Recenzie: Edinburgh – Chris Bates

Recenzie: Edinburgh - Chris Bates

Despărțirile pot fi dificile și pline de amar. Uneori, lucrurile nu merg bine și sunt grele pentru persoanele implicate, dar totuși păstrează amintiri frumoase. În unele cazuri, ne dorim în continuare binele celeilalte persoane, chiar dacă lucrurile nu au mers așa cum speram. Chris Bates surprinde perfect această situație în noul său single, „Edinburgh”. Bates descrie sensul piesei spunând: „Am scris această melodie relativ recent despre o despărțire. Lucrurile nu au mers așa bine și despărțirea a fost dificilă, dar piesa reflectă asupra momentelor frumoase și îi urează în cele din urmă bine, și speră să primească tot ceea ce își dorește în noua ei viață după relație.” Pornind de la această experiență, Bates a creat o melodie frumoasă, cu care mulți dintre noi se pot identifica.

Instrumentația melodiei este simplă, dar frumoasă. Aceasta prezintă doar pianul și vocea visătoare a lui Bates pentru a evidenția frumoasa lui compoziție muzicală și vocea. „Edinburgh” este o baladă care rememorează despărțirea recentă a lui Bates. Amestecul de tempo lent, versuri amare și voci calde creează o atmosferă melancolică pe care ne-am aștepta să o găsim într-o despărțire. Un exemplu de versuri amare provine din refren: „Sper că îți place în Edinburgh/ Sper că e tot ce îți doreai/ Sper să nu fie prea friguros iarna/ Sper că îți place în Edinburgh/ Aici este singuratic fără tine/ Dar ori de câte ori se aude un vioră, mă voi gândi la tine.” Aceste versuri transmit perfect emoțiile pe care mulți dintre noi le-am simțit într-o despărțire de acest gen, de la dorința de bine pentru cealaltă persoană până la reflectarea asupra momentelor pe care le-am avut împreună. Combinația dintre aceste versuri și frumusețea simplă a compoziției melodie, „Edinburgh” cu siguranță va atinge sufletul ascultătorilor.

Chris Bates, o stea în ascensiune a muzicii pop din Auckland, Noua Zeelandă, și-a lansat EP-ul de debut, they don’t know a thing about me, în 2020. În octombrie 2021, a urmat cu they don’t know a thing about me 2.0, continuarea EP-ului. „November (No Hard Feelings)” a fost single-ul remarcabil al EP-ului, adunând 150.000 de difuzări și apărând pe listele de redare Spotify New Music Friday AU/NZ și Peaceful Pop. Noile single-uri, „Lose My Mind” și „Tired of This,” inaugurează o serie de lansări noi care vor continua până în 2023. „Edinburgh” este cel mai recent single lansat, făcând parte din listele de redare New Music Friday AU/NZ, Peaceful Pop și Pop n’ Fresh.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți