Recenzie: Designated Driver – Maya

Recenzie: Designated Driver - Maya

Există ceva puternic și senzorial în scena pe care o crează cântăreața Maya pe noul ei single, „Designated Driver”. Artista în vârstă de 24 de ani este învăluită în atmosfera nopții, dar vocea ei este aproape și clară. Cu adevărat, evocă sentimentul de a conduce singur noaptea – sau cu cineva care te face să te simți singur. Prima jumătate a piesei „Designated Driver” este puternică și liniștită. Vocile catifelate ale lui Maya sunt bogat detaliate în fața sintetizatoarelor atmosferice și a chitarei acustice. Tobele și straturile de voci aduc piesa la culmea sa puternică. La punctul său maxim, bass-ul zbuciumat subliniază o furtună de armonii vocale și percuție. Sună ca și cum ai conduce pe autostradă într-o furtună de zăpadă. Pe măsură ce iese din cealaltă parte, „Designated Driver” se termină în liniștea lui înțepătoare din care a început. Cu toate acestea, ceea ce leagă aceste elemente contrastante este sentimentul indelebil de disconectare.

Pierderea conexiunii cu cineva este unul dintre cele mai dureroase subiecte. „Obișnuiam să mergem peste tot”, se crispează Maya în al doilea vers: „acum mă suni doar când ai ceva în pahar.” Este un sentiment universal: să fii util cuiva în loc să fii iubit („am devenit cineva de care ai nevoie, nu cineva pe care îl iubești”). Specificitatea lirismului lui Maya, totuși, transformă „Designated Driver” într-o expresie autentică și o poveste. „Dimineața voi uita că jurasem că te voi lăsa în urmă pentru totdeauna,” recunoaște ea. Este o poveste în care protagonista știe cum trebuie să se încheie, dar recunoaște că nu se va întâmpla niciodată atâta timp cât rămâne blocată în acest ciclu.

Maya, cântăreață și textieră de muzică pop, a început să scrie și să înregistreze muzică originală la vârsta de șaisprezece ani. A câștigat notorietate pentru hit-ul viral „Bittersweet”, care a fost lansat ca al treilea single al artistei cu sediul în Los Angeles. Discografia lui Maya este diversă, inspirându-se din multe colțuri ale muzicii pop, dar coeziunea vine de la vocile sale captivante. În 2021, Maya a lansat primul ei EP, „21 Years to Realize”, care a acumulat de atunci peste 750.000 de audieri pe Spotify. „Designated Driver” este lansat ca al doilea ei single din 2023, după „Award Season”. Videoclipul oficial al ultimului său single este filmat într-un mod foarte frumos, ca un companion perfect pentru sunet și versuri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți