate de acord. Cele mai recente lucrări ale lui MISSY includ single-ul său din 2023 intitulat „Butterflies” și un album din 2022 numit „Total Nightmare”. Ca iubitor al tuturor lucrurilor ciudate și gotice, MISSY se potrivește gusturilor mele ca nimeni altcineva; dacă vă bucurați de ceva ciudat și înfricoșător – sau doriți să vă aventurați în minunile alt-popului – atunci MISSY este artistul perfect pentru următoarea dvs. listă de redare.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți