Recenzie: Dry – ellakate

Recenzie: Dry - ellakate

Această melodie, „Dry” interpretată de cântăreața/compozitoare ellakate, surprinde perfect ceea ce înseamnă să te simți copleșit, obosit și nesigur cu privire la ce să faci pentru a-ți găsi alinarea. Scrisă în timpul unei stări intense de epuizare, această melodie explorează sentimentele de amorțeală și indiferență și cum te afectează atunci când pierzi motivația pe care o cauți disperată prin versuri precum „Am pierdut orice fiabilitate” și „Străbatând deșertul, sperând la o vreme plină de angustie”. Astfel de sentimente te fac să te întrebi: vei fi vreodată de succes așa cum vrei? Sau ești atât de epuizat încât nu mai ai nimic de oferit? Toată lumea a experimentat acest lucru la un moment dat. Poate fi școala, poate fi munca sau poate fi altceva în viața ta, dar indiferent ce te determină să te simți obosit și epuizat, să știi că nu ești singur!

„Dry” capturează perfect sunetul retro pop care amintește de secolul al 20-lea, creând o melodie plină de energie. De la început, cu sălburile din introducere, te balansezi în scaunul tău ascultând-o. Vocalele lui ellakate sunt moi și lină în strofe, cu note lungi și melodioase acompaniate în mod inteligent de un ritm de tobe captivant. După fiecare strofă, melodia crescând cu o schimbare ușoară a melodiei, menținând ritmul proaspăt înainte de a urca către un refren vioi și strălucitor care te determină să vrei să-l cânți. Pasajul muzical aduce tonul înapoi, dar acumulează tensiunea perfect în melodie, păstrându-te în expectativă înainte de a exploda din nou în ultimul refren. ellakate face melodia o contradicție prin împărtășirea emoțiilor mai grele ale epuizării în viața pe care o duci deasupra unui acompaniament muzical care trezește emoții de bucurie și distracție, iar această combinație creează o melodie captivantă care te face să apeși butonul play încă o dată imediat ce se termină!

Ella Greenbaum, cunoscută și sub numele de ellakate, este o cântăreață/compozitoare de muzică pop alternativă născută și crescută în Atlanta, Georgia. Ea a scris și a cântat muzică încă din copilărie, crescând într-o familie de muzicieni care i-au încurajat pasiunile. În muzica sa, îi place să exploreze teme legate de creșterea și găsirea iubirii și se inspiră nu doar din viața sa, ci și din poveștile pe care le-a auzit și care au impactat-o și modul în care privește lumea. Cu un sunet asemănător altor cântăreți/compozitori precum Lana Del Rey, Billie Eilish și Tove Lo și cu o voce comparată cu „o tânără Amy Winehouse”, ellakate este pregătită să cucerească lumea muzicii pop alternativ! Primul ei single, „High Maintenance”, a fost lansat în octombrie 2022, iar de atunci a lansat alte cinci piese, cu un EP care va apărea în augustul acestui an!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți