Recenzie: Fighter – Matilde G

Recenzie: Fighter - Matilde G

Foto credit: Alessia Bulani

„Fighter” de Matilde G dezvăluie luptele personale ale artistei, demonstrând călătoria ei de reziliență și preluarea controlului asupra vieții sale. Melodia își împărtășește decizia de a alege o cale sănătoasă de vindecare, respingând soluțiile rapide precum pastilele. Matilde este hotărâtă să aibă un proces mai transformatoriu, lucrând asupra sa și luptând cu demonii interiori pe care îi înfruntă. În ciuda dificultăților întâmpinate, ea refuză să renunțe. Ea recunoaște că se simte slabă în timpul bătăliei, dar puterea și credința în sine o motivează să-și recupereze starea normală. Melodia servește ca un imn puternic al autonomiei personale, evidențiind provocările întâlnite pe drumul creșterii personale și puterea necesară pentru a le depăși.

Canțonul începe cu cântăreața în pragul conformării la normele societății în momentul în care ia în considerare ideea de a lua o pastilă „Doar ca să se potrivească” pentru că „I-a dispărut speranța”. Acest lucru sugerează că ea se lupta cu ceva personal și avea nevoie de o evadare pentru a se simți mai bine. Există o tendință comună ca oamenii să folosească drogurile ca pe o ușă de acces mai ușoară pentru ușurarea temporară, în loc să se aprobe în rezolvarea unei lupte interne și lucrarea asupra lor pentru a se vindeca. În ciuda acestor provocări, ea evidențiază hotărârea sa de a merge înainte și alege inima în locul minții când vine vorba de exterminarea „demonilor din interior”. Ea înțelege că ea este responsabilă pentru propria viață, ceea ce înseamnă că doar ea poate schimba situația și câștiga lupta. Lupta cu depresia, anxietatea sau alte probleme de sănătate mentală este dificilă, dar sprijinul prietenilor, familiei și chiar al tău înseamnă foarte mult. Este o călătorie, dar Matilde le arată ascultătorilor ei că există modalități mai sănătoase de a lupta – cele mai importante învățăminte de aici fiind să alegi inima ta, să continui și să câștigi lupta. În timpul refrenului, putem observa că ritmul a schimbat, vocea ei sună mai puternică, tonul ei se arată mai sigur și ea repetă afirmația: „Sunt o luptătoare. Sunt în flăcări. Lăsați-mă să ard”, ceea ce reprezintă dorința ei de a depăși această dificultate și de a se arăta puternică. Apoi, ea decide că „Nu există pastilă care să mă salveze. Nicio rețetă nu poate vindeca ceea ce am”, ceea ce arată respingerea soluțiilor rapide, dar și conștientizarea că vindecarea vine din interior. Ea vine din inima ta. Ea este vie și va lupta pentru a se vindeca și a crește din luptele personale.

Matilde G este o cântăreață și compozitoare independentă de 18 ani din Italia, dar stabilită în prezent în Singapore. Ea are aproape 200.000 de ascultători lunar pe Spotify, cu multe cântece care depășesc 1 milion de audieri. A fost prezentată în multe publicații importante, cum ar fi Billboard Italia, Billboard Vietnam, CNA și TGCOM24 Italia. A primit premiul „MUSIVV” în Dubai deoarece este cea mai bună cântăreață stabilită în afara Orientului Mijlociu, și i s-a cerut ulterior să cânte la canalul național al Dubaiului, DubaiOne TV. Single-ul anterior al lui Matilde, „Hypocrite”, a fost prezentat și pe MTV din Statele Unite, unde afirmă că-și găsește locul. Ascultă cel mai recent single al lui Matilde G, „Fighter”, disponibil acum pe toate platformele de streaming!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți