Recenzie: Drunk & Lonely – Sofi Tyler

Recenzie: Drunk & Lonely - Sofi Tyler

„Drunk & Lonely”, în ciuda titlului său înșelător depresiv, este un imn de pop punk optimist care crește încrederea în sine. Acest titlu „Drunk & Lonely” se referă mai degrabă la acei bărbați pe care ea dorește să-i evite, bărbați al căror atașament față de ea crește doar în funcție de lucrurile pe care le pierd. Este o respingere lipsită de empatie și pe bună dreptate. Cu toate că caracteristicile pe care le descrie acești bărbați: singurătatea, incapacitatea de a avea grijă de ei înșiși, ar trebui în mod obișnuit să provoace milă, este clar că aceste lucruri sunt folosite într-un mod care manipulează compasiunea pe care o creează. Așadar, Sofi Tyler schimbă situația și îi numește lipsiți de valoare pentru atenția ei și pathetici, poate având nevoie de ajutor, dar nu de la ea. Versurile ei se referă la manipularea pe care acești bărbați o fac în felul în care cuvintele lor nu se potrivesc cu acțiunile lor, spun multe fiind „beți și singuri” fără nicio continuare, așa că acum Sofi se găsește fiind cea sinceră. Refuzul ei de a fi folosită și o serie de versuri care reflectă încrederea ei în sine fac din această piesă un cântec puternic.

Cântecul începe cu un ritm de chitară scăpat, dar constant. Vocea lui Tyler începe peste aceasta, cu chitara crescând constant în ritm în spatele ei. Ea are o voce făcută pentru rock, joasă și aproape aspră cu un anumit ton în spatele ei găsit doar în artiștii rock clasic care i-au precedat. Chiar dacă acest fapt singur îi etichetează vocea ca fiind de neprețuit, ea reușește totuși să surprindă ascultătorul. Când chitara intră într-o melodie mai continuă, vocea ei poartă o notă peste această introducere, adăugând o anumită feminitate care nu este de obicei văzută în gen, expunându-și frumos gama. Refrenul amintește de pop punk-ul anilor 2000 precum Avril Lavigne și este la fel de captivant, acesta fiind un cântec menit să fie strigat în cor după prima ascultare. Cântecul se încheie cu o reprezentare finală a acestui refren, „beți și singuri” optimist în repetiție până la un șoaptă finală „și asta e tot ce veți fi vreodată”.

Sofi Tyler s-a născut în Wilmington, Delaware, într-o familie care iubea muzica rock. Când era mică, a început să urmărească Hannah Montana în timp ce era fană a unor artiști precum Led Zeppelin și Rolling Stones, iar genul ei s-a născut. A plecat din Wilmington imediat după terminarea liceului pentru a-și urmări pasiunea pentru muzică în California. Acolo, ea urma să studieze muzica înainte de a decide în cele din urmă să meargă pe drumul ei propriu și să creeze simplu. Lansarea sa inițială „Monotony” a fost scrisă pentru și prezentată în filmul „High Strung” realizat în 2016, ea urmând să apară și în continuarea acestuia „High Strung Free Dance” doi ani mai târziu. Piesa este încă una dintre cele mai populare, având peste două sute de mii de ascultări pe Spotify. Dar nu s-a oprit aici, a petrecut timpul de la lansarea sa creând încă trei single-uri și cultivând o audiență, în special pe platformele de socializare, unde a câștigat peste 10k de urmăritori pe Instagram și peste 50k pe TikTok. Alătură-te acestui public acum urmărind-o mai jos și ascultând „Drunk & Lonely”.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți