Recenzie: Classic – Tinsley

Recenzie: Classic - Tinsley

Ultimul single al lui Tinsley este o baladă perfectă de indie-pop pentru romanticul nefericit. „Classic” este despre dorința de a găsi dragoste care va dura în era modernă a „glisării nesfârșite”. Ea este obosită să încerce să găsească dragoste într-o lume în care înlocuirea este la fel de ușoară precum glisarea la dreapta pe o aplicație de întâlniri. „Classic” este despre lupta pentru o iubire veșnică și sperând că partenerul ei simte la fel pentru ea. Într-o lume în care lucrurile noi și strălucitoare sunt puse pe un piedestal, ea vrea ca partenerul ei să se uite la ea și să spună: „ești clasică”. Ea vrea să fie cineva irepetabilă – ca o mașină clasică sau haine vintage. Lucrurile nu mai sunt făcute la fel ca în trecut, iar ea vrea să fie făcută să dureze. Tinsley începe melodia cu versul poeticingenios: „Nu vreau să fiu o victimă a noutății”. Acest vers surprinde complet ascultătorul, prezentându-i lirismul remarcabil al lui Tinsley. Ea arată imediat publicului că nu este doar o simplă compozitoare, ci o poetă născută înzestrată care și-a transformat scrisul într-o artă de neuitat. Întreaga melodie este plină de versuri la fel de inteligente care sigur vor uimi ascultătorii. În pre-refren, Tinsley cântă: „Oh, sper că sunt un loc de care nu te vei plictisi niciodată să te întorci // Știu, știu că voi păstra mereu această lumânare aprinsă pentru tine”. Aceste două versuri sunt un sentiment dulce pentru partenerul ei – îl asigură că va fi întotdeauna acolo să-l primească acasă. Atâta timp cât ea este un loc sigur pentru el, ea va păstra întotdeauna relația lor. Ea vrea ca partenerul ei să reciprocizeze acest sentiment. În refren, ea subliniază această idee cu versurile: „Spune-mi dacă există dragoste // Poate că este magie // Pentru că tot ce mi-a trebuit vreodată // Ești tot ce mi-a trebuit // Spune-mi că sunt clasică”. Prin cârligul inteligent, ea îi imploră pe partenerul ei să o iubească în felul în care merită. „Classic” redă perfect sentimentul frustrant de a încerca să găsești pe cineva în lumea modernă, fiind totodată o melodie de dragoste perfectă pentru vara.

„Classic” este o piesă indie-pop perfect realizată care redă în mod perfect versurile sincere printr-o producție de neuitat. Melodia începe imediat cu un ritm de tobe cu bas puternic înainte de a începe versul fermecător al lui Tinsley. Pentru primele două versuri, producția menține ritmul de tobe cu acorduri simple de chitară și note de pian în fundal. După aceste versuri, melodia de chitară se accelerează, iar pianul acționează ca basul care continuă pe parcursul întregii piese. În a doua jumătate a refrenului, se adaugă un alt pian și chitara devine mai evidentă în timp ce acordurile devin arpegii. Prin vers și pre-refren, producția se construiește treptat către refrenul adictiv și revelarea cârligului. Refrenul începe doar cu ritm și pian în prima jumătate, înainte de a introduce chitara în a doua jumătate. La sfârșitul refrenului, când Tinsley repetă versul: „Spune-mi că sunt clasică”, efectele vocale puternice de sintetizare răspund cuvântului „clasic”. Acest lucru oferă o dinamică unică piesei care accentuează cârligul ingenios. Pe tot parcursul melodiei, producția menține un sunet constant în versuri și refrene, împreună cu un solo captivant de chitară între cel de-al doilea pre-refren și ultimul refren. Piesa se încheie cu producția estompându-se și versul final, „classic”, închizând melodia. „Classic” este o piesă foarte echilibrată și dinamică, cu o producție care amintește deartistele care influențează pe Tinsley, precum Taylor Swift, Holly Humberstone și Maggie Rogers, în timp ce transformă melodia într-una completă și își evidențiază talentul fenomenal.

Tinsley este o cântăreață și compozitoare indie-pop din Seattle, Washington. Înainte de a lansa muzică, și-a petrecut timpul cântând în locații mici, într-un mediu acustic, și împărtășind melodiile sale originale pe YouTube și Instagram. Apoi, în 2017, a atras atenția producătorului și artistului electronic, Jake Crocker. El a contactat-o prin intermediul Instagramului și relația lor de colaborare a început. În 2018, a lansat primul ei single, „In Bloom”, cu Crocker. Apoi, în 2020, a lansat albumul ei de debut auto-intitulat, produs de Crocker. Al doilea ei EP, Love Songs, este programat pentru lansare pe 23 august 2023. De-a lungul carierei sale, Tinsley a realizat multe performanțe impresionante, cum ar fi colaborarea cu producători notabili, printre care Justin Hartinger și Joza. În plus, melodiile ei au primit sprijin radio puternic și au fost acoperite de presa unor promotori de seamă. Cel mai recent, ea a fost cap de afiș la Neumos Music Venue din Seattle pentru Capitol Hill Block Party 2022. Muzica lui Tinsley atinge inimile ascultătorilor prin folosirea versurilor sincere și a melodiilor de neuitat, ceea ce o face una dintre viitoarele stele în ascensiune de urmărit!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți