Recenzie: Fan Girl – Taylor D

Recenzie: Fan Girl - Taylor D

Ultimul single lansat de Taylor D. și deja unul dintre cele mai populare ale sale, „Fan Girl”, te va face să te simți exact așa. Melodia exprimă dorința puternică de a fi cu cineva și, totuși, de a fi invizibil în fața lui, devenind astfel un fan. „Fan Girl” poate fi interpretat în mai multe moduri, poate fi vorba despre o relație în curs de desfășurare în care naratorul simte că partenerul său are prea multe opțiuni, poate este o pasiune neîmpărtășită, poate persoana iubită îi răspunde în aceeași măsură. Dar în această taină este unde mesajul adevărat al lui Taylor D. iese la iveală. Nu există alte complicații sau griji legate de iubirea pentru ea care să-i poată distrage atenția de la aceștia. Ea este doar o „fan girl”. Nu vorbește despre această dedicare într-un mod dezumanizant sau chiar puțin jenant, dimpotrivă, Taylor D. reușește să facă ca această iubire să fie puternică. Da, pare că își dorește mai mult decât atât, dar este fericită doar să-i iubească, iar această admirabilă devotare în sine este demnă de admirație.

Melodia începe cu un singur sunet care devine treptat mai puternic, la apogeul său, basul intră în acțiune. Ritmul sincronizat care urmează imită sunetul paparazzi-ului, exprimând prima sa întâlnire cu subiectul ei celebru. „Din primul moment m-a atras atenția” începe Taylor, acest sentiment întrerupe zgomotul anterior, aglomerat, punând ascultătorul în locul ei. Pe măsură ce începe să-și exprime sentimentele tot mai puternic, muzica începe să se accelereze treptat. Când Taylor mărturisește în cele din urmă „El este totul pentru mine”, ritmul scade și începe refrenul. Deși versurile ei se concentrează mai mult pe emoție decât pe vizualuri, instrumentalele sale reușesc în mod constant să creeze imagini care reflectă mesajul său. Taylor cântă „Sunt doar o lumină în mulțime” și muzica pare să sune așa cum ne-am imagina că ar suna lumini scânteietoare, ușoare și răspândite. Aceste detalii, cum ar fi sunetele de obturator la început, contribuie la crearea unei empatii pentru această „fan girl” necunoscută. Chiar și ritmul în sine, în timpul refrenului, sună aproape ca un aplauz. Când se încheie a doua versiune a acestui refren, abilitatea ei este pusă și mai mult în valoare. Un chitară electrică imită melodia pe care ascultătorul o aude de-a lungul întregii melodii, dar reușește să o facă să sune ca ceva nou. După aceasta, Taylor D. își mărturisește din nou sentimentele și melodia se încheie.

Taylor D. este o pianistă, chitaristă, compozitoare și cântăreață autodidactă care a început să facă muzică la doar treisprezece ani. Acum, la doar 17 ani, a lansat „Fan Girl”, cel de-al doisprezecelea ei single, care a acumulat deja zeci de mii de stream-uri în mai puțin de o lună. Anul trecut, a câștigat titlul de artistul anului la First Choice Radio U.K. și de asemenea, a primit premiul Gaisce din partea președintelui. Cu tracțiunea pe care o câștigă doar din acest single, etica sa continuă de muncă și capacitatea sa incredibilă de a lansa cântec după cântec, este probabil să obțină și mai multe succes în viitorul său. „Fan Girl”, care a fost inspirată de propria sa participare la concerte, observând fete de vârsta ei admirându-l pe muzicianul din fața lor, s-ar putea să fie în curând inversată, deoarece ea devine centrul acestei atenții și își continuă propriile spectacole live.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți