Recenzie: Crazy – Lizzy Donzis

Recenzie: Crazy - Lizzy Donzis

„Asta nu e ca tine” este o frază care îți face stomacul să se întoarcă atunci când acționezi în sfârșit în concordanță cu sentimentele tale adevărate. Îți dai seama că oamenii te cunosc într-o anumită formă și, adesea, resping exprimările tale sincere. Pe prima sa piesă, „crazy”, Lizzy Donzis manevrează un pop-rock înspăimântător ca un aruncător de flăcări. Melodia dulce-amară încurajează resentimentul, păstrând în același timp durerea subiacentă din spatele exprimării lui Donzis. Versurile transmit agitație ca o arsură dureroasă, cu un bas granulos și versuri vulnerabile care zgârie din răni. Donzis aprinde „crazy” într-un foc de artificii în refrenul excelent. Tobe și chitare gata de concerte transformă furia surdă pe dos. Producția impecabilă umple fiecare spațiu unic cu detalii intricate, permițând chiar și celor mai subtile adăugiri să aibă impactul unei valuri uriașe. Cea mai gloriosă parte este puntea melodiei, în care Donzis adoptă temporar un sunet etereal, cu armonii vocale delicate ca penele și sintetizatoare care pulsează. Dar pe măsură ce revine la refren, basul energic îi sustrage sunetului nuanțele pastelate. Este un moment fascinant în care Donzis transformă un răsărit de soare roz în negrul înky al nopții în câteva secunde.

Donzis scuipă pe refrenul devastator: „Oamenii nu se schimbă pentru că vor să rămână la fel”. Pare simplu, dar poartă conflictele tematice ale piesei „crazy”. Pe măsură ce ea însăși crește și se schimbă, își dă seama că cei din jurul ei sunt rezistenți la asta. „Trebuie să fiu singură ca să fiu eu însămi”, recită într-o listă, ca și cum ar divulga simptomele unui medic. De parcă schimbarea nu era suficient de dificilă, o face să se simtă izolată față de ceilalți. „Mă devin din ce în ce mai greu de înțeles”. Pe măsură ce se distanțează de versiunea pe care o proiectează ceilalți asupra ei, se creează un decalaj între ei. Dar „crazy” nu este o piesă care oferă soluții perfecte. Donzis realizează că, într-adevăr, poate fi un drum singuratic să trăiești viața ca sinele tău adevărat, dar, dacă îi permiți cuiva să îți restricționeze cine ești, te vei pierde pe tine însăți.

„Crazy” este primul single al Elizabeth Donzis, însă cântăreața și compozitoarea a avut întotdeauna o pasiune pentru scris și cântat. Ca fostă dansatoare concurs, Donzis a dobândit o iubire pentru performanțe care s-a răspândit în multe alte pasiuni. Ca actriță, ea a apărut în comedia Netflix, „No Good Nick”. Single-ul a fost lansat împreună cu un videoclip muzical, regizat de Toby Cole. Videoclipul alternează între scene cu Donzin într-o sesiune de terapie, într-o întâlnire și practicând îngrijirea de sine, toate care duc la incapacitatea artistei de a-și păstra compoziția. Cu „crazy”, Donzis se prezintă ca un talent muzical complet format, cu o viziune creativă polizată și o execuție strălucitoare.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți