Recenzie: Ephemera – HOKO

Recenzie: Ephemera - HOKO

Recenzie: „Ephemera” – HOKO

În urma oricărei despărțiri, s-ar putea să te întrebi: „Unde merg de aici?” Melodia „Ephemera” a celor de la HOKO pune aceeași întrebare, cu aceeași dorință și visare melancolică care însoțește o astfel de întrebare. Înconjurați de un tempo luminos și de sunete sclipitoare de pian, „Ephemera” este o piesă ușoară despre trecerea peste o relație și despre descoperirea a ceea ce să faci cu bucățile rămase. Este o abordare mult mai veselă și distractivă a unei melodii despre despărțire – atât de mult încât nu poți să nu îți miști capul și să cânți alături de versurile excelente ale acesteia.

„Ephemera” îmi amintește de muzica dance-pop cu sintetizatoare din anii 2010, care este, fără îndoială, una dintre cele mai bune perioade pentru acest gen muzical. Cu un tempo in ritm alert în mijlocul corzilor și sunetului de sintetizator, „Ephemera” este una dintre acele melodii la care trebuie să-ți miști corpul în timp ce buzele tale se formează în jurul versurilor uimitoare și adictive create de HOKO. Refrenul sună astfel: „Cum reușești să faci asta? Cum te poți uita înainte?”. Simplu, dar încărcat de semnificație, această melodie surprinde exact ceea ce gândește fiecare persoană după o despărțire, când se simt ca și cum plutesc, doar existând, dar fără a trăi cu adevărat. „Trăim doar spre nimic/Ai fi în viață?” – este acea zonă moartă între amintire și uitare, când memoria ta se agață încă („Replicare neîncetată/Nu pare să dispară”) de tot și orice s-a întâmplat în relație, de la lucrurile mici, precum orașul lor natal, până la anii petrecuți împreună. HOKO folosește repetiția pentru a sublinia cum aceste lucruri se învârt în mintea ta, cuvintele ciclice „Doar efemer/Doar efemer” din refren fiind punctul central al melodiei. Când se termină, devenim efemeri, existând doar pentru o scurtă perioadă înainte de a dispărea.

Duo-ul HOKO, format din Nathaniel Hoho la voce și Jesse Kotansky la chitară, reprezintă o incarnare a muzicii pop experimentale. Depășind etichetele de gen definite, HOKO are propriul stil de muzică care cuprinde alternative, psihedelic și rock; este un sunet indefinibil, dar în mod incontestabil captivant. Inspirat de David Bowie, Queen și The Beatles, HOKO își urmează pașii prin a-și crea propriul drum muzical cu un peisaj sonor unic. Single-ul lor din 2020, „Candy Eyes”, are peste 5,5 milioane de audieri pe Spotify, iar celelalte lor single-uri din 2020, „OK OK” și „Hellogoodbye”, au peste 4 milioane de audieri fiecare. Au cântat la festivalurile Lollapalooza și Bonnaroo și au susținut artiști precum Milky Chance și Young The Giant. HOKO este cu adevărat unic, iar „Ephemera” este o altă melodie care se adaugă la lista de piese care transcende genurile. De asemenea, se află în turneu în prezent, deci dacă doriți să achiziționați bilete, puteți vizita site-ul lor aici pentru a le cumpăra înainte de încheierea turneului.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți