Recenzie: Car Accident – Jade LeMac

Recenzie: Car Accident - Jade LeMac

Jade LeMac a lansat, probabil, una dintre cele mai sfâșietoare melodii scrise vreodată. „Accident de mașină” este o poveste ficțională spusă din două perspective diferite: înșelatul și canalul înșelat. Primul vers și refrenul sunt din perspectiva celui înșelat. Ea a primit un apel de la partenerul ei în care acesta i-a spus că este sub influența alcoolului și i-a cerut să vină. Când ajunge acasă la ei, înșelătorul îi mărturisește infidelitatea. Cu inima frântă, ea părăsește casa numai pentru a conduce repede și fără scrupule. Refrenul se încheie cu versurile „și eu urlu tare în noaptea deschisă// Este întuneric complet, dar văd alb// Aud sirene în depărtare// Cu regret că nu exist”. Aceste versuri sumbre indică faptul că impulsul emoțional s-a încheiat într-o tragedie devastatoare. Când începe cel de-al doilea vers, ascultătorul este prezentat aceleași poveste, dar dintr-o perspectivă diferită. Canalul relatează acum perspectiva lor, începând de la momentul în care își sună partenerul. Versurile din al doilea vers și refren se potrivesc direct cu cele din primul vers, dezvăluind regrete și tristețe ale înșelătorului. La sfârșitul celui de-al doilea refren, LeMac cântă, „Țipam când am primit apelul// Bătăile inimii s-au oprit pentru că totul e vina mea// Aud beep-uri în fundal// Cu regret că te-am dezamăgit”. Aceste perspective duble oferă o perspectivă unică asupra poveștii tulburătoare și evidențiază talentul impresionant al lui LeMac în compunerea melodiilor. De-a lungul cântecului, ea nu spune niciodată titlul melodiei în cântec, dar publicul știe exact ce s-a întâmplat. Ea desenează o poveste atât de vie încât ascultătorul nu poate să nu verse lacrimi în timp ce își asimilează narațiunea. „Accident de mașină” este un cântec excepțional care merită să devină un hit numărul unu și să fie adăugat la playlist-urile melancholice ale tuturor.

Fidel firului narativ, „Accident de mașină” este compus dintr-o producție etereală care se potrivește perfect cântecului. Melodia începe cu o melodie unică de sintetizator care propulsează ascultătorul în poveste. După câteva măsuri, vocile angelice ale lui LeMac încep și povestea emoțională pornește. Producția cu sintetizator continuă, cu un beat de tobe ușoare adăugat. Acest lucru trezește o senzație de anticipare în ascultător în timp ce așteaptă vârtejul de situații în poveste. Spre sfârșitul versului, se adaugă o chitară electrică linistitoare, oferind o dinamică nouă piesei. Tranziția de la vers la refren este condusă de vocile lui LeMac, în timp ce producția se redușește temporar, atrăgând atenția asupra versurilor sfâșietoare. Cântecul rămâne o melodie cu un ritm constant, înviorând atmosfera emoțională. Împreună cu versurile triste și vocile pasionate ale lui LeMac, producția pe tot parcursul piesei poartă greutatea durerii resimțite de ambele perspective. „Accident de mașină” evidențiază talentul innascut al lui LeMac nu numai prin capacitatea sa de a captiva audiența cu cântecele unice, ci și prin calitatea rezervată compozițiilor sale prin povestire fictivă.

Jade LeMac este o cântăreață, compozitoare și multiinstrumentistă în vârstă de 18 ani, din Vancouver, Canada. Ea s-a îndrăgostit de muzică încă de la o vârstă fragedă, când a început să cânte karaoke cu verișorii ei. Până când a ajuns la liceu, ea deja scria propriile piese. În 2020, ea a folosit TikTok pentru a-și construi platforma, câștigând peste 1,2 milioane de urmăritori. Ea și-a făcut debutul oficial în 2021 cu single-ul său, „Constelații”. De atunci, ea a lansat alte 4 single-uri, care sunt incluse în primul său EP recent lansat. Albumul poartă același nume cu primul său single, legând toate lansările anterioare cu proiectul său actual. Pe lângă realizările sale muzicale, LeMac este un membru mândru al comunității 2SLGBTQ+. În 2022, GLAAD a recunoscut-o în lista lor de „10 femei LGBTQ în muzică de ascultat în luna drepturilor persoanelor LGBTQ” printre artiști mari precum Hayley Kiyoko, girl in red, Betty Who și alții.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți