Recenzie: Blurry – Tomsy

Recenzie: Blurry - Tomsy

Mulți ar descrie „a te îndrăgosti” ca pe o experiență magică, confortabilă. Cu toate acestea, situația se poate simți și ca o moarte incertă, plină de greață și panică, o incertitudine care se simte, destul de literalmente, ca și cum ai cădea. Tomsy vorbește despre această dualitate în noua sa piesă „Blurry”, încurajând oamenii să meargă înainte și să renunțe la traumele trecute. El spune „desenat pe fața ta; știu motivul pentru care te îndoiești”, aluzie la faptul că, pe parcurs, devenim cu toții tot mai protejați. Cred că mesajul este deosebit de important pentru cei care caută dragoste, știind că „când și cum” te îndrăgostești de cineva este incontrolabil. Cu toate acestea, asumarea riscurilor, „șansa”, așa cum subliniază Tomsy, face parte din procesul valoros și plin de emoție.

Pornind cu arpegii îndrăgostite, tobe pline de viață și voci ecoului, piesa pare aeronautică și etereală, ca și cum ascultătorul ar traversa spațiul. Refrenul introduce aceste sintetizatoare pline de energie, tobe în stil anii ’90 și pian melodic, creând o senzație constantă de tensiune și eliberare, ajutată, în parte, prin pauze deliberate. Înainte de al doilea refren, secțiunea de pauză utilizează o modulare vocală eficientă, oferind și mai multă implicare pentru ascultător. Am apreciat experimentarea sa cu efectele vocale pe întreaga piesă – unele cu sunor metalice, altele cu sunor digital ajustate – toate acestea creând imaginea clară a luptei cu gravitația, pierduți în spațiu.

Din Ohio, Tom McGeoch (cunoscut și ca Tomsy) și-a început calibrarea abilităților sale la tobe în trupe de pop-punk la început, o pasiune care l-a dus rapid la Berklee College of Music. Influensat de James Blake și The Weeknd, Tom a lansat primul său single „Night Moves” anul trecut, generând 279K de ascultători pe Spotify și 530+ de melodii pe playlist. Cu o instrumentație electro-pop, tobe puternice și voci șoptite, muzica sa poate fi asemănată cu a lui Lauv și Charlie Puth, axându-se pe o producție contemporană mai sintetizată. Tomsy a lansat al doilea său single „Angel” anul acesta, prezentând sintetizatoare sclipitoare, voci digitale și peisaje sonore cinematice – o dovadă a abilităților sale de multi-instrumentist și a auzului său pentru coeziune. Deși abia a început, sunt entuziasmat să văd cum se va dezvolta muzica sa, imaginându-mă că descopăr melodiile sale la orice club de dans local!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți