Recenzie: decay – Nxdia

Recenzie: decay - Nxdia

Printr-o combinație perfectă de arabe și engleză, noul cântec al lui Nxdia, „decay”, descrie starea lor actuală de criză și tulburare interioară. Peisajul sonor al cântecului în sine este plin de anxietate și sintetizatoare care corespund conținutului lor, creând totuși un ritm alert pe care ascultătorii îl pot reda în buclă ore întregi. Nxdia scrie: „«decay» se referă la realitatea brutală a costului vieții în prezent și la modul în care capitalismul a făcut existența mai grea și mai grea. Cred că oamenii sunt furioși, este ca și cum accentul se mută spre supraviețuire mai degrabă decât spre calitatea reală a vieții și oamenii suferă din cauza acestui lucru.” Acest cântec este piesa principală de pe cel mai nou EP al lor, «in the flesh», în care fiecare cântec poartă în sine anxietatea și îngrijorarea prezentate în acest cântec.

Cu o voce similară cu cea a lui Dua Lipa, dar cu un vibe grunge care îi este propriu, Nxdia cucerește cu siguranță scena muzicală. Versurile ei sunt crude și sincere și într-adevăr înfățișează procesele de gândire avute, cu refrenul care afirmă: „Suntem săraci, da, suntem falimentați / Și nimeni nu știe / Ce se întâmplă / Așa că zic / Incendiați totul”. Cântecul continuă cu o vibrație distopică care emulează morala capitalistă de care Nxdia este atât de sătulă. Cântecul se încheie cu versul „Te vom trage în declin”. Aceste cuvinte puternice, prin care încheie piesa, arată cu adevărat talentul din spatele minții lui Nxdia. Versurile și peisajele sonore se îmbină perfect pentru a-și arăta aura, iar este clar că și-a pus sufletul și inima în acest EP.

Bazată în Manchester, Nxdia a lansat muzică încă din 2020 și a adunat peste 100.000 de ascultători lunar pe Spotify. S-a născut în Cairo, Egipt, și a crescut în Roxy, iar la vârsta de nouă ani s-a mutat în Marea Britanie. Moștenirea sa strălucește în muzica ei, cu versuri în limba arabă răspândite în tot felul de melodii. EP-ul lor recent a primit mult sprijin din partea fanilor, iar este clar cum stilul lor s-a menținut fidel lor înșiși, totodată extinzându-se și dezvoltându-se odată cu creșterea lui Nxdia ca persoană. Asigurați-vă că urmăriți pe rețelele sociale de mai jos pentru a fi la curent cu muzica nouă.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți