Recenzie: Body Double – Erica Manzoli

Recenzie: Body Double - Erica Manzoli

Erica Manzoli expune pe fostul ei prieten și noua lui fată în noul ei single îndrăzneț, „Body Double”. Cântecul alt-pop fierbinte detaliază felul în care fostul ei s-a mutat în mod suspicios. Deși încă își vindecă inima frântă, Manzoli nu poate să nu observe similaritățile stranii între ea și această altă femeie. În vers, îi spune fostului ei prieten că este mai mult decât binevenit să o înlocuiască, „dar, dragule, nu face-o așa”. Pe parcursul cântecului, evidențiază paralelele evidente dintre ei doi și modul puțin înspăimântător în care fostul ei prieten se mișcă mai departe. Nu numai că trăsăturile lor fizice sunt aproape copii identice, dar înlocuitoarea ei este și ea o cântăreață. În refren, își leagă gândurile cu versurile spirituale: „E amuzant să vezi // Cât de similar // Iubitoare ta recentă // Arată exact ca mine // Și când îți închizi ochii // Sunt pe mintea ta? // Cum te poți recupera? // Cu dublura corpului meu?” Manzoli arată publicului că este amuzată de alegerea fostului ei iubit pentru revenire. Se întreabă dacă alegerea lui de a-și alege un dublură a fost pur și simplu o decizie subconștientă de a o ține pe mintea lui. Cu versurile inteligente, dar amuzante, „Body Double” este un cântec de neuitat care evidențiază talentul impecabil de compoziție al lui Manzoli.

„Body Double” are un sunet unic care atrage imediat atenția ascultătorului de la prima notă și îl ține captiv până la capăt. Cântecul începe cu un riff de chitară calm și un tamburin constant care amintește de stilul plin de visare din anii 1950. Chitara folosește un efect de vibrație intensă care face ca fiecare notă să pulseze rapid. Această producție continuă în vers, unde vocea captivantă a lui Manzoli se potrivește perfect atmosferei retro. În a doua jumătate a versului, acest element este îmbunătățit și mai mult de armoniile vocale și ecourile hipnotizante. Când refrenul lovește, melodia face o întoarcere completă și se transformă într-un imn de pop-rock modern. Chitara și tobele se intensifică însoțite de distorsionare puternică care lovește odată cu fiecare vers, aducând o mai mare importanță fiecărui cuvânt. Producția de tip vis revine în al doilea vers, completată de efectele vocale și adăugarea tobelor înăbușite. În loc să se întoarcă la refren, Manzoli face o tranziție ușoară de la vers la o punte unică. Producția este condusă de vocea ei puternică și o chitară redusă care crește treptat până la explozia finală în ultimul refren. Refrenul se încheie cu falseturile impecabile ale lui Manzoli și cu producția plină de intensitate, înainte de a se domoli către final. Melodia revine la riful de chitară retro original pe măsură ce versurile din primul vers se repetă și cântecul se stinge încet. „Body Double” a fost lansat complet independent, ceea ce dovedește în continuare talentul neechivoc al lui Manzoli. Cu toate că nu are sprijinul unei case de discuri, a creat un cântec fenomenal cu o producție fierbinte, care merită să domine toate topurile.

Erica Manzoli este o cântăreață și compozitoare independentă din Marea Britanie, specializată în muzică alternativă pop. În februarie 2022, și-a făcut debutul muzical oficial cu single-ul său, „My Best Friend Is My Therapist”. Două luni mai târziu, a lansat primul său EP, I’m Okay, I Promise, care a inclus single-ul principal și încă trei piese suplimentare. EP-ul a fost întâmpinat cu un sprijin masiv din partea playlist-urilor Spotify și Apple Music. În plus, acest succes a condus la o sesiune live BBC Introducing și două concerte în Londra, care s-au vândut complet. De atunci, ea a furnizat voci de fundal pe single-ul de succes al lui Cian DuCrot, „I’ll Be Waiting”, care acum are peste 100 de milioane de difuzări. La sfârșitul anului 2022, Manzoli a obținut premiul Yolanda Drake pentru Cel Mai Bun Artist Nou. Cu toate că a trecut doar un an de la lansarea sa inițială, ea are deja peste 120.000 de urmăritori pe TikTok și aproape 70.000 de urmăritori pe Instagram și continuă să-și extindă baza de fani devotată.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți