Recenzie: Crying on the Dancefloor – PLENTY

Recenzie: Crying on the Dancefloor - PLENTY

Momentul în care începe această piesă te transporte într-un club întunecat, înconjurat de sute de oameni cu zâmbete false și băuturi goale. Toți sunt acolo încercând să uite pe cineva. Toți sunt acolo pentru a vedea și a fi văzuți. Toți sunt acolo pentru a se convinge că sunt bine. Unii sunt prezenți în căutarea cuiva nou. Unii sunt prezenți pentru a se întâlni cu cineva vechi. Mulți sunt acolo pentru a se îmbăta atât de tare încât să poată uita în sfârșit. Câțiva sunt acolo pentru a-și aminti cum este să te simți fericit. DJ-ul își dă drumul la o melodie; toată lumea cântă; toată lumea dansează, și te rogi ca pentru o clipă muzica să-ți blocheze mintea, dar bătăile pulsatice din pieptul tău îți reamintesc de un puls accelerat din pasiune și adrenalină. Te uiți la lumini strobe pentru a fi orbit pentru o clipă, dar când lumina se aprinde asupra mulțimii, nu vezi fața familiară care te face să te simți în siguranță. Bei un shot pentru că whiskey-ul are felul lui de a-ți amorți creierul, dar când îți atinge buzele, îți amintești de săruturile de noapte târzie când buzele lui aveau gust de whiskey gheață și voiai să-l bei pentru totdeauna. Dansezi cu cineva nou pentru că te simți bine și e drăguț, dar în secunda în care îți apucă talia, e ca și cum ai încerca să pui un piesă greșită la un puzzle. Încerci să chemi un taxi acasă, dar mintea ta își amintește doar cele 10 cifre ale lui, și e ca și cum degetele tale ar avea o minte proprie. „Crying on the Dancefloor” de la PLENTY este reprezentarea perfectă a unei femei cu inima frântă într-o seară în oraș. Prea tristă să stea acasă, nu încă pregătită să iasă în oraș. Prietenele tale te trag afară pentru că te iubesc și vor să te vadă distrându-te, dar puțin știu că băutura pe care ai vărsat-o pe pantofii lor este de fapt lacrimile care îți curg din ochi în timp ce pretinzi că viața e frumoasă și că nu îți lipsește. Nu există o rețetă pentru a vindeca o inimă frântă, dar uneori este mai bine să ieși cu niște prieteni buni, să îmbraci o rochie nouă și un zâmbet fals, să dansezi ca și cum ieri și mâine nu ar exista, chiar dacă plângi… încerci și astfel ne vindecăm.

Această baladă pop inspirată de anii ’90 poartă un mesaj cu care orice femeie dezamăgită se poate identifica. Ieșim în oraș să umplem un gol și ajungem să ne dorim să stăm acasă când golul se mărește și ne copleșește. Bem ca să uităm, doar pentru a ne aminti și mai mult. Începutul piesei ne aduce aminte de momentul în care intrăm într-un club, puțin prea treji, încercând să găsim drumul către bar în timp ce participanții prea serviți se izbesc de noi și totul pare să se miște în slow motion. Apoi ritmul se accelerează precum senzația atunci când faci primul înghițit din tequila cu soda și te convingi că asta va fi o seară bună. Apoi acompaniamentul captivant prinde viață și ne învăluie, iar noi nu putem să nu ne mișcăm corpul, chiar dacă asta înseamnă să plângem pe ringul de dans.

PLENTY este o cântăreață și compozitoare norvegiană. Ea tocmai s-a înscris în 2020 la Lillehammer Institute of Music Production & Industries, cunoscut și sub numele de LIMPI. Ea se inspiră din muzica anilor ’90 și începutului anilor 2000 și îmbină elemente ale scenei pop de astăzi. Cele mai mari inspirații ale sale sunt Billie Eilish, Britney Spears și The Pussycat Dolls. Poți vedea influența idolilor săi în piesele ei excentrice și captivante. Este o artistă cu care se poate identifica orice femeie sau bărbat tânăr. Este o artistă tânără cu o suflet matur și multă experiență de viață. PLENTY este plină de energie și dinamică, iar ea face ca ascultătorii să se simtă puternici și înțeleși. Cariera sa a început cu primul său single „I Don’t Wanna Know”, iar în 2021 a lansat primul său EP. Muzica ei ne trimite înapoi în zilele de glorie ale muzicii pop din anii ’90. Ea este energică și, în același timp, plină de sensibilitate. Are vocea și mesajul care te fac să vrei să asculți. Fie că cântăm în mașină, dansăm în duș sau plângem pe ringul de dans, sperăm că PLENTY este coloana sonoră a tot ceea ce trăim.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți