Recenzie: Boy Don’t Cry – Pablo Brooks

Recenzie: Boy Don't Cry - Pablo Brooks

Luna aceasta a lunii mândriei a avut o tonalitate mult mai reflexivă decât în anii precedenți din ultima perioadă. În timp ce sărbătorirea, bucuria și amintirea rămân la baza lunii, a existat o senzație de conștientizare socială în aer. Ultimele single-uri de la Pablo Brooks, „Boy Don’t Cry”, transmit o declarație actuală și pertinentă prin melodia adică un pic agasantă și prin clasa pop alternativă. O linie de bas subtilă, dar grozavă, se tânguiește prin versuri, ca o fitil aprins, conducând către un refren extrem de captivant. Pulsația ghidată de chitară a piesei profită la maximum de contrast și impact, lovind din plin cu fiecare vers. Vocea lui Brooks este solidă și impecabilă, alunecând peste note cu accente de răutate și abandon. El scuipă fraza titlului cu un zâmbet sarcastic și frustrare amară.

„Boy Don’t Cry” are loc în urma unei relații toxice. Brooks vorbește despre rolul masculinității toxice în colapsul acesteia („Nu spune că nu ai făcut nimic greșit”) și în vindecarea de aceasta. „Salvează-mă de lucrurile pe care le vreau”, se roagă artistul de pop indie pe puntea strălucitoare, „Iubesc ceea ce mă face să plâng singur.” Vulnerabilitatea dezvăluirilor sale aduce o dimensiune în plus refrenului. Brooks aprinde fiecare cuvânt: „băiatule, nu plânge”, dar se simte că este adresat atât fostei toxice cât și lui însuși. El recunoaște toxicitatea sentimentului, exprimând în același timp modul în care acesta îi influențează procesul de adaptare. Subtilitatea depășește limitele imnurilor obscene și lamentărilor confesionale; Pablo Brooks explorează dinamica relațională, da, dar mai fundamental, „Boys Don’t Cry” exprimă lupta de a fi de suport pentru sine.

Ultimii doi ani l-au văzut pe popsterul german, Pablo Brooks, concertând și susținând peste 50 de spectacole cu trupa sa. Fiind cap de afiș în toată Germania, Amsterdam, Antwerp, Londra, etc., tânărul artist a câștigat un public fidel. „Boy Don’t Cry” apare ca al treilea single de pe al doilea EP al lui Brooks, Pleaser. Acest EP prezintă experiența lui în Berlin și documentează sentimentele de confuzie și dezorientare în relații și în interiorul propriului eu. În 2021, Brooks a lansat primul său EP, Not Like The Movies, care conține șase piese ce au acumulat peste 2,5 milioane de ascultări pe Spotify la momentul acestui review. „Boy Don’t Cry” a fost lansat și împreună cu un videoclip excelent realizat.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți