Recenzie: easy – Katie Thorne

Recenzie: easy - Katie Thorne

Katie Thorne cântă „easy” pentru oricine are douăzeci de ani, încercând din răsputeri sau doar încercând să-și descopere propria identitate în această lume mare și plină de oportunități. „easy” strigă după dragoste și aventură, pentru a face loc acelei părți a sinelui tău care vrea să îți asumi riscuri, în ciuda consecințelor; a fi tânăr – a fi o persoană – înseamnă să încerci lucruri noi, să spui „da”, chiar dacă acele lucruri pot să nu meargă așa cum te-ai aștepta. Susținut de sunete de coarde groovy și un ritm relaxat, Thorne demonstrează că abordarea ușoară merită uneori o șansă, indiferent dacă este doar pentru experiență. Până la urmă, ai doar douăzeci de ani o singură dată!

Cred că partea mea preferată a piesei „easy” este cât de fluidă este. Este greu să subestimezi vibrațiile extrem de relaxante care răzbat din fiecare strofă; împreună cu vocalizele oscilante ale lui Thorne, care îți vor da fiori pe șira spinării, „easy” este un cocktail senzual de influențe de jazz ușor și indie-pop. Între fiecare refren și strofă se aud respirații ușoare și sunete ale corzilor, accentuând cu adevărat mesajul de bază al piesei „easy”: hedonismul tineresc, sentimentul de bine și distracția – consecințele și repercusiunile fiind doar o gândire secundară. La un moment dat, prietenul naratorului recunoaște că unele riscuri nu merită, cântând: „Fată, băiatul acela nu are potențial/El doar vrea să te atingă și să te abandoneze în praful și să te facă să plângi”, dar asta este totul despre a fi în douăzeci de ani, cum răspunde naratorul: „Mă pregătesc să îmi asum totul pentru o euforie fizică”. „easy” este o colecție de experiențe și libertăți și distracții pe care le poți avea ca tânăr într-un oraș mare, singur și independent pentru prima dată în viața ta, însoțite de un peisaj sonor complex și versuri senzoriale care te atrag adânc în muzica lui Thorne.

Katie Thorne, o cântăreață și compozitoare australiană din Sydney, este o forță a muzicii pop cu accente de jazz. Cu sunete ușoare de coarde și o voce melodică, Thorne reușește să îmbine indie pop-ul cu jazzul ușor și groovy. În 2021, a lansat single-ul său de debut „In My Room”, urmat de single-ul său din 2022 „I Hate Your Girlfriend”; ambele single-uri fac parte și din primul său EP din 2022, „Wine Drunk”. Muzica lui Thorne acoperă toate aspectele a ceea ce înseamnă să fii tânăr în zilele noastre; fie că cântă despre asumarea riscurilor tinereții, despre întâlniri online sau despre gelozie, muzica ei este extrem de relatabilă pentru oricine. „easy” este cea mai recentă piesă a lui Thorne și reprezintă o melodie perfectă pentru luna august, ce se potrivește cu serile calde de vară în oraș.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți