Recenzie: Cynical – Emei

Recenzie: Cynical - Emei

„Cynical” a lui Emei, împinge limitele muzicii pop cu sunete îndrăznețe și o eleganță și un flair unic. Al treilea single lansat pentru a promova cel de-al doilea său EP „Cynical”, piesa de titlu este o îmbrățișare creativă și inovatoare a haosului. Melodia explorează autodistrugerea și găsirea confortului în situații stresante. În primul vers, Emei vorbește despre cât de bine se descurcă singură: ia decizii bune, face lucruri bune și se simte în general minunat. Dar apoi, în momentul în care este în pace, se plictisește. Apoi, în refren, își pune întrebarea de ce iubește haosul și de ce se simte în pace atunci când este dificil. După refren, Emei vorbește despre o serie nefericită de evenimente și se întreabă „ce naiba fac”. Pe măsură ce melodia se încheie, sunetul se schimbă complet și capătă o tonalitate mai tristă. În timp ce cântă „sunt nefericită până la adânci bătrâneți și destinată dezastrului”, melodia se rebobinează haotic și se termină cu Emei șoptind „cynical”. Videoclipul muzical, regizat de Aser Santos Jr., se potrivește perfect cu „Cynical”, fiind un adevărat epic vizual. Videoclipul prezintă camere psihedelice, unghiuri de cameră intrigante și cadre la o petrecere pentru fiecare refren.

„Cynical” este definită de pop alternativ întunecat, cu o atmosferă grungy și un feeling granulat. Melodia de intrare cu sunetul „la-la-la” este înfricoșătoare și aproape circ-arătătoare, lucru repetat de mai multe ori după fiecare refren. În versuri, instrumentația este mai subțire, în timp ce refrenul are o producție mai densă și bogată. La ultimul cuvânt al fiecărei fraze, Emei ia linia melodică într-o octavă mai sus, creând o atmosferă tip cântec în contrast cu refrenul mai greu. Interludiul după refren include melodia de intrare și un „cynical” șoptit. Contrastul vast de sunet și stil creează un accent pe cuvântul „cynical”. De-a lungul întregii piese, există un bass synth puternic, împreună cu sunete eclectice, precum un sunet de pocnit cu limba. La sfârșitul piesei, producția se retrage, cu un sunet mai ușor și mai trist. Revenirea la început la sfârșit șochează ascultătorul, dar cuprinde în întregime atmosfera generală a piesei „Cynical”.

Emei este o cântăreață și compozitoare alternative pop chinezo-americană virală. Emei, care are doar 23 de ani, a obținut deja un mare succes. Cu aproape 12 milioane de aprecieri pe TikTok și peste 1 milion de ascultători pe Spotify, Emei își croiește propriul drum cu muzica sa. A concurat la Idolul Chinezesc la 15 ani și are peste un deceniu de experiență scenică. Emei a adunat mare succes pe platformele muzicale chinezești și a concurat chiar și la Dansând cu Stelele în China. În ceea ce privește lansările muzicale americane, Emei a făcut și a lansat single-uri începând cu anul 2021, cu single-ul său de debut „Distracted”. De atunci, a lansat 10 single-uri pe platformele muzicale americane și un EP intitulat „End of an Era” în 2022. Primele două single-uri lansate în 2023, „Irresponsible” și „Scatterbrain”, au adunat peste 16 milioane de stream-uri doar pe Spotify. Cel mai recent, Emei a susținut un concert sold-out în Londra pe 21 iulie anul acesta. Înainte de lansarea celui de-al doilea său EP „Cynical”, Emei urmează să lanseze încă două single-uri și va merge în primul tur ca headliner pentru EP-ul său mai târziu în acest an.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți