Recenzie: Busy Girl – Maya Malkin

Recenzie: Busy Girl - Maya Malkin

Sunt o femeie foarte ocupată; majoritatea oamenilor știu că dacă vor să mă vadă, trebuie să facă o programare cu mult timp înainte. Niciun fel de chestie la ultimul minut – am nevoie de cel puțin două săptămâni de preaviz. Poți să te adaptezi sau poți să mă lași în pace dacă nu te poți ține de ritm. Dar chiar și atunci când sunt tranșantă (și servesc doar sas) despre cât de ocupată sunt, există încă oameni care îndrăznesc să-mi irosească timpul prețios. Dar, din fericire, ultimul single al lui Maya Malkin, „Busy Girl”, vine ca o mănușă ca imnul meu nou de ascultat în difuzoare – pătrunzând chiar și cele mai groase cranii pentru a înțelege cât de plină de evenimente este viața mea.

„Busy Girl” nu este doar un imn; este o stare de spirit pentru cei care mereu își găsesc programul plin și calendarul umplut. Melodia începe cu sintetizatoare îndepărtate care se transformă într-un bass melodic pentru a le spune ascultătorilor că această piesă înseamnă un pic de afaceri și o mulțime de distracție. Versurile de la început indică faptul că viața de fată ocupată înseamnă „să alergi pe bandă rulantă”. Dar chiar și cei mai rapizi dintre noi uneori se abat din drum și trebuie să încetinească ritmul. „Fix în mijloc” al acestei curse fără sfârșit, obstacolul nostru ia forma unei alte persoane – și ne-au captat atenția pentru moment. Cu voci fermecătoare și asertive în pre-refren, Malkin ne scoate din reverie și ne readuce gândurile în cursa noastră. Într-un refren plin de vibrații, ascultătorii sunt amintiți că ei sunt acea fată cu capul pe umeri într-o lume plină de agitație. Dacă acea persoană de interes nu este dispusă să țină pasul, ar putea la fel de bine să „țină sacul” în timp ce noi ne urmărim scopurile. Acest lucru este urmat de o realizare și o siguranță de sine satisfăcătoare în al doilea vers; fetele ocupate nu ar trebui să se simtă vinovate pentru faptul că își prioritizează obiectivele și renunță la „greutăți moarte” atunci când aceeași greutate refuză să renunțe la „roți de antrenament”. Poate că în timp obstacolul care a devenit o greutate moartă va ajunge la zi. Până atunci, însă, nu ne vom „descurca” peste asta. Pentru că „Busy Girl” este o stare de spirit absolută, asta înseamnă că depășește barierele de gen. Pe înțelesul tuturor, „Busy Girl” nu este doar pentru femei ocupate – este pentru fii și fiice ocupați, persoane non-bi și băieți, de asemenea. Și ne plac single-urile care aduc putere și sunt incluzive din punct de vedere al genului.

Când Maya Malkin nu creează melodii pop cu sens, fanii ar putea recunoaște vocea artistei din alte proiecte. Migratoare din Montreal și locuind în prezent în Toronto, la început Malkin a impresionat prin trupa independentă de pop Motel Raphaël, pe care o conducea alături de Clara Legault. De asemenea, Malkin a scris jingle-uri și a împrumutat vocea pentru câteva reclame. În 2020, interpreta a decis să-și lanseze proiectul solo cu piesa de debut „Hostage”. De atunci, Malkin a continuat să-și extindă discografia cu single-uri care prezintă sunete experimentale și versuri sincere care evoluează în terapie muzicală – albumul ei de debut, Congratulations, este o dovadă directă a acestui lucru. Pentru fanii din Toronto și din apropiere, există o oportunitate de a o vedea pe artistă în concert în acest sâmbătă, 19 august, la The Drake Underground. Malkin este unul dintre artiștii care cântă în turneul continuu Goodnight Sunrise. Ușile se deschid la ora 19:00, iar biletele pentru participanții peste 19 ani pot fi găsite aici. Și ca întotdeauna, dacă ți-a plăcut acest single cheie al lui Malkin la fel de mult ca și mine, arată-i artistei puțină dragoste virtuală prin streaming, like-uri și follow-uri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți