Recenzie: Blueberry Season – Cate Tomlinson

Recenzie: Blueberry Season - Cate Tomlinson

Nu există nimic acolo care să se simtă mai trist decât sfârșitul învăluit al verii, când zilele devin mai scurte și nopțile brusc se răcesc odată cu trecerea încetă a lunii august în septembrie. Cate Tomlinson surprinde aceste subtile schimbări sezoniere în contextul unei relații care moare încet în noul său single „Blueberry Season”. Este sumbru și delicat, transformatoare, atât din punct de vedere sonic, cât și liric; încapsulează acea melancolie pe care o simțim cu toții aproape de sfârșitul verii (sau de sfârșitul unei relații) pe măsură ce lumea își schimbă încet echilibrul de la un sezon la altul.

„Blueberry Season” este toată plină de delicatețe; peisajul sonor este alcătuit dintr-o colecție de pian, corzi, sintetizatoare și percuție, precum și din vocea grațioasă a lui Tomlinson, pentru a forma o melodie delicată, dar cu o structură solidă. Există un flux și reflux distinct în fiecare refren și strofă, menit să simuleze schimbarea sezonului: pe măsură ce vara încetinește și sezonul de căpșuni se încheie și se ofilește, toamna crește pe orizont odată cu fiecare refren. „Blueberry Season” personifică schimbările sezoniere nu doar prin instrumentația cântecului, ci și prin versurile sale. Tomlinson cântă: „Vreau să-l părăsesc/Dar voi rămâne până la sfârșit”, referindu-se la un partener care a tratat-o prost; folosirea expresiei „sezonul de căpșuni” semnifică faptul că acest partener este imutabil și constant, deoarece Tomlinson cântă și că „Da, mă pot repara pe mine însămi/Dar tu vei continua să strici pe altcineva.” „Blueberry Season” este în același timp renaștere și stagnare; un nou sezon înseamnă și moartea celui anterior, capturată printr-o relație care se sfârșește și prin puterea de a merge mai departe, dar unele lucruri vor rămâne întotdeauna la fel și vor reveni în fiecare an, precum sezonul de căpșuni.

Cate Tomlinson este o cântăreață compozitoare autodidactă în vârstă de 22 de ani din San Francisco, deși este acum stabilită în Los Angeles. Inspirată de genuri precum pop, soul și rock and roll, inspirația lui Tomlinson se reflectă în muzica pe care o produce, deoarece piesele sale sunt o combinație de electronic și rock, precum și pop alternativ. Primul său single, „Muse”, a fost lansat în 2020, precum și primul ei EP, „Missing”. Single-urile sale din 2022, „notes app apology” și „hurt you”, i-au adus credite de producție și au pus bazele pentru stilul său muzical actual. „Blueberry Season” este cel mai recent single al lui Tomlinson și este piesa de titlu a viitorului său EP, care va fi lansat pe 25 august. Încurajez pe toată lumea să asculte „Blueberry Season” însoțit de o mare strachină de căpșuni sau ceva la fel de dulce ca ele sunt acrișoare și să se minuneze de excelenta scriitură a lui Tomlinson.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți