Recenzie: Enemy – Apricot

Recenzie: Enemy - Apricot

„Caishă.” Un fruct atât de simplu, subtil… dar delicios, suculent și plin de aromă! Și asta este exact modul în care artista emergentă europeană, Apricot, se prezintă pe numărul de neuitat „Enemy”. Tăind din dulceața sa zaharoasă cu o notă acră, această tânără superstar – crescută în Roma și stabilită acum în Berlin – este coliziunea încrezătoare a lumilor, o eroină a Vechii Gardă care urmărește orizonturi nespuse! Asamblând sufletul și sunetele muzicii americane R&B într-o pătură contemporană de muzică globală, Apricot a reușit să urmeze două căi odată, fără a sacrifica meritele muzicale în căutarea cântecului pregătit pentru radio. De fapt, inspirându-se curajos din house-ul și EDM-ul german, Apricot a reușit să rupă un punct mort „stagnant”, subliniind importanța simțirii muzicii în corpul nostru, nu doar în creier; dând sens mișcării, nu doar melodiei!

Ascultă „Enemy” by Apricot:

„Enemy” marchează o schimbare semnificativă pentru Apricot, ale cărei debut în 2022, „sue me”, era învăluit într-un nor melancolic, spre deosebire de 808-urile care fac pământul să tremure și stilurile Aphex Twin ale celei mai noi opere a ei! Când discut despre natura somatică a artei – muzica în special – pare aproape inevitabil că legătura noastră actuală (vestică) cu compoziția, compunerea, ascultarea, se bazează atât de mult pe mesaje și melodii; urechile noastre iau frâiele, intelectualizează orice sunet care le întâmpină, ignorând atât de des ritmul, simțirea – în favoarea versurilor ingenioase și refrenelor atrăgătoare. Nu mă înțelege greșit, aceste componente sunt vitale pentru un corp muzical complex și interconectat, dar cuvintele și durerile merg doar până în anumite limite. Aspectele cheie ale muzicii, cum ar fi senzația, sincopa – susțin orice melodie și sunt necesare pentru a transmite chiar și cele mai puternice mesaje. Genurile de top de astăzi, de la rap, pop, indie și mai departe, sunt în mod inevitabil întărite de versuri spirituale și refrene care pot captura un pește! Dar simți muzica aceasta în oasele tale? Ți se mișcă șoldurile și nu ești sigur de ce? Plină de încredere cristalină, Apricot îmbină farmecul și abilitățile vocale, recurgând la subcultura brută din Berlin pentru influență și intrigă. „Cântecul vorbește despre dorința de a nu mai juca jocuri cu persoana care-ți place și de a ceda tensiunii sexuale”, remarcă ea. Fundamentată în „groove și linii de bass puternice”, acest cântec „nu poate să nu-i facă pe ascultători să se miște!” Nimic altceva decât un set puternic de difuzoare nu va face dreptate acestui cântec, așa că amplifică – nu fi propriul tău inamic!

Crescută în metropola istorică italiană Roma, Apricot – născută Susanna Helena Steinfeld – a experimentat austeritatea și izolarea, crescând într-un mediu „burghez” auto-denunțat. Mutându-se în Berlin în 2018 pentru a se lansa în industria muzicală, Steinfeld a trecut de la manager la muziciană, evoluând într-o cântăreață, producătoare și compozitoare pricepută. Povestind poveștile experienței sale de viață unică, întorcându-se atât la plăcere, cât și la durere, Apricot a înflorit devreme! Explorând trauma personală, feminitatea și lupta, abordarea sa curajoasă și funky a muzicii populare îi cheamă pe iconi alternativi din diverse genuri – de la antemele queer și contraculturale ale COBRAH, până la marginea experimentală a lui Ghostemane. Cu un font death-metal și distracție din cluburi de dans, „Enemy” este dovada că rădăcinile Apricot-ului sunt gata să crească adânc și adevărat!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți