Recenzie: Breathe – Ollie Wade

Recenzie: Breathe - Ollie Wade

Dacă ai avut ghinionul să ai vreodată un atac de panică sau anxietate, știi cât de greu este să treci prin experiență – mai ales dacă ești singur, fără nimeni să te calmeze. Cea mai nouă piesă a lui Ollie Wade, „Breathe”, a fost scrisă pentru partenerul său, care, la momentul respectiv, suferea de atacuri severe de panică. Piesa are menirea de a liniști și de a conforta – este personală și vulnerabilă în toate modurile potrivite. Moale ca o pernă umplută cu puf, „Breathe” oferă asigurarea celor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală că nu sunt singuri și că aceste sentimente vor trece.

„Respiră” are un instrumentar destul de restrâns, dar se îmbină perfect cu mesajul general al piesei: însoțită de o chitară acustică, pian și tobe care imită un bătăi de inimă, totul se îmbină frumos pentru a crea un peisaj sonor simplu, dar sensibil. Partea de mijloc, mai ales, conține corzi înregistrate live care sună atât de frumos în tandem cu vocea lui Wade; ele cresc odată cu vocea lui, ca și cum o piept care crește cu speranță. Wade cântă, însoțit de aceste corzi, „Dar trebuie să știi/Că totul va lua sfârșit mereu/O să treci din nou prin asta.” Este o reprezentare atât de frumoasă a acestui moment – două persoane fiind înălțate una pe cealaltă, iar instrumentele muzicale și versurile ilustrează acest lucru. Piesa prezintă ambele perspective ale naratorului și ale partenerului, deși, în mare parte, se concentrează pe ghidarea partenerului prin atacul de panică, spunându-i să „Respiră doar/Numără până la trei/Încearcă să asculți vocea mea.” Este important să menționăm că piesa empatizează de multe ori cu partenerul și validează sentimentele sale: „Pieptul ți se strânge/Te simți mai ușor la cap/Așa că stai jos aici cu mine.” „Breathe” este o reprezentare excelentă, într-un format muzical, pentru atacurile de panică și anxietate; sunt sigur că mulți oameni se pot identifica în descrierea lui Wade cu privire la lipsa de respirație și acea senzație de strângere în piept.

Ollie Wade și-a început cariera muzicală pe YouTube, publicând cover-uri acustice de folk-pop, precum și vloguri. În cele din urmă, a dobândit o urmărire online și a lansat primul său single, „Free”, la vârsta de 17 ani, ca un omagiu adus fratelui său decedat, Ben. De atunci, a lansat o serie de piese muzicale, inclusiv un EP din 2016 intitulat „Falling”, care a debutat în top 10 iTunes UK, și a susținut chiar un spectacol intim pentru Ducesa Kate Middleton. Sincer, vulnerabil și precis, creativitatea lui Wade nu s-a ferit niciodată să fie plină de emoție; variind de la iubire la sănătatea mintală, muzica sa atinge temele centrale ale vieții pentru a se conecta cu publicul său. „Breathe” este cel mai recent single al lui Wade și nu pot să încurajez suficient oamenii să-l asculte – este o manifestare fantastică a luptei cu sănătatea mintală, atât de relatabilă cât și reconfortantă.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți