Recenzie: Fake My Feelings (ft Torine) – Ponette

Recenzie: Fake My Feelings (ft Torine) - Ponette

Unele persoane sunt atat de dornice să fie iubite încât își pierd identitatea. Aceste persoane absorb și reflectă întreaga existență a persoanei iubite sau a partenerului lor, ajungând până la neglijarea de sine. Această absorbție începe timid; preiei pasiunile lor, bucătăria preferată și poate chiar și unele elemente vestimentare. Dar apoi începi să îmbrățișezi viziunea lor asupra vieții, aspirațiile și nevoile lor. Starea ta emoțională este neglijată în această căutare nesănătoasă a iubirii romantice. Dacă nu cunoști pe cineva în viața ta care să se comporte astfel, atunci s-ar putea să fii chiar tu acea persoană. Sau, a treia opțiune, te recuperezi de la această atitudine.

Piesa „Fake My Feelings” interpretată de Ponette împreună cu Torine reflectă tocmai această a treia opțiune.

„Fake My Feelings” este un single Electro-Pop care evidențiază auto-reflexia prin care trecem după o despărțire, ca parte a procesului de recuperare. Este o confesiune care este prezentată într-o anumită ordine: versul funcționează ca o recunoaștere, pre-refrenul exprimă auto-disprețul resimțit în timpul reflectării, iar refrenul oferă momente de introspecție. Melodia deschide cu sintetizatoare pline de visare și tobe electronice puternice, pentru a plasa ascultătorii într-o stare de contemplare. Primul vers recunoscut dezvăluie dorința excesivă de plăcere: „El spune că este totul despre estetică / Ei bine, cred că și eu sunt / Și nu îmi pasă ce cred ceilalți / Aș face orice pentru a te mulțumi”. Aceasta este un exemplu de mod în care se manifestă absorbția. Apoi, auto-disprețul însoțește pre-refrenul. Din acesta, ascultătorilor li se revelează faptul că „urăsc” de fapt ei înșiși pentru comportamentul adoptat, dar nu se pot opri, deoarece cred că acesta îi va apropia mai mult de obținerea iubirii. Refrenul aduce o introspecție. Pe măsură ce instrumentația plină de chitări se înalță în fundal, aceștia încep să se întrebe de ce intră în acest joc când știu că va crea confuzie pe viitor. Remarcă chiar că îi face să-și piardă aptitudinea de a-și recunoaște propriile nevoi și dorințe emoționale. Cel mai important, însă, ei nu vor ști niciodată dacă conexiunea romantică în care se află va fi „reală”, deoarece și-au suprimat propria identitate pentru a se reflecta pe cea a partenerului. Piesa apoi încetinește la melodia captivantă cu care a început pentru a oferi un moment de conștientizare în cel de-al treilea vers; adoptarea acestei atitudini este mult mai confortabilă decât a-ți dezvălui propria persoană. Dacă partenerul te respinge în timpul reflectării, de fapt respinge imaginea pe care o proiectezi despre ei înșiși. Dar dacă te respinge fără reflectare, te respinge pe tine – și aceasta este o realitate cu care este dificil să te confrunți. După îndeplinirea încă unei secvențe confesionale, ajungem la o punte plină de sintetizatoare ușoare și gânduri despre reflecție. În acest caz, altruismul atinge o altă dimensiune; în a fi generos și prea implicat în partener, începem să neglijăm propriile nevoi emoționale și, în cele din urmă, pe noi înșine.

Ponette și Torine sunt cântăreți și compozitori norvegieni cu origini similare. Amândoi provin din comunități mici care pun accent pe aparențele bune în defavoarea bunăstării. Acest lucru face ca discografiile celor doi artiști să fie și mai impactante pentru ascultătorii care le consume. De-a lungul anilor, Ponette a obținut recunoaștere locală și internațională pentru single-urile sale de dark-electro-pop, începând cu lansarea albumului lor de debut din 2021, intitulat Nude. În prezent, Ponette lucrează la noul lor album, Partea I, unde „Fake My Feelings” oferă o mică degustare a ceea ce se poate aștepta pe acesta. Între timp, Torine face muzică din 2019, debutând cu EP-ul lor, UNHOLY, lansat în 2022. Acest EP este o prelungire ilustrativă a trecutului și prezentului lui Torine. Dacă ai apreciat această călătorie introspectivă la fel de mult ca mine, arată-le artiștilor dragostea ta virtuală prin streams, like-uri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți