Recenzie: borderline – Alexa Valentino

Recenzie: borderline - Alexa Valentino

Nu-mi place să vorbesc despre propria mea boală de sănătate mentală din mai multe motive. Dar cel mai mare este faptul că identitatea mea devine diagnoza mea. Orice realizare nu mai este atribuită luptei și dedicării mele, ci în ciuda diagnozei mele. Oamenii se comportă cu mine cu multă precauție atunci când am un eșec minor, pentru că sunt îngrijorați că diagnoza mea mă va determina să fac ceva devastator. Așa că, eu și ceilalți care ne confruntăm cu probleme de sănătate mintală, de obicei, ținem asta doar pentru noi. Deși Tulburarea de Personalitate Borderline (B.P.D.) nu este diagnoza mea, melodia „borderline” a lui Alexa Valentino arată preocupările și îngrijorările pe care le avem noi toți cei care ne luptăm cu probleme de sănătate mintală în general.

Ascultă „borderline” de Alexa Valentino aici.

Balada plină de pian splendidă care este „borderline” oferă o cantitate semnificativă de confort și vizibilitate ascultătorilor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Mai ales celor care trăiesc cu diagnosticul de Tulburare de Personalitate Borderline (B.P.D.). Dar, de asemenea, oferă o înțelegere mult dorită pentru ascultătorii care nu sunt conștienți de aceste lupte și de navigarea de zi cu zi pe care o necesită. Cântecul începe cu note de pian delicate în timp ce Valentino exprimă cumpăna pe care au adunat-o în primul vers. Această cumpănă se învârte în jurul impactului pe care crede că lupta ei l-a avut asupra celor din viața ei, răpind chiar: „Îmi pare rău că am avut nevoie de mai multă iubire”. Această frază singură mi se umple inima de tristețe, deoarece sentimentul este ușor de recunoscut printre noi, cei care ne luptăm în mod activ. Pe măsură ce piesa progresează, includerea altor instrumente aduce mai multe detalii intime din partea Valentino. Refrenul aduce corzi de vioară în timp ce ea exprimă dorința ei de a trăi și a fi văzută dincolo de diagnostic. Sfârșitul podului adaugă tobe după ce ea-și exprimă dorințele ca gândurile care o coplesesc să nu se manifeste în acțiuni. Cu toate aceste preocupări, este ușor să simți că „te îneci”. Totuși, Valentino reușește să lase ascultătorii cu un sentiment de optimism; simplul fapt că împrumută vocea sa fenomenală pentru a ilumina și a valida aceste emoții înseamnă totul pentru oameni ca mine.

Alexa Valentino este un rar exemplu multi talentat: actriță, muziciană (pianistă), cântăreață și compozitoare. Bazată în New York, artista a fost în lumina publică și a interpretat non-stop de la vârsta de patru ani. La nouă ani, Valentino și-a făcut debutul off-Broadway în producția Davenport Theatre „Number the Stars”. La unsprezece ani, a lansat o melodie împotriva bullying-ului în colaborare cu organizația Free2Luv. La treisprezece ani, a avut prima ei mare iubire – orașul Nashville – care a dus la călătorii continue între casă și acolo, lucrând cu echipa sa de compozitori pentru a crea mai multă muzică. Acum, Valentino este o artistă experimentată care a atins deja momente importante, cum ar fi lansarea primului ei album, „a guide to moving on”, în 2021. În prezent, Valentino este semifinalistă cu co-compozitorul ei, Dave Quirk, pentru piesa lor „Dear Love”, în cadrul concursului de compoziție The John Lennon Songwriting Contest. Ascultătorii nu numai că pot asculta melodia visătoare ne-lansată, dar pot să și voteze pentru ea în categoria sa! Între timp, arată-i lui Valentino puțină dragoste virtuală prin stream-uri, like-uri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți